יש לי שאלה מורכבת :

יש לי שאלה מורכבת :

יש לי שאלה - בכל הנוגע לקרבות רחוב , עולה לא פעם ולא פעמיים מונח האדרנלין השגור משהו במחוזותינו , ולא בכדי . בהתאם לזאת , מדוע תמיד כשעוסקים בלחץ , אדרנלין ותגובות בקרב רחוב מחוץ לדוז'ו הסטרילי והאוהד , ( בין אם סטייל " הילחם , ברח או קפא " ובין אם יכולת שימוש בקאטות בזמן שה nemesis העוין משתולל ומתפרע באופן כאוטי משהו ) מדברים על ניסיון ברחוב , מיומנות לחימתית נרכשת לאורך זמן וכו' ולא עוסקים כמעט אף פעם באספקטים של התודעה ושליטה מנטלית - שליטה בוויסות האדרנלין , מחשבה לוגית מחושבת במקום שצף קצף של אגו פגוע וסנטימנטליזם מיותר והרה אסון למדי , שליטה באינסטינקטים וכו' ? זאת אומרת :
מי קבע שאין לבנאדם יכולת ללמוד לשלוט בצורה מוחלטת , לווסת ולנטרל את האדרנלין בהתאם לצורך בכל רגע נתון ? רק תראו את כל החבורה השלמה של הפאקירים ההודים שישנים על מיטות מסמרים , הולכים על זכוכית וגחלים או כל הסגפנים והנזירים באותה תת היבשת שגם כן לא הולכים לפי התגובות הכימיות הבסיסיות של הגוף האנושי ( שכן אחרת היו מתהוללים ואוכלים בשר ממש כמו ההדוניסטים של פאריס ... ) , זה לא הגיוני שממש באותה המידה תהיה יכולת לשלוט בהפרשת האדרנלין בגוף ? ממש כמו שפאקיר הודי יכול לישון על מסמרים ? או כמו נזיר ג'יניזם שמתנזר ממין , אלכוהול ואכילת חיות שנרצחו עבור הלשון ?
לפי הבנתי הלא מלומדה - הקונספט הרווח בתחום הוא שיש צורך לחזור על תנועות רבות באופן שקדני , מאסיבי , חוזר ונשנה כדי שבשעת הגנה עצמית ( מלווה באדרנלין רב מאוד וגועש בהיסטריה משוועת ) האדם שלא חושב בצלילות ( בגלל הלחץ והפחד ) יפעל באופן טבעי עם תנועות אותן הוא מכיר מלפני ומלפנים , אבל - מה רע ב לחשוב ? ? אנחנו לא חיות טרף , אנחנו בני אדם ( מספיק אינטליגנטים כדי להפוך לצמחוניים מוסריים ) - למה להכנס לסערת רגשות ולהתכתשות חזיתית פנים אל פנים בזמן שלוגיקה פשוטה יכולה לסיים את הסכסוך בדרך ידידותית או במקרה חירום לעזור לנו להגן על עצמנו תוך גרימת נזק מינימלי ככל הניתן לתוקף?
ביהדות גם נאמר " איזהו חכם הכובש את יצרו " - ואם אדרנלין הוא יצר ממש כמו כל יצר אחר בגוף האנושי - למה לא לנסות לכבוש אותו ולהתגבר עליו במאת האחוזים ? תודה רבה , בברכת " בלי פאניקה " ...

ננדין

New member
why can't we get along???

בבעיה מורכבת, מפרקים לגורמים. מבלי להתייחס לחלק מהקביעות הבעיתיות שלך, אני יכול לומר שדעתי האישית היא שעל מנת ללמוד לשלוט בפרצי אנדרנלין עליינו להתנסות בסיטואציות שיוצרות את אותם פרצי אנדרנלין והכוונה היא לא להדמייה לסיטואציה אותה אנחנו עושים בדוג'ו אלה לצאת לרחוב וללכת מכות! רק זה ידמה את הסיטואציה שיוצרת את פרצי האנדרנלין ואחרי מספר התנסויות אני מאמין (רק מאמין! לא הגעתי למצב שכזה בעצמי...) שתגיע למצב שאותה סיטואיצה לא מאיימת עלייך כמו מקודם ורמת הפרשת האנדרנלין בגוף תרד! פה השליטה שלך... עכשיו מה בעייתי פה??? שאדם נורמלי לא יצא לרחוב ויתחיל מכות כי זה דבר מאוד מסוכן ומאוד לא מומלץ!!! אם אתה מדבר על שיטות התבוננתו אישית והשפעה על התודעה האישית שלך אז אולי יש דרכים בעזרת מדיטציות וסאט סאנים כאלו או אחרים להגיע למצב שאתה מדמה את המצב הזה בעצמך ומנסה ללמוד לשלוט בתגובותייך אליו מתוך התבוננות אישית אליו והשלמה עם הפחד שבסיטואציה. אני יודע שהחבר'ה של אושו עוסקים בדברים כאלו ובפונה יש גם ביה"ס ללחימה של אושו... אבל, תזהר! הרבה לא ירדו מהעץ הזה עד היום! אז בפועל מה נשאר לנו? לתרגל אינספור פעמים את הטכניקות אותם אנחנו רוצים להטמיעה באינסטיקטים שלנו ולדמות סיטואציות כאלו ואחרות בדוג'ו על מנת שנוכל להתיידד כמה שאפשר עם אותם סיטואציות.... אגב, הרבה אומרים ואני די מסכים שקרבות זירה מכילים את אותו אלמנט נפשי (בצורה דומה מאוד אבל לא גמרי) ואת אותם פרצי אנדרנלין כמו בקרב רחוב... עכשיו אם מישהו הבין מה כתבתי אז שיסביר לי! כי אני איבדתי ריכוז מזמן
רון

בהחלט ,

אכן הצדק עמך , אדם בריא בשכלו ושפוי בנפשו ובדעתו לעולם יתחיל מכות ברחוב בשביל לבדוק את האדרנלין שבו , אם כי לצערי הרב שומעים מדי פעם ופעם על חולי נפש פתולוגים כאלו . השאלה שלי היא פשוטו כמשמעו בנוגע לאופן תרגול אינדיבידואלי ולא אלים לשליטה באדרנלין - ולא משנה אם באמצעות הרבולוגיה / כימיה / רוקחות / אלכימיה / צ'י קונג / פרניימה / מדיטציה and so on ...

נ.ב -

בית ספר ללחימה של אושו ?! LOL , לא ציפיתי מאכולי הסינטיזות והספקולציות האלו לדבר מה שכזה ...

ננדין

New member
כן, יש...

מן הסתם יש שם הרבה איקידו וטאי צ'י אבל יש שם גם בחור מדרמסלה שמלמד דאנזן ריו ג'יו ג'יטסו ויש שם איידו ועוד... דווקא א"ל הודיות אני חושב שאין שם... ויש אפילו מישהו או מישהי שפיתח/ה אומנות שהיא קוראת לה אושו דו, לך תבין...

ronenk123

New member
מה נדב

מה אתה איזה סופר או משורר או משהו כזה? כמה מילים גבוהות בשאלה מורכבת אחת

מה לעשות, יש גם אנשים שכותבים יפה

רונן שלום רמת כתיבה גבוהה היא דבר אשר אנחנו באופן כללי מעודדים בפורום, והייתי שמח אם יותר אנשים היו לוקחים דוגמאות וכותבים בעברית תקנית, ולא בזוועות שממלאות פה חלק גדול מדי של התעבורה.

jossel

New member
אדרנלין

המצב של לפני הקרב הוא מצב מנטאלי בעיקרו.כלומר עדיין לא עפו בעיטות ידיים נגיחות מרפקים ושאר מטעמים לאוויר,בהחלט המעשה החכם ביותר יהיה לסיים את האירוע ללא שום מגע,שני הצדדים נפרדים והולכים{כל אחד עם המטען שלו} לדרכם.ושלום על ישראל. מצד שני לא תמיד אתה שולט באירוע ,כלומר,האירוע קורה מבלי שבכלל הספקת להבין מה א ת ה עושה בו.או אז,כל מחשבה ,לא רק שתהיה מיותרת אלא תוכל להיות אף הרת אסון.משום שהשנייה שחשבת "מה הולך פה?" או "מה אני עומד לעשות" היא בדיוק השנייה שאגרוף נע לעברך.במצב כזה עדיף להיות במצב של תגובות רפלקסיביות נכונות ועם הרוח הנכונה למצב מעיין זה,משום שאם רצית או לא אתה כבר בתוך קרב! עניין של חיים ומוות.קור הרוח שהזכרת לעיל יוכל להיות מושג רק במקרה שאתה מאומן מאוד וגם אז עליך להיות זהיר ולא רפוי לגמרי כמו ה"פאקירים" שהזכרת,משום שבניגוד לפאקירים זהו מצב שלעולם אינך יכול לדעת בוודאות מלאה מה יהיה הצעד הבא ומיהו האדם שעומד מולך.על האדרנלין אין להשתלט,יש להיעזר בו לטובתנו,לנצל את הדברים הטובים שבו ,משום שאחרי הכל זוהי תגובה טבעית של הגוף לאירוע מסויים.

... well well

" קור הרוח שהזכרת לעיל יוכל להיות מושג רק במקרה שאתה מאומן מאוד וגם אז עליך להיות זהיר ולא רפוי לגמרי כמו ה"פאקירים" שהזכרת,משום שבניגוד לפאקירים זהו מצב שלעולם אינך יכול לדעת בוודאות מלאה מה יהיה הצעד הבא ומיהו האדם שעומד מולך. " זה כל העניין - אני מדבר על תבנית תרגול מדיטטיבית / הרבולוגית שמאפשרת שליטה בהפרשת האדרנלין שלא בהתבסס על מיומנות קרבית-תנועתית-מוטורית .הרעיון הוא שדווקא בגלל שאני לא יודע מי ניצב מולי , עדיף לי להישאר רגוע ומחושב ולא ליפול אל " ריקוד הקוף " / " ראיית מנהרה " / " קהות תנועתית " ולאבד יכולת שיפוט ואבחון של הבנאדם מולי... " על האדרנלין אין להשתלט,יש להיעזר בו לטובתנו,לנצל את הדברים הטובים שבו ,משום שאחרי הכל זוהי תגובה טבעית של הגוף לאירוע מסויים. " למה לא ? למה לא להשתלט ? גם " הילחם או ברח " היא תגובה טבעית ובכל זאת אנחנו מתאמנים כדי לשרוד את רגע האמת , לא ? ובכלל - למה לא לבדוק באופן אימפירי את הנושא - למשל , לבדוק האם לאלופי UFC יש דופק לב נמוך יחסית ( תוך כדי הקרב כמדד לאדרנלין ) או בדיעבד בבדיקת אדרנלין בדם ?

ronenk123

New member
../images/Emo150.gif

חס וחלילה אין לי שום בעיה עם הכתיבה שלו וזה באמת מאוד יפה סתם פשוט אף פעם לא ראיתי מישהו שכותב ככה.

למעלה