יש לי שאלה חשובה מאד.....

• פותח הנושא nypx
  • פורסם בתאריך

nypx

New member
יש לי שאלה חשובה מאד.....

ביום ראשון זה השלושים ואני לא יודע מה לעשות..... אומרים לי לעלות לבית העלמין רק בשעה 3 ואני אמרתי שאני לא מוכן לחכות כל כך הרבה זמן עד שיעלו ואני רוצה בבוקר כי מספיק חיכיתי בגלל חודש ניסן....הכל נהיה ארוך יותר ואיך יכינו ארוחה ולא יספיקו אמרתי שלא מעניין אותי ואני הולך בבוקר... בסוף הגענו להסכמה שאני יעלה בבוקר לבד ....ואחרי זה אני יחזור ואני ילך שוב איתם בשלוש ...... האם יש איזה שהיא מניעה הילכתית או משהו אחר שאני לא יודע או שאני עושה משהו שלא נכון לעשות ? יש עוד הרבה סיבות למה לא לעלות בבוקר אך הם שייכות רק למהלך החיים התקין ואני ממש לא מעניין אותי כרגע כלום , אני כבר הייתי בבית קברות במהלך השלושים ...אמנם הייתי מבחוץ ומרחוק אך היא בטוח שמעה אותי לא ? אני חושב שרק כאן יוכלו לתת לי נקודת מבט אחרת על הדברים .....אז בבקשה ..... אני מחכה לתגובותיכם כי הם חשובות לי ..........תודה

BooBee

New member
אני לא יודעת

אין לי מושג בהלכות השלושים. אני עשיתי מה שאמרו לי לעשות. אולי כדאי שתשאל רב. מחר יום שישי, לך לבית כנסת קרוב לבית שלך ותשאל שם מישהו. אני יכולה לברר לך מחר עם דוד שלי, הוא לא רב, אבל הוא מבין בהלכות. אני בכל אופן לא מרגישה שום דבר לגבי בתי קברות. בשנה וחצי מאז שאחותי מתה הייתי שם 5 פעמים וזה גם במסגרות "הקבועות" עם המשפחה(הלויה, חודש, 11 חודש, שנה ופעם אחת בפסח שנה שעברה). אבל אני יודעת שאני קצת חריגה בקטע הזה. לילה טוב, רויטל.

אורי_ח

New member
טקסים

זה דבר שחשוב לכמה אנשים. ולכמה אנשים פחות ולאחרים בכלל לא אם חשוב לך גם לכבד רגשות של קרובים אחרים אז תעשה מה שמבקשים ממך. לפחות בשנה הראשונה. זה רק עניין חיצוני. את מה שבפנוכו אף אחד לא ייקח ממך לעולם. נסה להתגבר על הרצון האישי. אני בטוח שלא תצטער על כך. בשבוע הבא יום הזיכרון. 30 שנה עמדתי בטקס כמו דחליל כי זה מה שהיה מצופה ממני. שנאתי כל רגע. מזה חמש שנים אני "פורק עול". הולך לבית קברות רק מתי ואיך שבא לי. כך מתאים לי וכך נעים לי, סליחה על הביטוי. לבדי עם אחי, או מקסימום בחברת אנשים שאני בוחר שיהיו אתי.

nypx

New member
הבהרה ====

אני לא מסתכל על קטע דתי אלא רק ..מבחינת רגשות ואיך אתם אישית הייתם מתנהגים

Star_Dust

New member
ny

אני ממש לא מבינה בקטע הדתי אבל אם גם אותך זה לא מעניין פשוט תעשה מה שבא לך. אם אתה מרגיש צורך ללכת בבוקר, אז לך בבוקר. אחר כך תחזור בשלוש עם כולם ותעשו את הטקס. דרך אגב - האם הם חייבים לדעת שהלכת בבוקר? אם זה מפריע להם - אתה לא חייב לספר. אני הלכתי עם כולם בשעה שהם קבעו ודי הצטערתי על זה. רציתי להגיע ראשונה לקבר ולכן כולם היו צריכים לחכות בצד עד שאני אסיים להגיד לו שלום. זה היה די מטופש. הייתי צריכה להגיע קודם. ועוד שאלה - אם לא חשוב לך הקטע הדתי, למה לא הלכת עד עכשיו? במקרה שלי, מעולם לא האמנתי יותר מדי באלוהים ואחרי מותו נעשיתי אפילו קיצונית יותר. אז ממש לא חשובים לי המנהגים. גם אם קיים אלוהים וקיים גן עדן זה לא ממש משנה מה אני עושה כי הוא סידר לו מקום בגן עדן עוד בחייו ואני בטוחה שהוא יארגן איזה סידור גם בשבילי :) ועוד משהו - כשמלאו 6 חודשים למותו עליתי לקבר למרות שלא היה צריך. והגיע אלינו איזה רב מהרבנים שמסתובבים שם כל היום ואומרים תפילות בשביל כסף. הרב הזה ראה אותי ליד הקבר וניגש. הסברתי לו שזה סתם יום ואין צורך בתפילה אבל הוא ממש התעקש (זה הגיע לרמה שהוא התחיל להתפלל בזמן שאני כבר עזבתי את הקבר וצעדתי לכיוון הרכב). אז בסוף הוא התפלל ואני שילמתי למרות שלא היה צריך. וחשבתי שאם הוא לא הולך לפי החוקים של האלוהים שלו מי אני שאקיים אותם. וזהו בערך. ובקיצור - תעשה מה שאתה מרגיש. ליאת.

sad

New member
אני חושבת שאין נכון או לא נכון

אבל יש את הרצון- הצורך שלך ובמקביל את רצונם של אלו דאומרים שיש דברים ש"צריך" ו"נכון" אני לא מאמינה בנכון וצריך אבל נכנעת להם כל שנה כי יש את אותם "הם" שאני לא רוצה לפגוע בהם או שאין לי כח להתמודד מולם אני דווקא חושבת שהגעתם להסכמה טובה לא לוותר על הרצון שלך לבוא בבוקר, כי זה מה שאתה מרגיש ולהיות קשוב לכך שיש גם "אותם", וגם להם יש דברים שחשובים להם

marcelo majlin

New member
חשוב שתפעל איך שאתה מרגיש

בנושא של אבל ואובדן אין נכון ולא נכון תעשה משאתה מרגיש ככה תיהיה שלם יותר עם עצמך מרסלו

מנהגי אבלות

אין מניעה לעלות לקבר בשום זמן מנהגי אבלות כפי שזה נשמע אילו מנהגים בלבד עשה מה שבלבך ורק מה שבלבך אני מבקרת את בני בהר הרצל מתי שבא לי שבת חג

liat1953

New member
תשובה מהלב

אני מרגישה שאתה אינך יודע איך לנהוג.אומר לך איך אני רואה את כל הדברים הקשורים לשכול,אני פשוט עושה מה שאני מרגישה מבפנים ללא כל קשר למה חושבים מסביב או מה נהוג.אם אתה אדם מסורתי אולי תנהג לאחר התיעצות עם רב.אך אם הינך חילוני לך אחרי תחושות ליבך כי לדעתי אין נכון ולא נכון.כל אחד ודרכו הוא. אחולי שלא תדע עוד צער וכאב ליאת אם ללא בן.

nypx

New member
תודה תודה ושוב תודה../images/Emo22.gif

עזרתם לי מאד לא כל כך להחליט כמו לדעת שעשיתי טוב, אמנם אני לא דתי אך אני מאמין,אמנם עכשיו כבר לא כל כך כמו פעם אבל עדיין , אני לא כל כך מתעמק אך יש מנהגים בסיסיים -אז לפחות זה.. וכמה חיכיתי לסוף השלושים כי היה לי מאד ארוך... וכן הייתי מחוץ לבית העלמין במשך ה-30 פעם אחת כי לא יכולתי להחזיק מעמד אני מצפה לזה בנרות כאילו אני הולך לפגישה ,כאילו אני ילך והיא תהיה שם ואנחנו ניתחבק וניתנשק ונלך לטייל ונדבר ונדבר ונדבר ,,,,,,ועוד ועוד או היתחרפנתי כבר ואני מיתרגש כמו ילד ,ואני מקווה שאף אחד לא יבוא איתי לשם ,ומצד שני אני לא יודע איך אני יתנהג ומה יקרה,,,,,,,מה יורד לי גשם על המחשב .?אוף יההההה רק שישמור עלייה שם למעלה כי אני לא יכול לעשות כלום ,,אוף איזה מצב זה שאני לא יכול לעשות כלום ממש כלום ,,,וכן עכשיו אני מבקש עזרה ממנו שישמור רק שישמור שיהיה לה טוב ואני יעשה הכל שהיא תראה שאני מטפל בילדים טוב ושאני שומר ודואג ומשגיח ותדעי מאד שאת חסרה ,,,רק את יודעת עד כמה את חסרה לי ,אבל אל תדאגי אני יסדר הכל ,אני מרגיש אותך איתי ,, טוב מתעוררים כאן אז ביי

אופה3

New member
שלום לך, אולי לא תביןאת מה שאני

רוצה להגיד לך, אבל אני לא כל כך מחשבנת להלכות, אני אסביר לך,שדודתי נפטרה, אמרו לי לא לעלות לקברה רק בסוף השבעה, אחרי כמה ימים של השבעה הרגשתי צורך לעלות אז עליתי, אחרי שלושה ימים שהיא נפטרה, ואחר כך אמרו לי לא לעלות כל הזמן, כי זה אסור, בכל אופן מה שאני מנסה להגיד לך, זה שאני עושה מה שאני מרגישה, חוץ מאשר בחודש ניסן שאני לא עולה, אניחושבת שצריך ללכת לפי הרגש ומה שמרגשים זה מה שעושים, והיא כן שמעה אותך זה בסדר, היא שומעת גם שאתה בבית, וגם בעבודה, או בכל מקום שתהיה שיהיה לך רק טוב בחיים האופה

למעלה