יש לי שאלה מוזרה

תותי60

New member
יש לי שאלה מוזרה

יש לי שכנה שבעבר איזה רב הזהיר אותי לא להתקרב יותר מדי,חוץ מיזה שאנרגטית אני מרגישה שיש לה כלפי אנרגיות מאד שליליות וקשה לה מאד מאד לראות אותי מצליחה,אני בטוחה שהתחושות שלי אמיתיות, רק שהרבה ברירות אין לי. שלשום אני והיא רבנו,ואפשר היה לראות את השנאה בעיניים שלה,מאותו הרגע שרבנו אני בעלי והילד לא ישנו כל הלילה,גם רבנו,וגם הילד לא הפסיק לקום כל חצי שעה ולבכות,היה ממש סיוט,ואני מרגישה שזה משהו שהיא איחלה לי,העניין הוא שאני לא מסוגלת לאחל משהו רע למישהו אחר. רצוי לציין שאני מכירה את הבחורה ממש ממש טוב ויודעת שהיא מסוגלת לאחל רע,ראיתי את זה יום אחד היא איחלה לאיזה משהי משהו ותוך שעה זה קרה,מאותו היום הבנתי שיש לה פה גדול ורע ושבאמת עדיף לא להתעסק איתה. אני בטוחה במליון אחוז שהיא פתחה על פה מאד גדול ואיחלה לי דברים כמו שרק היא יודעת,אני לא מעוניינת להחזיר אני רק רוצה לדעת איך אפשר להתגונן מאישה כזאת? בדרך כלל אני לא טועה בתחושות שלי ותמיד קולעת בול,לפעמים אני יכולה לקרוא אנשים כמו ספר פתוח,ויש לי יכולות טבעיות נוספות,בגלל כל מני דברים שעברתי בחיים הפסקתי קצת להתחבר לעצמי ולהגיד לאנשים מה אני חושבת,אבל יש לי את היכולת להרגיש מי מהסובבים אותי באמת אמיתי ומי מזוייף. אני באמת מבקשת עצה מה עלי לעשות במצב כזה? ומה הדרך הכי טובה להתגונן מבלי לפגוע באחרים?

אהלן תותי../images/Emo140.gifלהתגונן....

להתגונן מבחינתי זה לאפשר למשהו להתקיים, ותוך כדי לנסות להתחמק ממנו. אלא מה, כאשר אנו נותנים משמעות כל כך עמוקה למשהו, הוא יתקיים ממילא. במילים אחרות, את בעצם מגישה לאותה שכנה או לכל דבר שלילי אחר שמציק לך כוח רב, שאותו את יכולה להשיב לעצמך אם רק תרצי. חשבי על כך שאת זו שמנהלת את חייך, שאת זו שבוחרת איך ומה לעשות, את זו בוחרת איך ומה לחשוב ולהרגיש, ומכאן, צאי לדרך חדשה - דרך בה שום דבר ואף אחד לא יכול לפגוע בך. לומר שלשכנה יש כוחות כאלה ואחרים שפועלים עלייך, זה בעצם לבטל את הכוח שלך, להגיש לה אותו כדי שישמש נגדך. קחי את הכוח שלך חזרה, ראי אותה כעוד מישהי בשכונה שלא מסוגלת להרע לך או להשפיע עלייך בשום דרך, משום שקודם את ואח"כ כולם... דעי שאת מנהלת את חייך. מי שמזוייף סביבך - כפי שכתבת, פשוט לא ראוי שתהיי בסביבתו, ואם את בכל זאת בסביבה.. פשוט הרגישי שאת מוגנת ושום דבר לא יכול לפגוע. כאשר אנו מאמינים במשהו, הוא הופך להיות המציאות שלנו. זו הדרך שאני פועלת בה, מה את אומרת?
שבצ'לום לנו

תותי60

New member
היי גילי

יש המון במה שאת אומרת. אבל אני באמת בחרתי משך כל השנים להתעלם ואפילו להתחבר ולעזור,נכון שלכל אחד יש בחירה,ואני בעקבות העבר איתה בחרתי להמשיך הלאה ברגע שהערתי נכשלתי הבאתי את כל האנרגיות אלי כמו בומרנג,מאחורי הסיפור הזה יש המון דברים שאני לא מעוניינת לציין פה בפורום,ולא אני לא בוחרת שהיא תזיק לי היא פשוט כזאת,בגלל שיש בי המון רוחניות וידע,בחרתי להבין איך מתגוננים ולא איך פוגעים. ולומר שלשכנה יש כוח זה לא מה שמבטל את הכוח שלי להפך זה מה שהופך אותי למודעת. ומודעות מביאה אותי להתגונן מפני דבר שקיים,אם תרצי ואם לא אנרגיות קיימות צריך לדעת פשוט איך לטפל ולא להתעלם,צריך להבין שאנחנו יכולים להפגע בדיוק כמו כל אחד אחר. את רושמת שכאשר אנחנו מאמינים במשהו הוא הופך למציאות---אני לא מאמינה בזה כמו שאני מרגישה את זה,יש לי תחושות מאד מאד חזקות עד כדי בחילה,נשמע מוזר אבל זה בדיוק ככה,לא בחרתי להרגיש ובטח שלא להאמין הרגש הפתיע אותי לבד והתחושה כיוונה לאותו אדם.

לא מתווכחת../images/Emo45.gif נישאר חברות?../images/Emo13.gif

האמת שלי קצת שונה מהאמת שלך, ואני מניחה שזה משום שכל אחת מאיתנו באה ממקום שונה של התנסויות בחיים. נחמד שיש כל מיני סוגים באותו בית
יש כמה דברים שלמדתי עם השנים...
כשמתעלמים, זה לא מעלים גם את הבעיה, זה פשוט עושה לנו "דרך קלה" לעקוף אותה אלא שלא פעם אני מוצאת שאחרי שעקפתי מכשול, הוא ישוב אליי בדרך כזו או אחרת.
עוד למדתי שאין כישלון, כישלון מבחינתי הוא ביקורת עצמית. מבחינתי יש התנסות, ועוד אחת ועוד אחת, בלי שיפוט של טוב ורע, פשוט חווייה נוספת. אני מעדיפה ללמוד מכל חוויה את מה שניתן ללמוד ממנה, במקום לקרוא לזה כישלון.
למדתי שאין לי צורך להתגונן וגם לא צורך לפגוע, אם רק אסלק את כל הפחדים שמחבלים ביכולת להתנהג כך.
למדתי שכן, אנרגיות קיימות, מהן "רעות וטובות" ואני זו שבוחרת לאיזה מהן להתחבר, לאמץ, לחשוב.
למדתי שאם אני לא מאפשרת לפגוע אז אף אחד לא יכול לפגוע. קיצר.. אפשר שאוסיף עוד הרבה כאלה, אבל שוב, זה הנסיון שלי, ההתנסות שלי, החוויות שלי. כל אחד והחוויות שלו
זה מה שעושה אותנו "אנחנו"...
שבוע נפלא לכולנו

תותי60

New member
אני חושבת ממש כמוך

רק שלפעמים בחיים יש סיטואציות שחייבים להתמודד קצת אחרת. שיהיה המשך שבוע טוב

../images/Emo20.gifאיך מתגברים על חוסר אונים../images/Emo20.gif

כוח האלטרנטיבה
כיצד מתגברים על חוסר אונים, תסכול וזעם בחיים? / מאת יואב ברנזון
בהעדר אלטרנטיבה - כועסים
כל אדם שמוצא את עצמו תקוע במצב בלתי אפשרי – יתחיל לפתח בתוכו כעסים חזקים ביותר כלפי עצמו או כלפי מישהו שלדעתו אחראי למצבו ו"אשם" במציאות שלו. הטבע האנושי אינו מוכן לקבל מצב של תקיעות, של חוסר אונים או של חסימה בלתי ניתנת למעבר, ולכן אנשים מפתחים כעסים אדירים במצבי תקיעות.
למרבה האירוניה, אנשים רבים יוצרים לעצמם במו ידיהם מצבים "סגורים", מצבים בלתי אפשריים או מצבים ללא מוצא. הם מגדירים את מצבם כבלתי אפשרי – וכתוצאה מכך מפתחים כעס, זעם ותסכול נוראי על כך שהם אינם יכולים "לצאת" מהמצב שלהם.
החכמה בחיים היא להיות פתוחים
החיים אינם תקועים, כי לכל מצב תמיד ישנה אלטרנטיבה אחת או יותר. החיים כל כך עשירים, יצירתיים, מגוונים, צבעוניים ומלאי אפשרויות – שתמיד, גם במקרה הגרוע ביותר, ישנה תמיד עוד דרך אחת לפחות שניתן ללכת בה וממנה להתקדם הלאה.
מי שחושב שהחיים הם נתיב אחד סגור בלבד – טועה. החיים הם מגוון אינסופי ורב-ממדי של אפשרויות, וזו האמת. צריך רק להישאר פתוחים ולראות את האפשרויות הללו. ואם אינכם רואים אותם – פשוט חפשו אותם בכוח, עד שתמצאו.
מהו כוח האלטרנטיבה?
רוב האנשים התקועים אינם מחפשים אלטרנטיבות למצבם, ולכן הם נותרים תקועים. הם אינם עושים שימוש בכוח האדיר של האלטרנטיבה. הם אינם מחפשים פתרונות יצירתיים ודרכים חדשות, אלא מנסים ללכת בכוח באותה השיטה ובאותה הדרך, מבלי לשנות את גישתם.
למשל, אדם שמיואש מהעבודה שלו או מכך שהבוס שלו אינו מקדם אותו לא חייב להרגיש תקוע – הוא יכול לחפש עבודה אחרת או מעסיק אחר שיקדם אותו בשכר וביחס. או למשל, אדם שמיואש מהזוגיות שלו, והוא מרגיש מוזנח, דחוי, נבגד, מושפל או מוכה לא צריך להרגיש תקוע – הוא יכול לחפש לעצמו בני זוג נדיבים ואכפתיים שיעניקו את הצרכים החשובים לו באמת.
וטיפ לסיום: ברגע שאדם מוצא אלטרנטיבה למצבו – כוח המיקוח שלו עולה פלאים, התסכול שלו נעלם ואין בו כבר שום כעס על מי שכביכול "תקע" אותו או "אשם" במצבו.
יואב ברנזון.
משהו שמצאתי ברשת, ומצאתי אותו מתאים
לך ו
שבצ'ום לכולנו

IBP1

New member
היי תותי

שילחי לי מסר עם כל הסיפור ואני ואת נשוחח ונראה איך את לומדת להגן עלייך מפניה.

למעלה