יש לי שאלה חשובה

אנורקסי

New member
יש לי שאלה חשובה

אני מסורתי-חילוני לפני כשלוש שנים קיימתי יחסי מין עם בחור והוא חדר אלי ומאז אני לא עושה יותר חדירות עם גברים יחול עלי משהו בגלל החדירה הזאת שהייתה?

avitano

New member
אתה שואל כי האנשים כאן הם אלוהים? :]

אי אפשר לדעת מן הסתם אף אחד לא יכול להגיד לך בוודאות אם תשאל 10 רבנים כל אחד יגיד משהו אחר לדעתי אם בן אדם חזר בו ממעשיו אז יש לו מחילה ובאופן אישי אני לא חושב שבכל מקרה גם אם היית ממשיך לא היית מקבל על זה עונש אבל זו רק דעתי :]

תשובה...

‏@ אם עשית/תעשה תשובה דהיינו חזרה מהמעשה לפי התהליך שחכמים תיקנו.שהוא חרטה וידוי ועזיבת החטא בגדר קבלה לעתיד ולא בגדר אחטא ואשוב.... זו תשובה שיכולה לכפר על המעשה.... לפי מה שתיארת עזיבת החטא כבר עשית נשאר חרטה שאולי גם כבר התחרטת,ווידוי על החטא.... שנאמר "מודה ועוזב ירוחם..."

זאת שאלה של אמונה בלבד

להזכירך שרוב האנשים בעולם אינם חושבים שיש בעיה כלשהי לקיים יחסי מין אנאליים. בנוסף, הומואים דתיים רבים מפרשים את האיסור ככלל.

Nחמן

New member
מסכים עם כל המגיבים

אופיר והגולש הנוסף הגיבו לעניין (מסתייג מהמשפט האחרון, שכן איננו יודעים, מה בדיוק חושב א-לוהים...) וגם תל אביבי הגיב לעניין. זה עניין של אמונה. ככלל אני מסתייג מהתבטאות בשם א-לוהים בנוסח "מה יקרה, אם..." וכיו"ב. כאנשים מאמינים אנו מצווים על תשובה בכל יום ובכל עת ובכל שעה. כאנשים מאמינים אנו יודעים, שהקב"ה מנהל את העניינים בדרך שלו. אומנם בתורה נכתב רבות על העונשים הצפוים לנו, אם נעבור על מצוותיה, אולם איננו יודגעים, מה העונשים וכיצד ניענש ומתי. לדאבון ליבנו אנו רואים צדיקים, שמתייסרים בייסורים קשים ע"י מחלות ותאונות ומעלים תהייה קשה על מה ולמה, ולעומם - רשעים, שטוב להם בעולם הזה, והם צוחקים לכל העולם. אנו מאמינים בעולם הבא ויודעים, ששם יש אמת מוחלטת. לגבי העולם הבא - הכל תלוי במעשיך. אם חטאת וחזרת בתשובה, הזדונות ייהפכו לשגגות, ואם חזרת בתשובה שלמה, הזדונות ייהפכו לזכויות. חוץ מזה אני רואה אותך לראשונה בפורום ומקדם אותך בברכת

Nחמן

New member
אוה! אה! שאלה קשה.

לו היינו יודעים באמת, מה צפוי לנו בעולם הבא... אבל אז הייתה ניטלת מאיתנו הבחירה. כל יהודי מאמין חש זאת בליבו ומי שלא מאמין... השאלה האמיתית היא לא העולם הבא אלא מדוע אנו מאמינים. גם זו שאלה קשה מאוד. רבים רואים באמונתם את האמונה האמיתית בכל מה שהם עושים וזה מסבך את העניין עוד יותר. לי נראה, שכל אחד צריך להשתדל להיות שלם באמונתו ולדעת במה הוא מאמין ולמה. אולי אז תהיה לנו עדנה. אה! כן! אתה חדש בפורום אבל אין לי ספק, שראיתי אותך בפורום אחר. מבקש לגלות את האמת: מאיזה פורום באת? כמובן אקדם גם אותך בברכת
ותמיד תהיה אורח רצוי בפורום בין אם אתה דתי ובין אם אתה חילוני, מאמין או לא מאמין. העיקר, שתכבד את כללי הפורום ואת רוב הגולשים בו, שנמנים על הציבור הדתי.

Nחמן

New member
אבוי! גם זו שאלה קשה.

מקובל לחלק את העם לציבור דתי שומר מצוות לבין ציבור חילוני, שאינו שומר מצוות. אישית אני מסתייג מחלוקה זאת. כולנו אחים בני אברהם, יצחק ויעקב וגם מי שאיננו שומר בכלל יהודי הוא. הייתי ממשיך לפרט אבל הרגל שלי לא נותנת...

ספר ריק

New member
ויש את המסורתיים שהם איפה שהוא באמצע

כן, אני גם מכיר את החלוקה הזו. אבל אתה בטח יודע ש"אין צדיק בארץ אשר יעשה טוב ולא ייחטא". יש כאלה שמגדירים עצמם דתיים אפילו שהם חוטאים בחטא הקנאה לא פעם ולא פעמיים. יש כאלה שמגדירים עצמם דתיים אפילו שהם לא מתפללים תמיד את תפילת שחרית עד לזמן המותר. יש אפילו כאלה שמגדירים עצמם דתיים ומדלגים על תפילות. וזה רק תחום אחד מיני רבים... השאלה היא איפה עובר הגבול...

אדורם1

New member
אין גבול, זה תחום פרוץ...

לכל אדם יש ראייה אחרת לפיה כיצד אדם דתי, מסורתי או חילוני צריך לנהוג. אך בסופו של דבר לא ההגדרה אינה אומרת דבר על טיבו של האדם. "אל תסתכל בקנקן...."

Nחמן

New member
המצב מסובך הרבה יותר

יש כאלה המגדירים עצמם דתיים אולם שונאים שנאה עזה כל מי ומה ששונה מהם (ולאו דווקא הומואים). יש כאלה המגדירים עצמם דתיים אולם פיהם מלא דברי שקר ומרמה ולא אחת גם לשון הרע... יש כאלה המגדירים עצמם דתיים אולם ימצאו את הדרך לטהר את השרץ בק"ן טעמים. אז איפה הגבול? באמת איני יודע. אני מאמין באמונה שלמה בבורא עולם ומשתדל בכל מאודי לשמור א מצוותיו. בדלותי הרבה אני יודע, שזה קשה מאוד, אבל מתנחם לםחות בכל דבר טוב, שאני מצליח לעשות. בוודאי אני חולק על הציבור החילוני, שבורח כמעט מכל דבר, שריח דת נודף ממנו, אבל אעינני יכול וגם אינני רוצה לשפוט איש. הרב קוק זצ"ל, כאשר נשאל, מדוע מקרב במיוחד את פשוטי העם, השיב: אני מעדיף להיכשל באהבת חינם מאשר חלילה בשנאת חינם. על אהבת חינם לא ייחרב הבית השלישי. דוגמא נוספת לאהבת ישראל ללןא מצרים מצאנו אצל רבי אריה לווין זצ"ל ואצל עוד רבים וטובים גם בדור שלנו. אם רק רוצים, אפשר לגשר כמעט על כל הפערים ולהשיג הרבה יותר גם למטה וגם למעלה.

concealed

New member
אין קשר,

בין "עונש" שיש או אין על החטא לבין החזרה בתשובה. לחזור בתשובה צריך כי אנחנו מאמינים שזה הדבר הנכון לעשות. לא בגלל שאנחנו מפחדים מה"עונש". אם כל השיקולים שלנו מונעים משכר ועונש שנקבל על מצווה או חטא, אנחנו עובדים את עצמנו (וכנראה גם על עצמנו) ולא את אלוהים.

למעלה