יש לי שאלה מטרידה

gershon17

New member
יש לי שאלה מטרידה

אני לא מצביע מפלגת העבודה. אני מצביע שינוי. ואף על פי כן יש לי שאלה שמטרידה אותי, ומן הסתם זה המקום לשאול אותה. אני מבקש להתייחס אליה ברצינות, אני לא מנסה לקנטר ולהטריד, אלא לקבל תשובה. מה ההבדל מבחינה אידיאולוגית בין מפלגת העבודה בראשות מצנע לבין מר"צ?

דן צ

New member
יש ויש הבדל

שנינו מסכימים כי יש הבדל אידאולוגי בן מפלגת העבודה למר"צ ולא משנה מי העומד בראשם. ראש מפלגה שנבחר צריך לתאם עצמו למצע המפלגה הוא יכול להכניס שינויים וכדומה אבל כל השינויים חייבים לעבור דרך המרכז להצבעה ולכן ראש מפלגה לא יכול לעשות כעולה על רוחו במפלגה. נכון שדעותיו של מצנע הם שמאלה ממצע מפלגת העבודה אבל מצע המפלגה לא ישתנה ולכן יש הבדל בין שני המפלגות.

gershon17

New member
אני לא מסכים ולא לא מסכים

אני חשבתי שיש הבדל, אבל לאור הצהרותיו של מצנע אני חושב שאין הבדל מהותי. לכן אני שואל פה, ומקווה שאקבל תשובה. הצהרותיו של מצנע מדברות על מו"מ עם ערפאת, נסיגה מהשטחים ופינוי ההתנחלויות בתוך שנה ועל סירוב לשבת בממשלה עם הליכוד (היו סייגים לסירוב, אבל הם לא כאלה שיש להם סיכוי שיתקיימו). מה ההבדל בין זה לבין משנתה של מר"צ? אל תשכח שכראש ממשלה הוא לא זקוק לאישור מרכז המפלגה כדי לבצע מדיניות, ולכן ההפרדה בין המצעים היא אולי נכונה בעקרון, אבל לא משמעותית במקרה שמצנע ירכיב את הממשלה הבאה. התחושה שאני קיבלתי היא, שכראש ממשלה עמרם מצנע ויוסי שריד שקולים. גם אם לא יבחר, מצע המפלגה פחות חשוב מאשר העומד בראשה. כך בליכוד היום, כששרון הולך "ראש בראש" מול מצע הליכוד כשהוא לא פוסל מדינה פלסטינאית; וכך בעבודה, כשפואד לא בדיוק נהג ע"פ דעתם של חברי המרכז. לכן באופן כללי, ולא רק במקרה של הרכבת הקואליציה, ההבדלים בין מפלגת העבודה למר"צ מטושטשים ביותר עבורי.

yoavl1

New member
אתה טועה, ידידי היקר...

הבחירות הקרובות הבאות עלינו לטובה, יתקיימו לראשונה מאז 92, בפתק אחד. אריאל שרון,אהוד ברק ובנימין נתניהו, נבחרו ע"י העם ישירות ולא ע"י הכנסת. את המנדט שלהם הם קיבלו מהעם ולא ממפלגותיהם. כאן המצב הוא שונה כאשר העם רק בוחר את הרכב הכנסת, והכנסת היא זו שמעניקה לראש המפלגה הגדולה, את המנדט להקים ממשלה וזאת ע"י הענקת רוב המאפשר לנשיא להטיל על המועמד את הרכבת הממשלה. ראש הממשלה הבא, יחוייב בדין וחשבון, גם לכנסת וגם למפלגתו. לגבי שאלתך - אני לא חושב כלל שמצנע הוא מר"צ, כי אם כך, אז גם יצחק רבין ז"ל ושמעון פרס יבדל"א הם מרצניקים. הלא כן?

gershon17

New member
אני מודע לשיטת הבחירות

ואף על פי כן, הקו של הממשלה יקבע על-ידי ראש הממשלה, למרות מה שמרכז המפלגה יגיד. האם אתה אומר שלהצהרותיו של מצנע אין כל תוקף ממשי? לגבי רבין ופרס. אני לא יודע מה היתה דעתו של רבין ז"ל על המצב הנוכחי, יכולות הסיאנס שלי מוגבלות. דעתו משנת 95 לא רלוונטית למצב היום - הרבה דברים קרו מאז. פרס הביע את דעתו על ערפאת ועל המשך השיחות איתו מספר פעמים, דעתו לא כדעת מצנע. אני לא יודע מה דעתו של פרס לגבי נסיגה חד-צדדית לגבולות 67, אבל לא שמעתי אותו מצדד בנושא.

דן צ

New member
הצא מנקודת הנחה שנעבודה תנצח

ועל מצנע תוטל מלאכת הרכבת הממשלה, את מי הוא יקח לקואליצייה? אני מבטיח לך שדבר ראשון גם אם זה יהיה חשאי הוא יפנה לרחרח בליכוד ואת הממשלה הוא יקים עם ש"ס ומר"ץ , כך שהוא יצטרך לשנות גישה. חוץ מזה וכבר נתקלנו בזה בעבר ראש ממשלה מכהן לא תמיד ובדרך כלל "לא" מוציא לפועל את הבטחותיו , זה קל להבטיח כאשר אתה מועמד אבל ברגע שנבחרת ואתה נופל למציאות הקיימת אין לך פתרונות פלא.

gershon17

New member
כלומר מה שאתה אומר

זה שלא צריך להתייחס יותר מדי להצהרות של מצנע. זו אכן תשובה. עוד אנשים פה חושבים ככה?

דן צ

New member
לא צריך להתייחס להצהרות מצנע

כמו שלא צריך להתייחס לשאר הצהרות המועמדים.

gershon17

New member
על זה אפשר להתווכח

יש מועמדים שאני סומך על ההצהרות שלהם: מנהיגי ש"ס, מנהיגי שינוי, ואפילו שרון.

EverMan

New member
אתה סומך על הצהרות ש"ס ?

"אנחנו נעזור לשכבות החלשות" ? לזה אתה מאמין ? אתה מאמין לטומי לפיד שהוא אומר לך שהוא רוצה לקרב לבבות שהוא הולך נגד מזרחיים,ערבים,והדת כולה ואלו המאמינים בה ? ואתה מאמין לשרון שמבטיח שלום וביטחון שלא לדבר על מצב טוב כלכלה ותראה את השנתיים האחרונות ?

gershon17

New member
ש"ס עוזרים לשכבות החלשות

הם עוזרים להם להשאר חלשות, אבל בעיני השכבות החלשות זו נתפסת כעזרה. ש"ס אומרים מה שהם מתכוונים לעשות, ואז עושים את זה. זה מתסכל ביותר, אבל ככה זה. אם ש"ס לא היו עומדים בהבטחות שלהם, מצב כולנו היה יותר טוב. קירוב לבבות? אתה באמת חושב שיכול להיות איזשהו קירוב לבבות כל עוד הכפיה החרדית והדתית משתוללת פה? כשאני רואה חרדי ברחוב, הדבר היחיד שעולה לי לראש זה שאני צריך להגן עליו, ושהוא לא צריך להגן עלי. איך אפשרי קירוב לבבות במצב כזה? טומי לפיד אכן מתכוון לכך, אבל בדרך חמקמקה מעט - אחרי שיהיה שיוויון אפשר יהיה לדבר על קירוב לבבות. קירוב לבבות בין אזרחים בעלי זכויות יתר לבין כל השאר לא אפשרי כל כך. לגבי השלום והבטחון. זו הבטחה שאכן לא קוימה, אבל לא קוימה בעיקר בגלל שעם הפלסטינאים כרגע אין שום אפשרות להגיע לשלום. הבטחון בדרך, אם פעילות צה"ל תגבר ותמשך (שים לב לקורלציה בין פעילות צה"ל בערים הפלסטיניות לבין ירידה בפיגועים. זו קורלציה די ברורה ובולטת, שנמשכת בערך חצי שנה). לא זכורה לי הבטחה של שרון לגבי הכלכלה, כך שקשה לי להתייחס לנושא בהקשר הזה.

EverMan

New member
לא מהבחירות אלא מהקדנציה

(הכוונה לשרון) - הוא הבטיח והבטיח והבטיח. מה עוד, בנוגע לזה שאתה מפיל הכל על הפלשתינאים .. זה יפה ... אני יכול להבטיח לך שאני אביא לך לחם , ואז אני אאשים עורב שיבוא מהשמיים ויקח אותו ... זה לא משנה את העובדה שאת הלחם לא התכוונתי לתת מעולם. ובנוגע לקירוב לבבות .. אתה לא יכול לצפות שהלבבות יתקרבו כל כך מהר , אבל ששינוי ממשיכה לחלחל שנאה - הם לא יתקרבו אף פעם. במקום שתדבר איתם , ותסביר להם למה הם צריכים להתגייס - אתה תוקף אותם , את דתם , את אמונתם , את מנהגיהם.

EverMan

New member
יש לי גם שאלה מטרידה

מהו אותו הבדל מהותי בין הליכוד לבין האיחוד הלאומי אם שניהם מתנגדים להקמת מדינה פלשתינאית ושניהם נואמים בגנות ערפאת ? שניהם שייכים לאותו גוש , לשניהם הפתרון הסופי הוא קרוב (ופה מדובר על שני המקרים) ההבדל הוא הדגשים של שני המפלגות והדרך הסופית שלהם... העבודה תומכת בשלום כאמצעי לבטחון , העבודה יותר סוציאליסטית (מבחינה כלכלית) , העבודה יותר דוגלת בחינוך וב"ציונות" אם תרצה לקרוא לזה ככה... העבודה גם יותר מתונה , לעבודה יש דגש הרבה יותר חזק על בטחון... עוד משהו ?

gershon17

New member
מה הקשר לליכוד?

מאחר וזה לא פורום הליכוד, לא מצאתי טעם לשאול את השאלה הזו פה. את השאלה הזו יש לשאול בפורום אחר שבו מסתובבים אנשי ליכוד. אותי אישית היא פחות מעניינת, אבל אני בטוח שמי שמעוניין בתשובה יוכל למצוא אותה. אני חייב אבל להסתייג מתשובותיך. העבודה לא יותר מתונה ממר"צ. אולי מצע העבודה כן, אבל אם לשפוט לפי הצהרותיו של יו"ר מפלגת העבודה - לא ולא. לכן בדיוק התחיל העץ הזה. כבר הסבירו לי פה לא להאמין להצהרותיו. תשובה די עצובה, אבל תשובה. דגש על בטחון ניתן במפלגת העבודה כשפואד היה שר בטחון. דעותיו של פואד שונות לגמרי מהדעות של מצנע. פואד עכשיו יושב ושותק, ומצנע הוא זה שמדבר. מבחינת מה שהעבודה משדרת החוצה - הדגש הבטחוני שלה הוא שאין קשר בין הרשות הפלסטינאית לבין הטרור (אחרת אין דרך להסביר את הצהרתו של מצנע שינהל מו"מ עם נציגי העם הפלסטיני באשר הם, כאילו אין טרור), ושאין קשר בין מו"מ מדיני כלשהו לבין חזרה לקווי 67 (אחרת מצנע לא היה מדבר על כך שבתוך שנה יעזוב את רצועת עזה ויפנה חלק ניכר מההתנחלויות). יוסי שריד ביטחוניסט באותה מידה. לגבי סוציאליזם - אם כבר, מעשית, העבודה יותר קפיטליסטית מאשר מר"צ. כשברק היה ראש ממשלה המדיניות הכלכלית היתה המשך ישיר של זו של ממשלת נתניהו. סילבן שלום ניסה להמשיך את אותה מדיניות, רק שהצליח להכשל פחות או יותר בכל צעד שעשה (מיסים במיתון, הורדת ריבית פראית - שאחראית במידה לא מבוטלת להעמקת המיתון היום, עוד מיסים, עוד מיסים, עוד מיסים, שום עידוד יזמות).

EverMan

New member
היו"ר הוא לא המפלגה - תפנים.

פואד ופמלייתו עדיין במפלגה לא ? זה אומר שאת הבטחון שלה היא לא איבדה. וגם מצנע ביטחוניסט לא קטן ! העבודה הרבה יותר מתונה ממר"צ - גם מבחינת מעשים ודיבורים. אתה מדבר פה באוויר על דברים שאתה באמת לא מבין. תשמע הצהרות של מרצ ותשמע של העבודה , העבודה יותר מתונה. אבל מה ? הימין חוגג על יציאות של מצנע שהוא אומר שצריך לסגת משטחים .. זה לא מעיד על כלל דעותיו. ובנוגע להמלצה : גם אני הייתי ממליץ לראות מה כל אחד באמת עשה ולא להאמין להצהרות , בטח לא של שינוי (נאבק בחרדים ובסה"כ 14 הצעות חוק בנושא דת) או ליכוד (שלום? הא?) וגם לא תמיד של העבודה (בלה בלה בלה פואד מצנע ...) מבחינת שהעבודה משדרת החוצה : אנחנו צריכים לדבר עם הרש"פ מכיוון שזה הגוף הנבחר , ואנחנו צריכים להוריד אותם מדרך הטרור. טרור לא שווה רש"פ , לא באופן הגדרתי ולאו דווקא באופן מעשי. ערפאת אולי כן , אבל ערפאת הוא לא הרש"פ. הצהרתו של מצנע שהוא ינסה לדבר ולנסות להפסיק את הטרור בכל דרך - היא מכובדת ! היא מקובלת ! זה בהחלט עדיף על דרכו של שרון ! אבל הוא הדגיש ואמר (מה שלא התייחסו אליו בימין משהו מה) שאם יהיה טרור למרות השיחות - הם יפסיקו מייד ! יוסי שריד ביטחוניסט כמו שאני נעל בית... יוסי שריד לא תומך בהשארות בשטחים במקרה הצורך , הוא לא תומך בהפצצות ובסגרים ובכל דבר אחר... להבדל מהעבודה למשל. לגבי סוציאליזם - העבודה לא יותר קפיטליסטית , להפך , העבודה בעד להשאיר מפעלים מולאמים , מרצ לא. רק כדוגמא.

yoavl1

New member
מס´ דברים יש לי לומר.

מצנע מצהיר שייצא מעזה תוך שנה מיום הבחרו? האם כאשר ברק הכריז את אותה ההכרזה לגבי דרום לבנון, אמרו עליו שהוא שמאלן מדי? להזכירך, כל אותם מערכונים בחרצופים דיברו על כך שצריכים להחליף בינו לבין איציק מרדכי (עבודה <---> ליכוד). מאז ומתמיד, המדיניות הכללית של תנועת העבודה באשר היא, אם זה מפלגת העבודה בראשות פרס, אם זה מפא"י בראשות אשכול ואם זה העבודה כיום בראשות עמרם מצנע, שאפה שלא לכבוש שטחים מיותרים. הצעד אותו מתכוון מצנע לבצע, בשאיפה שאכן ייבחר, הוא צעד אמיץ ונכון. עד היום לא יצא פיגוע אחד מרצועת עזה אל תוך קווי 67, וזאת מסיבה אחת פשוטה. לא הכיבוש, ולא פעולות צה"ל - אלא הגדר! גם בשטחי יו"ש צה"ל נמצא ופועל באינטנסיביות אבל למרות זאת אנחנו "זוכים" למנה שבועית ממוצעת של פיגוע אחד לפחות. זה קורה כי אין לנו גבול מזרחי עם הפלסטינים. יש התנחלויות והויכוח על "גדר בטחונית" או "גדר פוליטית" מונע הקמה זריזה של הגדר. רוב העם בעד פינוי התנחלויות אבל עדיין אוהבים את שרון. רוב העם נגד חוק טל, אבל שרון שתמך בחוק, לא נתפס כאשם. רוב העם מתנגד למדיניות הכלכלית של הממשלה, אבל זה סילבן אשם. לא שרון. בשנתיים האחרונות נהרגו למעלה מ-620 הרוגים, אבל שרון "מצא את הנוסחה למיגור הטרור" כבר לפני שנה, להגדרתו. לרוב העם, נהיה רע בשנתיים האחרונות, אבל זה לא שרון. אנשים במדינה מוצאים לנכון עד היום להאשים את ממשלות השמאל בכל מה שקורה. אני כבר שמעתי כאלה המאשימים את בן גוריון עליו השלום, במצב עיירות הפיתוח בנגב, וכאלה שמאשימים את רבין ז"ל בפיגועים כמות אלו שחווינו על בשרנו לאחרונה בירושלים, בקיבוץ מצר ובתל אביב. אני אומר את האמת. גם אני לא רואה כיצד ניתן לחזור ולדבר עם עראפת, ולעניות דעתי צדק ברק כשאמר שעל מצנע להתנער מאמרותיו אלו, ולחזור ולחדד את העניין שעם עראפת לא מדברים. אבל אני גם חושב שזו לא טעות קריטית של מצנע, מאחר ואת הגדר - נבנה. דרך גדר - אי אפשר לעבור. יש לנו צבא מספיק חזק להגן על מדינתנו מהגבול שלנו.

EverMan

New member
היו"ר הוא לא המפלגה - תפנים.

פואד ופמלייתו עדיין במפלגה לא ? זה אומר שאת הבטחון שלה היא לא איבדה. וגם מצנע ביטחוניסט לא קטן ! העבודה הרבה יותר מתונה ממר"צ - גם מבחינת מעשים ודיבורים. אתה מדבר פה באוויר על דברים שאתה באמת לא מבין. תשמע הצהרות של מרצ ותשמע של העבודה , העבודה יותר מתונה. אבל מה ? הימין חוגג על יציאות של מצנע שהוא אומר שצריך לסגת משטחים .. זה לא מעיד על כלל דעותיו. ובנוגע להמלצה : גם אני הייתי ממליץ לראות מה כל אחד באמת עשה ולא להאמין להצהרות , בטח לא של שינוי (נאבק בחרדים ובסה"כ 14 הצעות חוק בנושא דת) או ליכוד (שלום? הא?) וגם לא תמיד של העבודה (בלה בלה בלה פואד מצנע ...) מבחינת שהעבודה משדרת החוצה : אנחנו צריכים לדבר עם הרש"פ מכיוון שזה הגוף הנבחר , ואנחנו צריכים להוריד אותם מדרך הטרור. טרור לא שווה רש"פ , לא באופן הגדרתי ולאו דווקא באופן מעשי. ערפאת אולי כן , אבל ערפאת הוא לא הרש"פ. הצהרתו של מצנע שהוא ינסה לדבר ולנסות להפסיק את הטרור בכל דרך - היא מכובדת ! היא מקובלת ! זה בהחלט עדיף על דרכו של שרון ! אבל הוא הדגיש ואמר (מה שלא התייחסו אליו בימין משהו מה) שאם יהיה טרור למרות השיחות - הם יפסיקו מייד ! יוסי שריד ביטחוניסט כמו שאני נעל בית... יוסי שריד לא תומך בהשארות בשטחים במקרה הצורך , הוא לא תומך בהפצצות ובסגרים ובכל דבר אחר... להבדל מהעבודה למשל. לגבי סוציאליזם - העבודה לא יותר קפיטליסטית , להפך , העבודה בעד להשאיר מפעלים מולאמים , מרצ לא. רק כדוגמא.

זוטה

New member
אוקיי, גם לי יש שאלה מטרידה

למה מפלגת העבודה לא מפרסמת את המצע שלה באף אתר באינטרנט? כל המפלגות האחרות מפרסמות את המצע שלהן בצורה מסודרת באתרים שלהן! (פרט למפלגות הדתיות, שלרובן אין בכלל אתר ברשת, כך שזה משהו אחר וגישה אחרת). אם יש לי שאלות לגבי נושא מסויים במצע של מרצ למשל, אני יודעת איפה למצוא אותו. איך אפשר לעשות השוואה רצינית בין מצע מפלגת העבודה למצע מרצ, למשל, כשמצע מפלגת העבודה כל כך לא נגיש? ואיך זה שדווקא מפלגה בסדר גודל של מפלגת העבודה לא נותנת מענה נוח ברשת לאנשים שמעוניינים לבדוק נושאים שונים במצע שלה? אגב, אני לא היחידה ששמה לב לזה. ראיתי שבפורום באתר הבחירות שלכם, אנשים נכנסים ושואלים שוב ושוב היכן ניתן למצוא את מצע המפלגה. נראה לי שמפלגת העבודה תנהג בחוכמה אם היא תתייחס ברצינות לכך שיש לזה דרישה.

EverMan

New member
אני בהחלט מסכים.

גם אין לעבודה אתר רשמי , יש לה רק אתר בחירות. אני מבטיח לכם שבשניה שהמצע עולה או מפורסם , אני אפילו אעתיק אותו ידנית לפה.

למעלה