***יש לי שאלה כפולה****

סגולית

New member
***יש לי שאלה כפולה****

כבר כמה ימים אני מחפשת תשובה לשתי שאלות, ולא מוצאת תשובה .. למה להפוך התנסות להתמכרות? מתי הופכת התנסות להתמכרות?

פשששששששששששששש

אילו תהיות על הבוקר! למה להפוך התנסות להתמכרות? אני לא חושבת שמישהו יכול להפוך התנסות להתמכרות. זה פשוט קורה לבד. אם תחשבו טוב טוב, הרי שאנחנו מתנסים בדברים כל הזמן. מאכלים חדשים (ישר אני חושבת על אוכל), הרגלים חדשים, תכניות טלוויזיה - מנסים פעם פעמיים שלוש ואז פתאום את מרגישה שאת לא יכולה בלי זה. מתי? כשאת מרגישה שמדגדג לך באצבעות כשאין לך את זה. למשל פורום (לא משנה איזה), האצבע שלי נשלחת אוטומטית למחשב בבוקר, לראות מה העניינים. מה שאותי באמת מעניין זה, האם אפשר להיגמל מהתנסות שהפכה להתמכרות?

סגולית

New member
פשוט קורה לבד??

פשוט נכנעתי ללחץ חברתי בגיל 14 והיום אני מעשנת 2 קופסאות ליום.. פשוט שתיתי כוסית כי כאב לי הגרון והיום אני מחביא בקבוק וודקה בכל מגירה.. פשוט פתחתי את הפורום בוקר אחד והיום אני לא יכולה בלי זה.. פשוט הסנפתי שורה אחת במסיבה והיום אני מרחפת תמידית.. יש עוד דוגמאות..מכון כושר..מכון ליווי..מכוניות חדשות..עפיפונים..טיסנים.. אפשר בהחלט להיגמל מכל התמכרות, תלוי כמובן בכח הרצון, ואם יש כזה בכלל. אבל!! השאלה היא למה להפוך את ההתנסות להתמכרות?? למה לא להשאיר את זה בגר התנסות בלבד?? סאמק איזה בוקר פלספני..

כן. אני חושבת שכן

ואני חושבת שמאוד קשה להבחין מתי אתה עובר את הגבול הדק שבין התנסות להתמכרות. אני לא מדברת על סמים או משהו שדומה לזה (בתור אחת שאפילו סיגריה לא מעשנת), אבל יש אלף ואחד דברים שלא מזיקים לבריאות ועדיין נחשבים להתמכרות (כמו למשל לגלוש בפורום במקום להכין צהריים לילדים.............). אני חושבת שלפעמים אנחנו אפילו לא מרגישים שאנחנו מכורים למשהו. מכסים את זה ב"שטויות, אני יכול להפסיק מתי שבא לי", אבל זה לא באמת כך. ובאמת סאמק, מה קורה לך על הבוקר? אבל מעניין...............

סגולית

New member
כשהם יגיעו לתת תזונה

גם אז תגידי "שטויות, אני יכול להפסיק מתי שבא לי"? לכי תכיני צהריים ותחזרי רגועה..או שתלמדי אותם לבשל לעצמם
ארוחת ילדים של מקדולנדס (מגיעה עם צעצוע)

למקרה ששכחת

הגדולה שלי בת 12. על פחות מדאבל מק היא לא מוכנה להסתכל בכלל. איזה ילדים ואיזה נעליים. שודדים המקדונלדס האלה................

מממ....

סגלגולי מה זה השאלות האלו על הבוקר .... רגע עושה לי קפה חזק ...ומנסה לענות .... למה להפוך התנסות להתמכרות ....ממממ....אולי כי יש צורך נפשי בזה ... מתי הופכת התנסות להתמכרות ...מממ... בדיוק בשניה שאת מרגישה נמשכת ללא שליטה ...

שאלת ....

מתי הופכת התנסות להתמכרות ...אז אמרתי לך בדיוק באותה השניה שאת נמשכת ללא שליטה ....

התמכרות ....

להיטות יתירה ....שטיפות .....חוסר יכולת להפסיק....מסירות , התמסרות מוחלטת....הקדשה ....הקרבה....דביקות ..... פירוש המילה התמכרות ....

סגולית

New member
זה מהמילון?

מה זה שטיפות? שטיפות מוח? שטיפות רצפה? שטיפות מעיים? יש לך מושג אולי למה הכוונה?

תשובה: 1. כי זה חיובי, 2. שזה שלילי

למשל הפורום פה בשבילי זה מעין התמכרות. נכנסתי לכאן מתוך התנסות, ושזה פוגע לי בעבודה זה התמכרות. תראי זה בעצם די דומה רק שלהתמכרות יש קונטצייה שלילית , התנסות לעומת ז זאת יותר נשמעת חיובית. וצופנת דברים שונים ....

סגולית

New member
התמכרות זה חיובי?

לעשן סיגריות זה חיובי? זה גם מזיק לבריאות וגם מזיק לארנק. להתמכר לפורום פוגע לך בעבודה , איפה החיובי פה?

תראי שאומרים התנסות זה ככה עדין

כזה, לדעתי התנסתי זה יותר מעין יכול להיות שהתמכרתי ויכול להיות שלא. התמכרות זה כבר סופי יותר ולעשן סיגריות זאת התמכרות. שאי אפשר להפסיק אותה. זאת אומרת שאם מצליחים אז זאת הופכת להיות התנסתי בעישון סיגריות בחיים , ובסוף ברוך השם יצאתי מזה.

עישנתי סיגריה אחת

לפני כמה שנים, זו נקראת התנסות. אבל להגיד ברוך השם יצאתי מזה, זאת אומרת שזו לא התנסות אלא התמכרות שבסופה גמילה, את לא חושבת? צריך לקרוא לילד בשמו. אדם שמעשן "רק" 3 סיגריות ביום לא יכול להגיד שהוא מתנסה. הוא לא יכול בלי זה והוא צריך גמילה. להגיד "התנסות" על "התמכרות" זה בעצם התכחשות למצב, לא?

סגולית

New member
מכירה מישהו שקורא לזה

לסדר לעצמי את הדיסוננס.. אני לא מובטלת, אני בין עבודות..

למעלה