יש לי שאלה על רון.

יש לי שאלה על רון.

המפשחה שלו ענייה נכון? הם אומרים בסרט/ספר שאין להםהרבה כסף וכו'. אז למה הוא הולך להוגוורטס!? הם אומרים שהוגוורטס הוא הבית ספר הכי יוקרתי לקסם. אז למה לא ללכת לאחד פחות יקר ואיכותי?! ציף

mjlk

New member
כדי להכיר את הארי |דההה!|

סתם... באחד הספרים, דמבלדור אומר שהוגוורטס מסבסדת לימודים לתלמידים - כמו שטום רידל עשה...

Piece Of Mind

New member
תראי,

כל קוסם באזור בריטניה רשום מראש בבצפר, זאת בחירה שלו אם הוא רוצה ללכת. כמו אמרו מעליי, כמו טום.

שומו

New member
לא משלמים על הוגוורטס, אאל"ט.

הארי לא שילם, בכל אופן.

skaramoosh

New member
אפילו תבדוק

בספר הראשון, בקטע שהאגריד בא לקחת את הארי. וורנון אומר שהוא לא הולך לשלם שכר לימו בשביל הארי, והאגריד אומר לו שיש לו כסף מההורים שלו. אני לא יכולה לשים פה ציטוט מדוייק כי אין לי פה את הספר.

אם היה לך את הספר

היית רואה שאין שכר לימוד... יש ספרי כשפים ודברים מפוקפקים אחרים

והציטוט לא אחר לבוא

"קראתי את המכתבים ההם, והוא זקוק לכל מיני ציודים מפוקפקים - ספרי כשפים, ושרביטים, ו..." אולי התכוונת ל: "אני לא מתכוון לשלם כדי שאיזה קוקו שוטה ילמד אותו לעשות הוקוס פוקוס" אך זה לא מצביע על זה שיש שכר לימוד בהוגוורטס, זה יכול להצביע על הכסף שעולה הציוד. אז כרגע, אין הוכחה לכך שהתלמידים משלמים כדי ללכת להוגוורטס (מלבד הציוד)

skaramoosh

New member
אוקיי,

אבל זה גם לא אומר שאין שכר לימוד בכל זאת, פנימייה, אוכל... אין טעם להתווכח על זה, זה פשוט כנראה לא מוזכר בספר.

mjlk

New member
זה מוזכר.

אני לא זוכרת באיזה ספר, דמבלדור אומר שהוגוורטס תעזור לכל תלמיד, ובעיה כלכלית לא תשאיר אותו מחוץ להוגוורטס..

A Radcliffe

New member
את האוכל מכינים גמדוני בית../images/Emo129.gif

חוץ מדובי לא משלמים לאף אחד.

mjlk

New member
וממה קונים את האפונה?

A Radcliffe

New member
אוה../images/Emo6.gif../images/Emo122.gif../images/Emo129.gif

זאת אפונת קסמים
[צודקת]

ממ

זה שהבי"ס יוקרתי זה לא אומר שהוא יקר, זה אומר שהוא איכותי. וזה נראה לי גם הבי"ס היחיד לקוסמים באיזור בריטניה. חוצמזה, גם אם הבי"ס יקר, סביר להניח שהוויזלים ישקיעו את מיטב כספם בשביל החינוך של הילדים, לא? זה דבר חשוב ששווה את הכסף.

למעלה