יש לי שאלה על בדיקות:

יש לי שאלה על בדיקות:

לא בדיקות דם בדיקות ווגינאליות. כל פעם שצריך לעשות לי בדיקה כזאת והיא לא א.ס אלא למשל בדיקת רופא כמו פאפ או בדיקה ווגינאלית רגילה כמו שכל רופא נשים ו/או פוריות עושה זה פשוט כואב בטירוף וככה זה גם בהזרעה או בהחזרת עוברים. כאבים ממש חזקים. יש פתרון? ועוד שאלה האם אני האנדואית היחידה שסובלת ככה או שזה אופייני ואפשר להאשים את האנדו' גם בזה?

גם לי

כואב בטירוף בבדיקות וגינליות ובפעמיים הבודדות ששמו לי את הספקולום הזה צרחתי כל כך שמייד הוציאו אותו.

זואילי

New member
הזכרת לי את ה"חוויה" שלי

מהטרום ניתוח... שהצרחות שלי הדהדו במחלקה ולא היה צורך להוציא לי את זה כי אני שלפתי אותו, רק שחבל שלא זרקתי אותו על הראש של הרופא. 10 צילומי רחם לא ישוו לכאב של ספקולום פלסטיק שבמקום ג'ל ישתמשו במים מזוהמים מהברז.

לפחות הוא שם מים

אצלי בפעם הראשונה אפילו מים הוא לא שם, פתח את האריזה וישר דחף. אני צורחת והוא אומר לשתי המתמחות שצפו "... זה לא כואב לה" יא רייט צרחתי מהכייף

Shame in you

New member
לי כאב נורא גם האולטרסאונד

בכלל, כל האזור הזה כואב לי נורא ולא יודעים למה. האמת שגם לא ממש טרחתי לברר.

זואילי

New member
תלוי...

אם יש ספקולום אז זה תמיד כואב לי. ולמדתי שדווקא זה מהמתכת נסבל יותר מהפלסטיק. אבל גם המתכת כואב בכל מקרה. הבנתי שיש גדלים (מידות??) אבל לא ממש בדקתי את הנושא לעומק (תרתי משמע). אולטרסאונד כואב לי כשזה כל טכנאי/ת או רופא מלבד סוריאנו, שיף, בארגבל וקורח. רק הם לא מכאיבים כולל בדיקות ידניות. בכל אופן, אולטרסאונד עם שלפוחית מלאה תמיד יכאב מאשר עם שלפוחית ריקה. ברור שאת האנדו האשמתי פעם אבל זה היה בגלל נודול בנרתיק. היום כבר אין שם אז לצערי כרגע לא יכולה להאשים בזה את האנדו. תגידי ממתינה, מה דעתו/גישתו של רופא הפריון שלך לגבי החזרה עם ואליום?

בקשר לואליום

קיבלתי אותו אחרי ההחזרה בקייב, כדי שלא יהיו התכווצויות אבל, בכל זאת היו. בעיקרון אף פעם לפני כן לא ניסיתי את זה כי לא ידעתי שקיימת אפשרות כזאת, כשאתחיל את הטיפול הבא אשאל. זוזו תודה שהזכרת לי את הואליום.

אכן כן יש גדלים

אני תמיד מבקשת את הכי קטן לבתולות.......וכמובן מהפלסטיק ....הוא לא קר כמו המתכת. US לא כואב כי תמיד הם שמים כמות ג'ל שאחר כך צריך לנקות שעות..... פאפ לא נעים....אבל אין ברירה ידנית סתם פיכס .....תלוי ברופא....

דולי9

New member
כאב לי מאוד

במיוחד הבדיקות של צוואר הרחם לפני הלידה ובכלל כל בדיקה כואבת לי..

טשומפי

New member
עונה בקצרצרה, עקב השעה

בד"כ כואב לי אבל מצאתי שזה מאוד תלוי לא רק ברוגע שלי אלא ובעיקר ברופא שבודק. כבר נתקלתי ברופאים שעמדתי להתעלף אחרי או במהלך הבדיקה וברופאים שאצלם לא הרגשתי אפילו טיפת כאב (ושתי החלופות היו באופן עקבי אופייניות לרופאים וללא קשר למצב הלחץ/רוגע שלי בזמן הבדיקה). ולהאשים את האנדו' תמיד אפשר, אבל נראה לי שאפשר להאשים (לא תמיד אבל לפחות לפעמים) גם את הרופא. חייבת למצוא זמן לדרוש בשלומך באופן יותר אישי, אבל פשוט לא מוצאת כרגע זמן לכלום. מצטערת מאוד!!!! טשומפי.

בקשר לסוף

זה ממש ממש בסדר, אני מבינה שאת עסוקה עם הקטנה ועם השאר שבבית. חוץ מזה שהחלפתי גם פלאפון אז אם תרצי אני אשלח לך במסר את המספר. נדבר.

lilo4

New member
וואו, כ"כ מזדהה

לא יודעת אם זה קשור לאנדו' או לא, אבל בגדול בדיקות ווגינליות כואבות לי מ-א-ו-ד. הגניקולוג הקבוע שלי מאוד עדין איתי, וברוב המקרים הUS עומד על הגבול שבין "לא נעים" ל"קצת מתחיל לכאוב לי". אבל היו כמה מקרים של רופאים מחליפים שעבדו עם מפשק צוואר הרחם כדי לבדוק, וחשבתי שאני עוד שנייה עומדת למות. כשעשיתי פאפ- זה נגמר בצרחות, בבכי ובתחנונים לרופא שיפסיק, כי זה פשוט כאב ברמות מטורפות [לא כואב, הא?!] בכלמקרה, שיטה שפיתחתי- לבקש מהרופא לחכות שנייה, לקחת לעצמי עוד שנייה-שתיים כדי להירגע, להרפות את האזור ולנשום עמוק. מה שקורה שהגוף שלנו כבר נכנס למגננה, הרי כל הבדיקות האלה הן לא בדיוק "תהליך טבעי" לגוף, אז הוא מתכווץ ומנסה לדחות את הבדיקה- מה שעוד יותר כואב. אז פשוט חשוב לנשום, ללכת נגד הכאב ונגד ההיגיון, להרפות ולנשום לנשום לנשום. אניוואי, אם להאשים את האנדו' משפר קצת את ההרגשה שלך, אז אני איתך!

אני חושבת שזה תלוי במצב האנדו'

כשאני בדיכוי של דקא הבדיקות הרבה יותר נסבלות והאגן הרבה פחות רגיש. כנראה שגם בזה האנדו' אשם

למעלה