יש לי שאלה חשובה...

jamesT

New member
יש לי שאלה חשובה...

יש לי הפרעת קשב ורשמו לי קונצרטה 18 מג נטלתי היום את כדור בפעם הראשונה והוא לא השפיע עלי כלל האם אני צריך להמשיך לקחת את הכדור בשביל שהגוף יתרגל או לקחת שני כדורים בפעם אני בן 16 בעל גוף ממוצע אם זה עוזר תודה!!

zivadina

New member
קונסרטה פעם ראשונה

קונסרטה 18 מ"ג היא כמו מנה של 5 מ"ג ריטלין רגיל. זהו מינון נמוך, וייתכן שקיבלת אותו כדי לבדוק אם יש לך תופעות לוואי קשות. כדאי שתשקול את עצמך ואז תחזור לרופא המטפל כדי שייתן לך מינון שתואם את משקלך. הקונסרטה, כמו כל סוגי הריטלין, אמורה להתחיל להשפיע תוך חצי שעה עד שעה, בלי קשר אם לקחת אותה בעבר.

דליה.ד

New member
מינון תרופתי

מינון תרופתי דורש זמן והתאמה. מינון כזה הוא המינימלי בקונצרטה (בני בן ה- 8 מקבל קונצרטה ועוד חצי ריטלין רגיל) ויכול להיות שהרופא רוצה לבדוק בהדרגה את המינון, עליך לדווח לו ונסות להעלות מינון.

jamesT

New member
הייתי אצל שני רופאים

אחד אמר לי מיד להתחיל מ2 כדורים ואם יש צורך להגדיל את המינון והשני אמר לי להתחיל מאחד ולהגדיל לפי הצורך אבל אני שכחתי לשאול אותם אם להגדיל במידת הצורך בפעם השניה או לנסות להתרגל...

zivadina

New member
התרגלות

כאשר מדברים על התרגלות הגוף, מתכוונים לתופעות לוואי כמו כאבי ראש וכאבי בטן, שחולפים במשך הזמן. בבדיקת המינון אין התרגלות, אלא רואים מן ההתחלה עם המנה משפיעה לטובה או לא.

למעלה