יש לי שאלה חשובה.....

fiorelam

New member
יש לי שאלה חשובה.....

השאלה עבור אחותי ואשמח לקבל תשובה, כל בוקר כשאני מתעוררת אני מרגישה קצת ליחה ומשתעלת מס' פעמים, לוקח כחצי שעה עד שעה עד שזה עובר. רציתי לדעת מדוע קיימת תופעה כזו, אשמח לשמוע היבטים שונים, וכיצד מטפלים בה. רציתי לציין שאני בת 42 עם בריאות תקינה וזו פעם ראשונה שאני מרגישה בכך. תודה רבה.

izackv

New member
זה אכן חשוב. ולכן כדאי ללכת לבדוק את זה.

איבחונים באינטרנט זה נחמד כשזה בא כתוספת לאיבחון מקצועי או כשזה נוגע לשאלה לא משמעותית מידי. בעקרון יש לך בעיה שמטרידה אותך. רופא מערבי יכול להשתמש בכלים שלו ולהסביר לך מה המקור לבעיה ואיך אפשר לפתור אותה. מטפל ברפואה סינית יוכל לבצע איבחון מסוג אחר לחלוטין ולהתאים לך טיפול שכנראה יכלול צמחי מרפא ודיקור. מטפל בטיבעונות/תזונאי/נטרופת יבנו לך תפריטים שעשויים להועיל כנגד הבעיה ובכלל לשפר את איכות חייך. וקימות עוד מספר שיטות שעשויות להיות יעילות לטיפול בבעיה (או למעשה לטיפול בך, שהרי ברפואה משלימה מנסים לטפל באדם ולא בבעיה, שהרי הבעיה היא סימפטום למשהו אחר שלא תקין/מאוזן) אז עדיף למצא שיטה שאת מתחברת אליה וללכת לאיבחון ואולי אפילו לקבלת טיפול. אגב, מה שאחד מגדיר כ"בריאות תקינה" אחר יגדיר כמצב בריאותי בעייתי מאוד. בריאות תקינה היא לא ההפך מחולי. היא הרבה יותר מזה. מעשנת? כולסטרול גבוה? נוטלת תרופות (כדורי שינה, נוגדי כאבים...) באופן קבוע? ישנה שינה שקטה ומלאה כל לילה? מתעוררת רעננה ומלאת אנרגיה בבוקר? יציאות תקינות? יש הרבה פרמטרים לבריאות אמיתית.

ליחה ושיעול בוקר

שלום רב! קשה לאבחן איטרנטית ובכל זאת ההשערה שלי היא שהליחה והשיעול בבוקר הם חלק מתהליך התנקות המתבצע במהלך השינה ומסתיים רק לאחר שאת מתחילה בשגרת היום,כלומר בעזרת התנועתיות הדואגת לזרימת דם טובה יותר. להבנתי לא צריך למנוע את ההתנקות,אלא לעודד את זרימת הדם . המלצתי-פעילות גופנית סדירה(יתכן שהשעה הטובה לכך היא דווקא בערב) -פני למטפל מתחום הרפואה הסינית לאבחון וטיפול בהתאם - המלצה על תוסף תזונה המתאים לניקוי ואזון,טיפול ומניעה-אפשרית רק במסר שולח מסר. כל טוב ובריאות! ערן

hal767

New member
ליחה בבוקר

ליחה היא בדרך כלל אחת הדרכים של הגוף לסלק רעלים החוצה. כלומר, הליחה היא פסולת שיוצאת, וטוב שכך. שינה בלילה היא הזמן המתאים ביותר לגוף לעסוק בטיפול בעצמו. הסיבה לכך היא שבזמן שינה בלילה פעילותו יורדת למינימום, ואז יש לו מספיק אנרגיה לטפל בעצמו. ואכן, עיקר תהליכי הריפוי הטבעיים שנעשים בתוך הגוף ועל ידו, מתרחשים בזמן זה. תהליכי ריפוי טבעי קשורים גם לניקוי עצמי מפסולת מזיקה, וכאמור, הם מתרחשים בעיקר בזמן השינה בלילה. כך שהתופעה המתוארת מצביעה על כך שהגוף זקוק לתהליכים אלה כי הוא צבר פסולת מעבר ליכולת מנגנוני ההפרשה הרגילים לסלק. גורמי הבעיה יכולים לנבוע מתרופות שונות, תזונה גרועה, חשיפה לאוויר מזוהם, עישון ועוד. תישאול מפורט עשוי לעזור לאתר את גורמי הבעיה. הטיפול ע"פ הגישה הטבעונית הוא לא לנסות לדכא את התופעה מחד, ולטהר את הגוף מאותם חומרים מיותרים מאידך. תזונה טבעית אורגנית מתאימה, נשימה נכונה, מנוחה מספקת וסילוק גורמי הבעיה הם חלק חשוב מדרך הטיפול בבעיה, אותה יש להתאים למקרה.

למעלה