יש לי שאלה לכולם?

jason newsted

New member
יש לי שאלה לכולם?

כמה זמן כל אחד כאן מנגן על הכלי שלו? אני שנה..

metal head

New member
שנתיים- אבל בלי מורה הכל מלימוד...

עצמי, ואני ממליץ לכולם בלי מורה כי המורה מעקב אותכם זה יותר נוח לשבת מול ספר או טבלטורות וללמוד את הדברים בקצב אישי... תתפלעו שזה השיטה הכי טובה למתחילים (לדעתי)

gevaldic

New member
למתחילים נכון..

באמת חבל על הכסף וזה לא מסובך ללמוד לנגן אקורדים לבד, אלא שבסוף מגיעים לשלב שאי אפשר להתקדם לבד וזה הזמן לקחת מורה. דרך אגב- אני מנגן על גיטרה 4 שנים ועל בס שנתיים.

metal head

New member
חשוב....

אחרי שלמדתם את הבסיס אקורדים תווים(לא חובה) סולמות בסיסיים, ואתם רוצים לנגן מטאל אז... סדרת ספרי TROY STETINA, הספרים בסדרה שלו הם: METAL LEAD GUITAR PREMIER (למתחילים), METAL LEAD GUITAR VOLUME 1, 2, METAL RHYTHM GUITAR VOLUME 1, 2, THRASH GUITAR, SPEED MECHANICCS FOR LEAD GUITAR, HEAVY METAL GUITAR TRICKS יש עוד ספרים אבל הם לא ממש קשורים למטאל חוץ מ METAL SONG WRITING אפשר למצוא את הספרים האלה במרום

IDO17

New member
את מוכנה לפרט יותר

על מה מלמדים בספרים האלה?

metal head

New member
קודם כל אני בן!!!

ובספרים של הריטם מלמדים טכניקות פריטה אקורדים, פאלם מיוטינג ועוד כל מיני אני לא לומד לפי זה אז אני לא יודע בדיוק מה יש שם, בליד גיטר יש תרגילי מהירות, סולמות, טכניקות, טריקים וכול´, בטראש מלמדים טכניקות של דת´ וטראש, ובזה של כתיבת שירי מטאל אין לי מושג כי לא בדקתי את הספר אבל זה ספרים ממש טובים של הגיטריסט טרוי סטטינה אולי הוא לא מוכר אבל הוא פרופסור לגיטות או משהו כזה הוא הקים באיזה קולג´ בארה"ב לימודי רוק וגיטרה וכולי אני באמת ממליץ על הספרים לכל מי שמעוניין להתקדם בסגנון המטאל!!!

NKstuff

New member
גם קרוא וכתוב למדת לבד?

כי זה נראה ככה... (תתפלעו???) אם אתה לומד בלי מורה - אלל תתפלא אם אתה מנגן חנטריש

metal head

New member
אני אומר לך שאני מנגן שנתים...ו...

אם תשמע אותי מנגן אתה תפתח תפה ולא תסגור!!! אני מנגן בלהקה בטור גיטריסט מוביל והגיטריסט הריטם בן 19 ואני בן 15 אז תאמין לי אני טוב!!!! והמורה הדבר היחיד שיכול לעזור לך זה אולי לזכור סולמות ותווים יותר טוב וזהו!!!

jason newsted

New member
לדעתי...

גיטריסטים לא חייבים מורה אבל מומלץ.. בקשר לבאסיסטים לדעתי זה חובה!

wiz

New member
ומה ההבדל בין באסיסטים וגיטריסטים ?

יש לגיטריסטים שם של מחפפים, כאלה שלא אכפת להם מהמוזיקה אלא רק לעשות רעש... למה לגיטריסטים, ללמוד עם מורה זה מומלץ ולא חובה, ולבאסיסטים זו חובה??? מה בכלל ההבדל? לכל כלי יש את הטכניקה שלו, וצריך שבנאדם מקצועי יראה לך אותה, וילמד אותך. ככל שמתקדמים ברמה זה יותר קשה, וצריך להשקיע יותר... וזה נכון לגבי כל כלי, בין אם זה תופים, גיטרה, באס, כינור או פסנתר...

NKstuff

New member
שבע שנים - הכל עם מורה

ועובדה שזה שווה - אני מוגש לרסיטל בגרות, 5 יח"ל

למעלה