יש לי שאלה על קיום...

shilo90

New member
יש לי שאלה על קיום...

הרבה פעמים בחיים שלי יוצא לי לשאול את עצמי "למה אני חי?" או "למה להמשיך לחיות?" וחשבתי על זה הרבה, ואני מאמין שרוב האנשים חושבים על הרבה, ויש כאלה שמנסים ואלה או הולכים או מתאשפזים.... ואז אני באמת תמיד מגיע למסקנה שצריך לחיות כי... ככה... כי אם אני כבר חי אז לא נקטע את זה באמצע. ויום אחד שאלתי את עצמי, אם אנחנו אלה שחיים מתלבטים בקיום שלנו... אז למה אנחנו עושים ילדים??? אז השאלה שלי היא כפולה: מה הוא הדבר שמניע אותנו להמשיך לחיות? ואם אנחנו כ"כ מתחבטים בשאלה הזאת אז למה אנחנו מגדלים דור חדש למרות שאני יודעים שגם הוא יתחבט בשאלה?

Blutige Erde

New member
אפשר לפשט את זה בצורה מדהימה:

ממשיכים לחיות כי זה בחינם, מעניין ויש רק הזדמנות אחת, אז למה לא לנצל אותה? מה שמניע אותנו לחיות הוא הדחף שטבוע בנו לשרוד. עושים ילדים מאותה סיבה, וכי יש כאלו שהורות משמחת אותם.

shilo90

New member
אני טוען שמה שאתה קורא לו דחף זה משהו אחר

אני טוען שזוהי הפאסיביות האנושית. שאם יש מצב קיים אז למה לשנות? למה להסתכן? וחוץ מזה, זה לא קל צריך הרבה אומץ!!! ו בעניין ההורות, הסברה שלי היא שאנחנו מביאים ילדים לעולם כי ככה כולם עושים! אחוז האנשים שלא מביאים ילדים לעולם למרות שהם יכולים הוא קטן. למה? ככה! כי אם זה טוב לשכן, והילדים שלו חכמים אז למה לי לא?

Blutige Erde

New member
פאסיביות אנושית?

אתה טוען שאנשים פשוט הולכים ברחוב וחושבים לעצמם: "היי, אני חי. טוב, אין לי כוח למות, אז יאללה, נמשיך לחיות." אני בספק. אתה יודע כמה אנשים מנסים להתאבד בכל שנה? אתה יודע כמה אנשים שרוצים למות נשארים בחיים למען אחרים? ולמה אתה חי, כי אין לך כוח למות? אני די בטוחה שהתשובה היא לא. אתה חי כי יש לך מטרות להגשים, דברים לעשות וללמוד, וכי אתה פשוט נהנה לחיות. בקשר לעניין הילדים, כן, אתה צודק, יש אנשים כאלו- והם בורים. אבל גם יש אנשים שחושבים לפני שהם עושים משהו, ומגיעים למסקנה שהם יהנו מחוויית ההורות.

shilo90

New member
נכון אתה צודק

אני באמת חושב שיצר ההשרדות הוא המניע לחיים. רציתי לראות מה תגיד בנושא... ואני חושב שאפילו הולדת ילדים היא הרצון שלנו לשמר את הגנים שלנו... ואם תחשוב על אימוץ- הרי זה אותו דבר, פה המארה היא ךהמשיך את השקפת העולם והדרך חיים.

Blutige Erde

New member
אגב פאסיביות אנושית.

יש פה דוגמא חביבה ביותר לאותה פאסיביות עליה דיברת, חוסר היכולת של אנשים להקליק על שם של משתמש כדי לברר את מינו.

אף אחד לא מכריח אף אחד לחיות

אתה חי כי אתה רוצה ואם תירצה למות, אין זה אגדה יש מיליון סיבות למה לחיות השאלה היא, למה למות? מה זה יתן לך?

blaster999

New member
תשובה שלי..

אתה חי בגלל שאם לא היית חי אז היית מת וגם לא יכולת להיות מת בלי האפשרות שתיהיה חי. אז למה אתה חי? אם אתה שואל למה לי לחיות או מה המטרה והתכלית בכל "הדבר הזה" שנקרא חיים אז התשובה לכך היא אינדיווידואלית כי לכל בן אדם יש הסתכלות שונה על החיים ולכן גם מטרה שונה ותכלית שונה בחייו, אחד יגיד לך שהתכלית היא להיות מאושר או לחוות אהבה או כל דבר אחר שיכול לקרות בחייך, השני יגיד שהתכלית של חייו היא ליצור יצירות מופלאות והשלישי יגיד שהתכלית של חייו היא לפרנס את משפחתו וכו' לכן התשובה לשאלה הזאת נתונה בידך. אם אתה שואל מה הוא הדבר שמניע אותנו להמשיך לחיות אז הייתי אומר שהתכוונת ל-מה הוא הדבר שמניע אותנו להמשיך ולבחור בחיים. והתשובה לזה היא שזה אותו הגורם שמניע אותנו לעזוב מתוך בחירה את החיים - והתשובה היא שאנחנו מעצם היותנו בני אדם בוחרים בחיים ולא במוות. לגבי חיים ומוות "שלא בשליטתנו" זה כבר לא שייך למה שאתה רוצה לדעת. למה אנחנו מגדלים דור חדש? תחשוב בעצמך למה.. יש לכך מספיק סיבות ועכשיו תשאל אתה את עצמך למה שאלת "למה להמשיך לחיות?" ? אם אתה צריך סיבה לחיים זאת אומרת שנלחצו כמה כפתורים חדשים בראש שלך שהביאו אותך לחפש סיבה לחיים. כשתמצא אותם אתה תוכל להתבגר ולגבש הסתכלות חדשה ואמיתית (בשבילך) על החיים שלך ובכלל.

living a lie

New member
אנחנו ממשיכים לחיות....

שמא נגיע לגן עדן שבעצם גיהינום ושם נפגוש מיליארדי נשמות שמחכות ב"רשימת המתנה" להוולד ונמצא את עצמנו בסוף הרשימה, ואנחנו עושים ילדים משתי סיבות, הראשונה, מסיבה אנוכית לגמרי- "מה, לי לא מגיע ילד?" והשניה, בגלל שלכל אחד יש את הזכות הטבעית להתחבט בשאלה הזאת.

למעלה