יש לי שאלה ממש חשובה...

m i s h i

New member
יש לי שאלה ממש חשובה...

וואי...מוזר לי לכתוב כאן...אני תמיד זאת שרק קוראת הודעות ומגיבה... אבל אני אתרגל..
קראתי את ההודעה של ללה לגבי החרדים והדת בכלל...ויש לי שאלה קצת אחרת בשבילכם..מה אתם חושבים על דתיים לאומיים? תמיד רציתי לדעת מה החרדים והחילונים חושבים עלינו... אני אשמח אם תענו לי...
תודה מראש.. :)

SupermanZW

Well-known member
כל הכבוד להם

דתיים לאומיים הם אנשים המוכיחים שניתן לשלב דת עם תרומה לחברה, משרתים בצבא, עובדים, וגם מקיימים מצוות.

grwa

New member
אני חושבת על דתיים לאומיים...

רק דברים טובים אבל חבל שבערך 30 אחוז מהנוער הדתי לאומי יורדים מהדת. מי שלא מכיר בוגר/ת בני עקיבא שנהיה חילוני שיקום ! מצד שני זהו מחירה של פתיחות. העולם החילוני = הוא עולם הבנוי על יסודות גויים אולם במסווה של "בסדר" כי הם "משלנו" ישראלים ויהודים כמותינו , פה טמונה הסכנה !!!!! (וסליחה מהחילונים ) ללא רגשות שלילים רק מציאות עגומה.

lala897

New member
אממ..

חוץ מאלה שיורדים מהדת יש גם הרבה מהציבור הדתי לאומי שמוותר מראש על הלכות מסוימות- נגיעה, הלכות צניעות. למה?

tiptip4u

New member
הממפפ

אני באמת אשאל אותם
למשל- אולי מיכלי תגיב עכשיו...

mgirl

New member
ת'כלס

אני לא רוצה ממש להכנס לזה... אבל רציתי להגיב בקשר לדעה על הציבור הדתי לאומי - יש לי דעה מעולה עליו. טוב, אני חלק ממנו אז אין פלא :) זהו. ימית ביקשה שאני אגיב :) -מיכל-

tamarhp

New member
מוזר לראות אותך פה ../images/Emo4.gif

תעזרי לי להתרגל, נכון?

Baby Boo

New member
אני חושבת כי יש "הקלות"

אז יותר קל.. לא? שמעו לדעתי נגיעה זה אחד הדברים שיותר שה לשמור.. באופן כללי אני חושבת שזה זרם סבבה..

lala897

New member
איזה הקלות?

אני מדברת על הלכות שפסקו הרבנים של המזרחי יחד עם ההקלות לא שומעים. נגיעה זה דבר שקשה לשמור תלוי למי. לי לא כי אני חיה בסיטאוציה שונה(שזה אחת הסיבות שהיא עדיפה בעיני כי אני לא מכניסה את עצמי למצב שקשה לי לשמור על נגיעה) אבל להם זה קשה- נכון. אבל זה לא אומר שמותר.

Baby Boo

New member
נו זה שיש חוקים לא אומר שכולם שומרי

בגלל שבכללי המסגרת של הדת לא נוקשת כמו של הציבור החרדי או דתי רגיל ניקרא לזה ככה.. שמעי בגדול לא כולם עוברים על זה נכון? יש ויש כמו גם הציבור החרדי יש כאלה שעוברים על חוקים..

פלסטיק

New member
וואלק אף פעם לא חשבתי על זה ככה

לא חשבתי עליהם כעל קבוצה אלא כעל פרטים בסך הכל הם נמצאים איתי, חיים איתי, עובדים איתי וכל השאר. בקיצור זה כמו לשאול אותי מה דעתי לגבי בעלי משקפיים. יש טובים יותר ויש טובים פחות, תלוי על מי בדיוק מדברים

m i s h i

New member
כן,רק שהפעם..

אני שאלתי לגבי אנשים עם דעה מסוימת בדת..והנושא הנ"ל גורם להמון ויכוחים במדינה...ולכן שאלתי... לגבי העניין הזה-שיש המון הקלות והרבה חבר'ה ש"מתקלקלים"... אז אולי כל מי שאמר את זה הוא נמצא בחברה כזאת,כי אני למשל יכולה להעיד שמהסניף שלי (בנ"ע) יוצאים לפחות 90 אחוז דתיים..ואפילו מתחזקים,בישיבות כאלו או אחרות.. אז העניין הזה של החבר'ה שמתקלקלים הוא ממש לא נכון כי אם הייתי הולכת לפי הסביבה שאני גרה בה אז הייתי יכולה לומר שהחרדים הם אלו שחוזרים בשאלה בסופו של דבר,אולי בגלל הכפייה שלהם...ולכן אין טעם לשפוט לגבי מס' אנשים בלבד (למרות שמטיבעו של האדם הוא עושה כך..) בכל מקרה... מקווה שנתתי לכם עוד נקודה למחשבה... ואני אשמח לשמוע עוד תגובות.. :)

lala897

New member
כנראה שזה באמת תלוי בחברה בה את

נמצאת.. אני דיברתי למשל על הדתיים בשכונה שלי, בני דודים שלי והחברים שלהם ו.. גם עידן אמר. (עידן- אל תהרוג אותי עכשיו..)

התולעת 1

New member
חרדי זה לא גוון ולא צבע

אני אסביר לך מה הנקודה חרדי זה לא גוון ולא צבע, חרדי זה חרד לדבר ד` לקיים את כל מה שכתוב בשו``ע אם את מקיימת את מה שכתוב בשולחן ערוך את חרדית. עכשיו דתית ציוני או דתי לאומי הנקודה היא פה בהשקפה ז``א יש בעיה בהשקפה מה ההבדל בין חרדי לדתי ציוני בהשקפה? החרדים פשוט מבינים מה הציונות רצתה לעשות והדתי הציוני פשוט מאד משתתף עם הציונות בנקודה שהוא רוצה להשלות את עצמו שאכן הכוונות שלהם טובות היו, אחרי שנתבררו הדברים ומובן שהציונות קמה בשביל לעקור את הדת אז לא שייך להמשיך עם השם ציוני, יהודי זה גם מספיק לא צריך תוספות. יש מצוה להגיע לא``י לחיות בה לקיים מצוותיה אבל לא צריך בשביל זה את המילה ציוני, המילה ציוני באה כמעלה כיון שהכונה בהתחלה זה היה להשתמש במוטיבים יהודיים מתוך הסידור ותחזינה עינינו בשובך לציון למשוך את היהודים לארץ כמו שמשכו את הספרדים לארץ ישראל ושלחו להם את יבניאלי לתימן אחד מזויף שהיה עם זקן ופאות שגידל לצורך השליחות להטעות אותם ולומר להם משיח בישראל תבואו ולהביא אותם על כנפי נשרים שעשקו אותם את כספם וממונם והביאו אותם לכאן ופיזרו אותם בקיבוצים ובמקומות כאלה בשביל להעביר אותם על הדת כל זה נעשה מתוך כוונה אחת לעקור את דת ישראל אבל באיזה שם ``ציונות

התולעת 1

New member
הדתי הציוני התקרב לחילוני

הדתי הציוני התקרב לחילוני וחשב שמעצם זה שהוא יסתופף במחיצתו יראה החילוני והדתי הציוני יהיה גשר שהחילונים יגיעו לתורה זה היה גשר הפוך- דתיים ציוניים יורדים הפוך ועוזבים את הדת ונוטשים אותה בכמויות גדולות ביותר. יש לצערנו אצל החרדים קצת נשירה אבל ביחסי האחוזים אנחנו מעט מאד ביחס לדתיים הציונים תראי את הסטטיסטיקות שאתם מפרסמים כמה נשירה יש לכם אלה שמתגיסים לצבא כמה יש לכם כאלה שלא ממשיכים בדרך התורה וכן על זה הדרך. וכמה אתם ויתרתם על תורה כמה רוקדים בתערובת או הולכים בתערובת או לומדים בתערובת שזהו איסור דאוריתא של יהרג ולא יעבור. בני עקיבא בכמה קינים מה נעשה זה הפשרה שעשו הדתיים הציונים לטובת החילונים אבל זה גרם שהם ידרדרו יותר והרבה חילונים לא יתקרבו אמת לעולם תעמוד חצי אמת היא שקר.

m i s h i

New member
אוי...

אוי...תודה לאל שלא כולנו בדעה שלך...כי אז המצב במדינה היה באמת אבוד... ואל תאמרי אתם.. כי מי שבאמת מחשיב את עצמו דתי לאומי לא עושה דברים כאלו.. ותודה לאל,אני לא שייכת למגזר החרדי,המגזר שמרחיק את עצמו מכלל היהודים וחושב שהוא מעל כולם.. לא,אנחנו עם כולם כי כולנו אחים ואולי גם כדי לעזור לאנשים למצוא את הדרך הישרה... אה...ודבר אחרון..ריקוד מעורב-יהרג ובל יעבור??? מאיפה הבאת את השטויות האלו?? אנחנו אומנם לא עושים דברים כאלו...אבל לפחות תביאי משפטים הגיוניים!... בכל מקרה...שיהיה לך..ולכל המגזר שלך המון בהצלחה..אני בטוחה שזה מה שאלוקים רוצה מאיתנו..שנתרחק אחד מהשני.. הרי מה זה חשוב,העיקר שנהיה "דתיים",לא?!

התולעת 1

New member
כי אראה בך ערוות דבר

ושבתי מאחרך, מה לעשות ,את האמת צריך לקבל אם תרצי או לא את האמת תקבלי צריך להתמודד אם האמת ולא לברח שאי ברכה זה רק החלםת דעות
חג שמח

על דתיים לאומים . . .

אני חושב שאפשר לחלק יש את המרכזניקים החזקים שרואים אותם בעיקר בהתנחלויות שהם חזקים בדת ואני מעריץ אותם יש את הבנוניים שגם הם חברה סבבה רק הדת אצלם יותר פתוחה ויש את החברה שהייתי מגדיר מסורתיים שהם לדעתי בדת שואף לאפס עדיף מכלום אבל הם גם חברה סבבה כפי שאני מכיר מקווה שעזרתי:) . .שנה טובה~*~ הרוזן ממונטה קריסטו~*~

ch561

New member
על כולם???? בהכללה?

טוב אז כללית רואים שניתן לערבב שמירה על פולחן הדת ותרומה למדינה (כלכלית וביטחונית). קצת חבל לי על הליכה עיוורת עם החרדים בכל מה שקשור לחוק טל. וגם בעייתי החשיבות הגדולה שלהם לגבי האדמה (בלי קשר לפוליטיקה הכוונה היא סכנה לדמוקרטיה)

למעלה