מס´ דברים יש לי לומר.
מצנע מצהיר שייצא מעזה תוך שנה מיום הבחרו? האם כאשר ברק הכריז את אותה ההכרזה לגבי דרום לבנון, אמרו עליו שהוא שמאלן מדי? להזכירך, כל אותם מערכונים בחרצופים דיברו על כך שצריכים להחליף בינו לבין איציק מרדכי (עבודה <---> ליכוד). מאז ומתמיד, המדיניות הכללית של תנועת העבודה באשר היא, אם זה מפלגת העבודה בראשות פרס, אם זה מפא"י בראשות אשכול ואם זה העבודה כיום בראשות עמרם מצנע, שאפה שלא לכבוש שטחים מיותרים. הצעד אותו מתכוון מצנע לבצע, בשאיפה שאכן ייבחר, הוא צעד אמיץ ונכון. עד היום לא יצא פיגוע אחד מרצועת עזה אל תוך קווי 67, וזאת מסיבה אחת פשוטה. לא הכיבוש, ולא פעולות צה"ל - אלא הגדר! גם בשטחי יו"ש צה"ל נמצא ופועל באינטנסיביות אבל למרות זאת אנחנו "זוכים" למנה שבועית ממוצעת של פיגוע אחד לפחות. זה קורה כי אין לנו גבול מזרחי עם הפלסטינים. יש התנחלויות והויכוח על "גדר בטחונית" או "גדר פוליטית" מונע הקמה זריזה של הגדר. רוב העם בעד פינוי התנחלויות אבל עדיין אוהבים את שרון. רוב העם נגד חוק טל, אבל שרון שתמך בחוק, לא נתפס כאשם. רוב העם מתנגד למדיניות הכלכלית של הממשלה, אבל זה סילבן אשם. לא שרון. בשנתיים האחרונות נהרגו למעלה מ-620 הרוגים, אבל שרון "מצא את הנוסחה למיגור הטרור" כבר לפני שנה, להגדרתו. לרוב העם, נהיה רע בשנתיים האחרונות, אבל זה לא שרון. אנשים במדינה מוצאים לנכון עד היום להאשים את ממשלות השמאל בכל מה שקורה. אני כבר שמעתי כאלה המאשימים את בן גוריון עליו השלום, במצב עיירות הפיתוח בנגב, וכאלה שמאשימים את רבין ז"ל בפיגועים כמות אלו שחווינו על בשרנו לאחרונה בירושלים, בקיבוץ מצר ובתל אביב. אני אומר את האמת. גם אני לא רואה כיצד ניתן לחזור ולדבר עם עראפת, ולעניות דעתי צדק ברק כשאמר שעל מצנע להתנער מאמרותיו אלו, ולחזור ולחדד את העניין שעם עראפת לא מדברים. אבל אני גם חושב שזו לא טעות קריטית של מצנע, מאחר ואת הגדר - נבנה. דרך גדר - אי אפשר לעבור. יש לנו צבא מספיק חזק להגן על מדינתנו מהגבול שלנו.