יש לי שאלה חשובה...

bilbibilbi

New member
יש לי שאלה חשובה... ../images/Emo4.gif

חבר טוב שלי סובל בזמן האחרון (כבר כמעט חודשיים) משלשולים כרוניים. הוא נמצא עכשיו בהמון בדיקות אבל בינתיים אף אחת מהן לא גילתה דבר. לאחרונה נזכרתי שהוא סבל השנה גם מלחץ רב בחזה אשר הקשה עליו לנשום לעיתים תכופות. התסמינים האלו נשמעים לי כמו התסמינים של סיסטיק פיברוזיס אבל אני לא מבינה מספיק בנושא בשביל לדעת. לפני שאני אומרת לו לבקש מהרופא לבדוק את זה - האם המחלה בכלל יכולה להתפרץ בגיל 17? והאם התסמינים שאני מתארת באמת תואמים את המחלה? תודה רבה רבה!

thecarrier

New member
לפי התאור נראה שאין קשר

יש אתר איגוד סיסטיק פיברוזיס בעברית אפשר לקרוא שם ביתר הרחבה, על התסמינים. בכל אופן, האתר יש מידע כללי, ויש לסמוך רק על בדיקה וחוות דעת רפואית אישית !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

sporTV

New member
תטעמי את הזיעה שלו......./images/Emo13.gif

זה נשמע די מגעיל כן...אבל אם הוא מלוח גם כשהוא לא מזיע אני חושב שזה יותר בכיוון של סי אף.. הזיעה של חולי הסיאף מלוחה. תראי..המחלה לא מתפרצת סתם כך בגיל 17, היא מחלה תורשתית שנולדים איתה. יש כאלה שמגלים את המחלה בגיל מאוחר, וזה רק בגלל שהרופאים לא בדקו....זה לא שהןם היו בריאים לפני כן. יש לו ליחה? משהו?

bilbibilbi

New member
הסיבה שאני שואלת בפורום לפני שאני

מבקשת ממנו להתייעץ בנושא עם רופא, היא שאני לא באמת מכירה את המחלה, ואני לא רוצה סתם להלחיץ אותו ולגרום לו לעבור עוד בדיקות מיותרות (כי הוא עובר מספיק...) לכן אני שואלת לדעתכם...

אני שמעתי שכן

שמעתי שיש אנשים שיש להם גנים פגומים, אבל הם לא חולים כי המוטציות נמוכות, אבל בכל זאת הם צריכים לעשות בדיקה מידי פעם כדי לראות שהכל בסדר, כי זה כן יכול פתאום להופיע. (וכמו שאצל הבן שלי גם כשראו שהגנים פגומים, קודם כל בדקו אם זה מפריע) בכל אופן אני מאחל, רק בריאות!

ראשגדול

New member
מה ???

מלוח גם שלא מזיע ??? תגיד לי מה לקחת כי אני רוצה גם הבאתי עכשיו לעצמי לק אחושקשוקי (אני לא מזיע ) ולא הרגשתי טיפה מליחות הקטע הוא שהזיעה מלוחה , ולתשובה כן ,יש כאלה שמגלים להם את המחלה בגילאים יותר מבוגר

sporTV

New member
ראש גדול

התכוונתי שלא צריך להזיע כמו פילים בשביל להרגיש ... אתה צודק חלקית. לדוגמא אצלי ביידים, מקום שאני מזיע בו יותר מבשאר הגוף. גם ללא מאמץ, אז מרגישים המליחות. עקרונית אתה צודק. רק תלמד ללקק.....חחחחחחחחח

cafesito

New member
אם הקשר אינטימי את יכולה לטעום עוד

כמה דברים. אם יש שאלות לגבי התפריט אני כאן...

ר י כ ט ר

New member
לא נראה

היות וסביר שסיסטיק פיברוזיס תאובחן ע"י תסמינים וסימנים אחרים קודם לשלשולים. כמו דלקות ריאה חוזרות, משקל ירוד ועוד. שעליהם ניתן לקרוא באתר האיגוד. שלשולים יכולים לנבוע ממס' סיבות להלן חלק: דלקת הקיבה והמעי, תסמונת המעי הרגיז, מחלת הסעיף (דברטיקולוסיס), מחלת קרוהן, קוליטיס, צליאק, דלקת כרונית של הלבלב, פעילות יתר של בלוטת התריס ועוד. כדי להגיע לאבחנה וטיפול מתאים יש לגשת לרופא המשפחה. בהצלחה

למעלה