יש לי שאלה למי שעברה הריון בארה"ב

lunchy

New member
יש לי שאלה למי שעברה הריון בארה"ב

במידה ובדיקה ביתית יצאה לי חיובית, הבנתי שעושים בדיקת בטא? האם זה דרך רופא המשפחה או רופאת נשים?

scalar

New member
לא משנה אם בארץ או בחו"ל

בדיקת בטא ממש לא הכרחית. אני העדפתי להזמין תור לבדיקת רופא עם אולטראסאונד בשלב שכבר יש דופק.

scalar

New member
החל משבוע ששי

למניעת לחץ מיותר (כבר יש/עדיין אין דופק) אני קבעתי אפילו שבוע שבועיים אח"כ.

lunchy

New member
זאת אומרת שעד שבוע 8 לא היית אצל

רופא לשום בדיקה שקשורה להריון? ושאלה נוספת, במידה וכן עושים בדיקת דם לודא את ההריון, זה דרך הרופא משפחה או ה OB ?

scalar

New member
נכון

בדיקות גנטיות ודם עשיתי עוד לפני ההריון. גם חומצה פולית לקחתי עוד לפני ההריון. בשלב ההתחלתי של ההריון אין הרבה מה לראות ממילא. אני מניחה שגם רופא משפחה יוכל להפנות לבדיקת בטא, אך כאמור - לא מנסיון.

BillB

New member
לגבי בדיקת דופק...

אני עברתי סיוט לא קטן עם העניין הזה בהריון הראשון, כי לא ראו דופק עד שבוע 8, והרופאה שהיתה לי אז הכינה אותי לאפשרות שההריון לא מתפתח. Little Did I know שלא תמיד רואים דופק בשבוע 6, ויש שרואות רק בשבוע 9. לכן ההמלצה של scalar בענין האולטראסאונד היא גם ההמלצה שלי בנושא. תחסכי מעצמך לחץ מיותר.

Rascal

New member
אני כבר לא זוכרת איזה בדיקות עברתי

אבל את כולן עשיתי דרך הגניקולוג שלי. הוא הפנה אותי לכל בדיקה.

דרך רופא הנשים. אני דווקא חושבת שכן

כדאי לעשות בדיקת בטא ואת בדיקות הדם הנלוות כמה שיותר מהר מגילוי ההריון, משום שיש בעיות שעלולות לצוץ בשבועות הראשונים ואם מחכים עד שבוע 7-8 אפשר לאבד את ההריון. לא רוצה להפחיד, אבל אני מכירה זאת על בשרי. אני נכנסת להריון בקלות יחסית, אבל זקוקה לתמיכת פרוגסטרון עד שבוע 12 ובלעדיה ההריונות שלי לא יחזיקו. לו הייתי מחכה בכל הריון עד לשבוע 8, לא היו לי היום שתי בנות מקסימות וההריון הנוכחי לא היה קיים.

BillB

New member
מסכימה עם רוני

גם מניסיון אישי - אין חובה לעשות את בדיקת הדם וכו', אבל - כדאי שיהיה איזשהו Base Line של בתא, כדי שאם חלילה קורה משהו תהיה נקודת ייחוס, וידעו לומר אם יש בעיה הורמונלית וכו'.

למעלה