יש לי שאלה - חלק ב'

SweetGirl17

New member
יש לי שאלה - חלק ב'

אני לגמרי התבלבלתי במשהו כאן... צריכה עזרה... מהי מדיניות התוקפנית של גרמניה? ומה נכלל בתוקפנות?

PkK

New member
בעצם מתחילת גרמניה הנאצית...

אפשר להראות את התוקפנות בפאן היהודי , תלוי עם נשאלת על זה ועל זה יש הרבה לשאול.. אפשק גם בתחום מדיניות הפנים ,שוב זה תלוי על מה נשאלת ,נגיד ורצית את התוקפנות במדניות החוץ... אם זה בתחום מדיניות החוץ , אז זה כולל את הדברים הבאים : 1.זה מתחיל בפרשית גרמניה מחבר הלואמים ומוועידת פירוק הנשק , וחקיקת חוק שירות חובה. 2. 1935 ביטול חוזה ורסאי והתחילת החימוש-תוכנית 4 השנים של גרינג(לא בטוח שזה שמו)אפשר להוסיף בקטנה , את הסכם הימי עם ברינטניה 3. ב-1396 פלישת היטלר לחבל הריין יהיה טוב להזכיר גם את ציר רומא ברלין לא יזיק כלל *- לא יזיק גם להוסיף את ועידת אוויאן - ככה בכמה שורות כדי לדעת שדעת הקהל העולמי התעצמה וכו'... 4. 1938 הפלישה לאוסטריה -האנשלוס-לדעתי הכי חשוב להזכיר זאת. 5. ועידת מינכן ספטמבר 1938-חבל הסודטים 6. מרץ 1939 סיפוח צ'כוסלובקיה לדעתי זהו השאלה כמה גורמים את צריכה להזכיר אם יש משהו להוסיף אני אשמח לשמוע

SweetGirl17

New member
תודה! עוד משהו

לאן נכנס הסכם שלום עם בריה"מ בשם הסכם "ריבנטרוב מולוטוב"? זה הפיוס? אני ממש לגמרי התבלבלתי בין הכל

keinan4

New member
ריבנטרופ מולטוב :

זה הסכם שנחתם בין רוסיה לגרמניה לאחר ועידת מינכן, שלא הזמינו את רוסיה ולכן היא נפגעה וזה הביא אותה לחתימת הסכם עם גרמניה שכולל חלק סודי בתוכו שמדבר על חלוקחת פולין. כמה זמן לאחר חתימת ההסכם תקפה גרמניה את פולין (הפרה של הסכם אי התקפה עם פולין ) בריטניה וצרפת אימו על גרמניה שתצא מפולין ואחרי שהיא סירבה החלה מלחמת עולם שנייה ..

SweetGirl17

New member
כן הבנתי את זה אבל...

לאיזה נושא זה נכנס למדיניות הפיוס או מדיניות החוץ תוקפנית?

איסקרה

New member
ריבנטרופ מולוטוב

אינו קשור למדיניות הפיוס. מדיניות הפיוס מיוחסת למעצמות המערב (בריטניה וצרפת בעיקר). ריבנטרופ מולוטוב הוא הסכם שעבור היטלר היה הכנה למחמה . הוא רצה לוודא שיהיה לו "שקט" מסטאלין בזמן שהוא נלחם בצרפתים ובבריטים.

איסקרה

New member
ועוד משהו

ניתן לומר שבעקיפין למרות שהסכם רינטרופ מולוטוב אינו חלק ממדיניות הפיוס, הרי שיש השפעה עקיפה ממדיניות זו על עצם ההסכם. אחד הגורמים שדחף את סטאלין לחתימה על הסכם זה הוא מדיניותן של בריטניה וצרפת. סטאלין הבין מפייסנותן (ובייחוד מנטישת ו"מכירת" צ'כוסלובקיה במינכן) שאסור לו לסמוך עליהן. והוא החליט לסגור עניינים ישירות עם היטלר.

למעלה