יש לי שאלה לאנשי הדת פה

begone

New member
גם המצרים, הגויים הללו

האמינו בגלגולי נשמות. גם המצרים האמינו שאם הם יקחו איתם לקבר קצת אוכל וכל מיני בגדים ותכשיטים, זה ילווה אותם לעולם הבא. ואני מדבר איתך על תרבות עתיקה שפעלה לפני 3000 שנה ויותר. אז על מה אתה UUUAAA כל כך מתגאה? אתה חי היום בעולם המודרני, וממשיך להחזיק באמונות שהתרבות המצרית העתיקה החזיקה בהן.... לא ברור לי איך אתה כל כך בטוח בצדקת דרכך, כאשר תרבויות המבוססות על ´עבודת אלילים´ האמינו בדיוק באותם דברים (גלגולי נשמות). במילים פשוטות: סיפורי גלגולי הנשמות באים גם מתרבויות ´פגאניות´ לחלוטין, והעולם החרדי מאמץ אותם כאילו מדובר בתורת ישראל סבא. איך בדיוק חיים במאה העשרים ואחת מסתדרים עם אמונות של עובדי אלילים מלפני 3000 שנה במצרים? זה לא מסתדר. זה פרימיטיווי, זה ´אלילי´ וזה לחלוטין לא ´יהודי´ במובן התרבותי של המילה.

uuuaaa

New member
נו באמת

נורא מעניין אותי איזה עמים העתיקו מאיתנו. התשובה הזאת גם ממש מוזרה. ולה מוכיחה כלום. כי למשל היום כל מורה בבי"ס חילוני מלמד את תלמידיו שהמבול לא קרה. ואיך הוא מוכיח להם את זה ? כי עובדה שכל העמים העתיקים סיפרו אותו הדבר. ממש הוכחות ניפלאות יש לכם. וחוץ מזה, היום הרבה מדענים מגיעים למסקנה שיש חיים אחרי המוות. ויש אנשים - כמוך שממשיכים להתעלם, כדי שח"ו לא יווצר מצב כאילו הדתיים צדקו במה שהם אמרו, וידעו את זה לפני החילונים. ובקשר לפרימיטיביות. זה לא מזיז לי. העיקר שזה האמת. אני חושב שהדת היהודית מקדימה את כולם באלפי שנים, מבחינת הראיה קדימה.

begone

New member
באמת - נו באמת

"נורא מעניין אותי איזה עמים העתיקו מאיתנו" אתה לא יודע מי העתיק ממי - מה שבטוח, אתה מעתיק מכל התרבויות הקדומות הללו כיום. "עובדה שכל העמים העתיקים סיפרו אותו הדבר. ממש הוכחות ניפלאות יש לכם" דווקא מצאתי הוכחה מצוינת לאי-היתכנות המבול: מתמטיקאי בשם ג´ון אלן פול חישב ומצא שאם המבול אכן אירע כפי שנכתב, הוא היה צריך להטביע את התיבה מכיוון שגובה היה המים לא היה מאפשר לה לשרוד את כמות המים. "היום הרבה מדענים מגיעים למסקנה שיש חיים אחרי המוות" אהה. מאוד משכנע. מאוד. "ובקשר לפרימיטיביות. זה לא מזיז לי" אני יודע שזה לא מזיז לך. זה מה שכל כך עצוב. "העיקר שזה האמת. אני חושב שהדת היהודית מקדימה את כולם באלפי שנים, מבחינת הראיה קדימה" בהחלט - הדת היהודית, למשל, עמדה חסרת-אונים מול השואה. וזה אומר שהיא בהחלט הקדימה את זמנה. או אולי לא?

shkool

New member
ידעתי שידעת ../images/Emo13.gif

הדבר דווקא דיי מקובל עליי, אבל עליתי על קושי מסויים: "כשנגזר על בנאדם להירצח" - נגזר על בן אדם להירצח בגלל שהוא חטא, או בגלל תיקון על גלגול קודם, הלא כן? אם כן, כיצד תסביר את רצח הבל ע"י אחיו קין? הרי לא חטא ולא היה לו גלגול קודם - אז למה נגזר עליו להירצח? ולא ענית על השאלה הזו: "ובכלל, העונשים שהנשמות מקבלות - קשורות בחטאים שהם עשו" האם זה חוק או שלפעמים/בדר"כ(מחק את המיותר) זה כך?

אלדד26

New member
רגע, לא הבנתי.

רק ליהודים אין נשמה? כלומר, לגויים אין נשמה? אז מי שמתגייר, אם ככה, חותם על נשמה בבקו"ם, ומי שמתנצר (או WHATEVER) מזדכה עליה? ורגע, אם לא התנצרתי - כלומר, לא הטבילו אותי, אבל מצד שני בגיל 13 בחרתי לא לערוך בר מצווה, מעולם לא שמרתי מצוות (אלא בטעות, כי זה היה הגיוני כמו "לא תרצח"), ואני דוחק בכולם לעבור לשירים של ההגדה איך שפותחים אותה - אז יש לי נשמה או אין לי נשמה? עכשיו אני ממש מבולבל. נשמתי אייך?!

uuuaaa

New member
תשובה

רק ליהודים יש נשמה. ואם יקפוץ לפה איזה מישהו בשם ביגון ויגיד שזה גזעני - אז תגיד לו שזה לא גזענות, כי כל מי שרוצה יכול להתגייר ולקבל נשמה. מי שמתגייר מקבל נשמה. אבל יהודי לא יכול לאבד את נשמתו. אם הוא עושה חטאים הוא ייענש על זה, אך ישאר יהודי.

alon14

New member
אני לא begone...

...ובכל זאת אני רואה בזה גזענות גרידא. להזכירך, גם אצל הנאצים היו יהודים וסלאבים ש"נהפכו ל-ארים" (לדוגמה, היידריך).

uuuaaa

New member
מה הקשר ?

לא מעניין אותי הנאצים שלך. מה שאני אומר זה שכל מי שרוצה יכול לקבל נשמה ולהיות יהודי, אז אל תקשקש לי על גזענות. גזע זה דבר שלא משתנה ! כאן לא חשוב הגזע, אלא המעשים.

אלדד26

New member
המממ

אז יש לי עוד שאלות. 1. איך מתגייר מקבל נשמה? 2. האם אין לי אפשרות להשתחרר מיהדותי? אם אני מתנצר זה לא מספיק? מה ההבדל? 3. האם גוי שעושה חטאים לא נענש? 4. איפה זה כתוב בתורה, מה שאתה אומר? (כל ספר אחר, של בני אדם כביכול, לא יתקבל. אני רוצה לראות את זה כתוב בספר של אלוהים, כביכול - תודה). וחוץ מזה, גם אני אומר שיהדות היא גזענית, בלי קשר לביגון. עצם הביטוי "העם הנבחר" הוא גזענות.

uuuaaa

New member
אהמממ

1. אני לא יודע לספר לך בדיוק איך זה קורה. 2. לא. ה´ אוהב אותך ולא נותן לך אפשרות לברוח מיהדותך. 3. גוי מחוייב רק ב-7 מצוות בני-נוח. אם הוא שמר עליהם, הוא יזכה לעולם הבא. 4. יש לנו שתי תורות. בכתב ובע"פ. אני מאמין בשתיהם. אם אתה רוצה הוכחות רק מהתורה שבכתב - אז תשאל בפורום "קראים", או שתקים בעצמך את הפורום הנ"ל ותשאל שאלות את עצמך. (הקראים מאמינים רק בתורה שבכתב) וחוץ מזה, גם הסופר-סל הוא גזעני כי הוא נותן אוכל רק למי שמשלם כסף.

אלדד26

New member
מעניין,

1. אויש, חבל. ואני חשבתי שלכם הדתיים הכל ברור ונהיר. 2. עם כזו אהבה, מי צריך שונאים? 3. באמת?! אתה לא רציני! אז מה שווה להיות יהודי?! ורגע, זה לא מסתדר לי. אמרת שרק ליהודים יש נשמה, ורק היא עוברת לעולם הבא. אם כן, אז איך הגויים עוברים לעולם הבא? 4. אני חשבתי שאלו השומרונים דווקא, ולא הקראים, אבל אם אתה אומר אתה בטח יודע. בוא נמשיך. למה אתה מאמין בשתיהן? כי... מה? מה שכנע אותך ששתיהן נכונות, מוצקות, אמיתיות וכו´? 5. זה מה שהרבי לימד אותך? שהסופר סל גזעני? לא, חומד. הסופר סל היה גזעני אם בכניסה לא היו נותנים לנוצרים, או לשחורים, להיכנס.

alon14

New member
תגובה ל-4

השומרונים מאמינים לא סתם רק בתנ"ך, אלא אך ורק בתורה (ולעיתים גם בספקר יהושע).

uuuaaa

New member
תשובה

1. אין אף אחד שיודע הכל. גם מה שאנחנו כן יודעים - זה הכל בכלליות. 2. למה אתה בוכה לפני שראית מה יש בגן-עדן ? 3. יש לזה כמה סיבות. דבר ראשון בהתחלה גם לגויים היתה אפשרות לקבל את התורה עם כל המצוות אבל הם סרבו. וגם את ה-7 מצוות שלהם הם לא מקיימים. דבר שני, אני אביא לך דוגמא. רופא מגיע לבית-חולים ורואה מולו 2 חולים. אחד אנוש ואחד כמעט בריא. לחולה האנוש הוא אומר - תקח את זה ותעשה את זה, מה זה משנה, בכל מקרה תמות. לחולה היותר בריא הוא אומר - תשמע, אתה חייב לעשות את זה וזה וזה וזה ולקחת את התרופה הזאת והזאת והזאת ולשכב בצל, כי יש לך עוד הרבה לחיות. על כל מצווה יש שכר אינסופי. לא כל הגויים מגיעים לעולם הבא. רק מי ששמר על 7 מצוות בני נוח. ואם אני לא טועה אז, גם חסידי אומות העולם. יש להם עולם-הבא שונה משל היהודים. אני לא בדיוק יודע במה, אבל אני יכול לברר. התורה שבכתב נכונה כי מליוני אנשים חוו את מעמד הר סיני והעבירו דור לדור עדות על נכונותה. יחד עם העדות הם העבירו את התורה עצמה. בתורה שבכתב יש הרבה דברים לא מובנים ולכן יש את התורה שבע"פ שמסבירה את התורה שבכתב. יש לנו מסורת של כל האנשים שדרכם התורה עברה. שם אחר שם. ודבר אחרון, יש את ההרגשה שבלב. אולי אי אפשר לשכנע ככה אחרים, אבל כשמשהו אמיתי - אתה מרגיש את זה. אני לא אמרתי שהסופר סל גזעני. אבל אם אתה אומר שהיהדות גזענית, אז יוצא שכל חנות בעולם היא גזענית. אני לא מבין איך יהדות היא גזענית אם כל מי שרוצה יכול להצטרף ולהיות בדיוק כמו כל יהודי אחר ?? לכל נוצרי או שחור יש אפשרות להכנס ליהדות, אז אני ממשיך לשאול, למה היהדות גזענית ??

אלדד26

New member
קושיות חדשות במיוחד בשבילך.

1. אם מה שאתה יודע זה בכלליות, איך אתה יודע שיש אלוהים? 2. כי לגן עדן אני אישית בטוח לא אגיע, בין אם הוא קיים ובין אם לא. 3. אהבתי את הדוגמה של החולים. רק חבל שהיא לא רלוונטית, כי הגויים חיים יותר מאיתנו, בהרבה מקרים, ובכל מקרה, עד שלא הוכחת שיש חיים אחרי המוות, כל שאר הטיעון אינו רלוונטי. 4. רגע, שניה - זה טוב - חסידי אומות העולם כן מגיעים לעולם הבא? בגלל שהיו נחמדים לעם הנבחר? מעניין. ואתה אומר שיש להם גן עדן שונה? במה הוא שונה? יש פחות עמדות ג´קוזי או משהו כזה? 5. "התורה שבכתב נכונה כי מליוני אנשים חוו את מעמד הר סיני". מגניב. קודם כל, אשמח לדעת כמה מיליונים. שנית, אשמח אם תראה לי בשושלת היוחסין שלך אישית איך אתה מגיע למישהו שהיה שם, במעמד הר סיני, והואיל בטובו להעביר לך את העדות, דור אחר דור. 6. "בתורה שבכתב יש הרבה דברים לא מובנים ולכן יש את התורה שבע"פ שמסבירה את התורה שבכתב." או. אז הנה, פה מתחילה הבעיה. התורה שבע"פ היא פרשנות. חוץ מזה, יש פה את אלמנט הטלפון השבור. איך אתה יודע שמה שהגיע אליך הוא הדבר הנכון? מה לגבי ויכוחים בין רבנים? מי צודק? (רמז: מי שיש לו יותר כוח, השפעה, וכססססססף). 7. "יש לנו מסורת של כל האנשים שדרכם התורה עברה. שם אחר שם." וואלה? איפה זה כתוב? שם אחרי שם? עם תעודות זהות והכל? 8. "יש את ההרגשה שבלב." תרשה לי לנסח את זה קצת אחרת - "יש את אלו ששטפו לי את המוח כשהייתי ילד קטן וחסר בינה". 9. "אני לא מבין איך יהדות היא גזענית אם כל מי שרוצה יכול להצטרף ולהיות בדיוק כמו כל יהודי אחר ??" גזענות אין משמעה בהכרח סגירות כלפי החוץ. דת שמעדיפה יהודים על גויים היא גזענית. דת שקובעת שגויים ייקברו בנפרד, ושלגויים אסור להיכנס לבית קברות, היא גזענית. מדינה שמושתתת על דת שקובעת שאנשים שאינם משתייכים לדת זו לא יכולים לעלות אליה - היא מדינה גזענית. הנה, עניתי לך. ושוב, חנות אינה ממסד גזעני כל עוד היא מאפשרת לכל אדם לקנות בה, שלא על בסיס גזע, דת, מין וכו´.

uuuaaa

New member
מצטער על האיחור

1. אני יודע בכלליות שיש אלוקים. אבל אני לא מבין בדיוק את מהותו ודרך פעולתו. לא הבנתי משאלתך האם אתה רוצה הוכחות לקיומו ? 2. כמעט בטוח תגיע. כמעט כולם מגיעים לשם. הגיהנום זה רק "מכבסה" שמנקה את כל הנשמות מהחטאים לפני שהם נכנסות לגן-עדן. כי האבא שלך (ה´) רוצה לראות אותך שם נקי. 3. מה זאת אומרת הגויים חיים יותר מאתנו ? עושים יותר כיף ? לא הבנתי. וכן יש הוכחות לחיים אחרי המוות: ילדים אוטיסטים, מוות קליני, היפנוזות, דיבוקים, סיאנסים ועוד הרבה. 4. לא יודע במה הוא שונה. אבל בכל מקרה העולם הבא של היהודים הרבה יותר שווה. 5. כ- 600,000 גברים בגילאי 20-60. תוסיף ילדים קטנים, זקנים, נשים, ועוד אנשים רבים שיצאו יחד עם "עם ישראל" ממצרים. תקבל משהו כמו 3 מליון. בקשר לשמות, הרשימה ארוכה ומגיעה עד משה רבנו שקיבל את התורה מה´. אני אישית לומד את התורה מרבותיי. והם מרבותיהם. אמנם לא הוכנסנו לרשימה, כי בימינו אין טעם לרשום כל מי שלומד תורה, כי יש הרבה מאוד. 6. התושב"ע עברה יחד עם התורה שבכתב. מי שכתב את התורה שבכתב היה חייב להעביר הסברים על התורה שבכתב שכתב. הרשימה שהזכרתי - של שם אחר שם - אלה אנשים שהעבירו את 2 התורות. איך אני יודע מי צודק ? כתוב בתורה שבכתב שצריך לנהוג ע"פ הוראת החכמים שבכל דור ודור. גם כתוב שיפסקו ע"פ רוב החכמים. וזה מה שקורה. 7. לא תעודות זהות, אבל שמות. 8. אולי דווקא לך שטפו את המוח. אני דווקא עד גיל 20 הייתי בטוח שאני אהיה חילוני. פשוט הזוהר החיצוני והכיף משך אותי - כמו כל נער מתבגר. אך החלטתי לבדוק אם היהדות נכונה ומצאתי שלפי דעתי היא נכונה. 9. אף אחד לא אמר שאנחנו יותר טובים במשהו. ה"עם הנבחר" - משמעותו שה´ בחר בנו להיות השליחים להפצת תורתו בעולם. כמו מדריכים בקייטנה. אנחנו צריכים להדריך את כל העולם. וחוץ מזה, כפי שכבר ציינתי, מי שרוצה יכול להצטרף. אז להגיד שהיהדות גזענית זה קשקוש.

The_Mighty_Perr

New member
המ...

בס"ד 1. אם היינו יודעים הכל, החיים לא היו מעניינם, צריך אתגרים בחיםם...
2. והאב שאוהב את בנו ומכה אותו ביד כשהוא מושיט אותה אל האש...? 3. גם לגויים יש נשמה, אבל היא שונה. והנשמה היא שעוברת לעולם הבא... העולם הבא שונה לגויים, אני לא בטוח במה כרגע... 4. השומרונים הם עם שהושיב מלך אשור(נדמה לי) בארץ לאחר שכבש אותה. הם האמינו באלילים. אני לא זוכר תא כל הסיפור, אבל הקב"ה שלח מישהוא(כהנים?!? לא זוכר...) להוכיח אותם ונוצרה דת שהאמינה בקב"ה, "ואת פסיליהם היו עובדים". 5.
בברכה...

איילת1974

New member
ל- Uuuaaa

1- אם ה´ דאג שלא יצא ילד מפגר למה הוא אסר גילוי עריות, ובכלל מדוע הוא לא מונע לידת ילדים מפגרים או עם כל פגם אחר היום? רק ליהודים יש נשמה??? אני כבר לא מדברת על הגזענות הרבה והחוסר חוכמה שיש בדבריך, אבל אני גם תוהה, נניח שאתה צודק- מה קורה לנשמה של יהודי שהתנצר? הנשמה בורחת ממנו? ומה לגבי נוצרי שהתגייר הוא מקבל עם זה מתנה נשמה???

uuuaaa

New member
תשובה

אני לא יודע למה הוא אסר גילוי עריות. אנו לא יודעים את הסיבות של רוב המצוות. ילדים מפגרים, אלו נשמות מגולגלות, שעשו חטאים מסויימים בגלגולם הקודם והתיקון שלהם הוא בזה שהם סובלים קצת בעולם הזה. הרבה ילדים אוטיסטים כתבו כך. תסבירי לי למה זה גזענות. אמרתי במפורש שכל מי שרוצה יכול להתגייר ולקבל נשמה. אז מה פה הגזענות ??!? לפי דברייך כל קיוסק הוא גזעני. כי הוא נותן ארטיקים רק למי שמשלם ?? נשמה של יהודי לא עוזבת אותו. אבל גוי שמתגייר מקבל נשמה חדשה.

אמיר.

New member
הבל הבלים אמר קהלת...

וגם אני. גילגולי נשמות - רעיון לא יהודי. בטח לא מחייב. נשמות ? לכל בני האדם יש. יויויואהאהאה אתה מוציא שם רע לתורה.

רואים שלא הקשבת בשיעור תנ"ך

אדם וחווה הם רק מייצגים, היו עוד המון אדם וחווה והמון אנשים, אבל אדם וחווה הם היו כולם, וכולם היו אדם וחווה. קין והבל הם כנראה סיפור ספרותי דידקטי, מעבר לכך, מן הסתם היו להם עוד המון ילדים (ובאותה תקופה לא היתה בעיה בגילוי עריות) אך רק מסופר על קין והבל(שאלו הם גם שמות ספרותיים) קאפיש חתיכת גוי? לפחות תדע למה אתה מדתנגד, דע את אויביך. אתה חילוני מתוך בורות ולא מתוך אמונה, דעה וכד´

למעלה