יש לי שאלה חשובה

יש לי שאלה חשובה

רציתי לשאול מה עליי לעשות במקרה הבא: פגשתי כמה חברות שלי מהשכבה וראיתי שהן שיכורות. כל אחת מהן שתתה כחצי בקבוק וודקה- שתיהן בעלות משקל גוף נמוך. החלטתי להשאר איתן ו"לשמור" עליהן שלא יפגעו. לאחר כמה זמן במחציתן אחת מהן התחילה להקיא ואחריה גם השניה. לא ידעתי ממש מה אני אמורה לעשות במקרה כזה, אז פשוט עמדתי שם והסתכלתי עליהן. זאת הייתה מעם ראשונה או שניה שהן השתכרו. החלטתי לתת להן לשתות מים ופשוט להושיב אותן איפשהו שינוחו. האם פעלתי נכון? הייתי צריכה לעשות משהו נוסף? והאם זה נורמלי שמקיאים ישר אחרי ששותים אלכוהול- (כ15 דקות)? תודה רבה, שירלי.

שאלה חשובה וקשה

שלום שירלי, חצי בקבוק וודקה זה המון לבחורה רזה בת 16-17. אני חושבת שזה היה מאוד יפה מצידך להישאר עם חברותיך השיכורות במצבן העלוב. זה גם היה רעיון טוב לתת להן לשתות, מפני שהגוף מאבד הרבה נוזלים במהלך שתיית האלכוהול. רעיון לשיפור: בפעם הבאה תני להן במקום המים בקבוק מיץ פירות (תפוזים או תפוחים למשל). הפרוקטוזה (סוג של סוכר) שבמיץ תעזור לגופן לשרוף את האלכוהול במהירות רבה יותר. אם זאת פעם ראשונה או שנייה שהן השכרו, זה נשמע לי נורמלי שהן הקיאו מהר אחרי כמות כזאת עצומה של אלכוהול. אם יש לך אפשרות,יהיה טוב אם תעזרי להן להגיע הבייתה, אפילו במונית. הן בטח ימותו מפחד מהוריהן, אבל אולי לא יזיק ש"יקבלו על הראש". האם את יודעת אם הן מבתים נורמליים? להורים שלהן אכפת מהן? מעניין ששמת לב ששתיהן במשקל נמוך. יכול להיות שהן היו רעבות?? שתייה על בטן ריקה מעלה את הסיכוי להשתכר. איכשהו עולה לי ממה שתיארת דמות של שתי ילדות נורא מסכנות. אני צודקת?

אני רוצה להוסיף כמה דברים...

שתי הבנות לא מסכנות, והמצב בביתן ככל שידוע לי נורמלי. אני חושבת שההחלטה להשתכר "עד הסוף" הגיעה בעצם מסקרנות. לפי דעתי הן רצו לראות איך זה להשתכר. לפי מה ששמעתי מהן אחרי האירוע הוא שיעבור עוד הרבה זמן עד שהן ישתכרו שוב. ותודה רבה על העצות! שירלי

שירלילי פעלת נכון במתן מים עקב אובד

נוזלים בזמן ההקאה. באם ניתן צריך להוליך את השיכורות כיוון שפעילות גופנית מפנה מהר אלכוהול מהגוף אולם לא להניח להן להשאר לבד כי בעת שכרון קיים אובדן שיפוט והן עלולות לסכן עצמן על ידי הליכה למשל על כביש סואן או נפילה מגשר או אובדן התמצאות.

mulani

New member
פעלת נכון ויפה וגם . . .

היה חשוב שאת נשארת איתם מכמה סיבות - 1. הן יכלו לעשות משהו מסוכן בגלל אובדן כושר שיפוט 2. הן יכלו לעבד הכרה ולהקיא ולהיחנק מהקיא ולמות - במקרה שרואים משהו מאבד הכרה ומקיא חשוב לסדר אותם על הצד שהקיא ינזל מהפה ולא יחנוק אותם 3. במקרה של אובדן הכרה חשוב להגיע לבית חולים כי יש גם מה שנקרה הרעלת אלכוהול באנגלית זה alcohol poisoning כל הכבוד לך ומקווה שיתנהגו עם קצת יותר שיקול דעת

למעלה