יש לי שאלה!!! זה דחוף!!!

mayakol

New member
יש לי שאלה!!! זה דחוף!!!

יש לי שאלה בהקשר לנושא של ייחוד- ידיד שלי, דתי, מדריך בבנ"ע, הזמין אותי אליו היום לסעודת שבת, שזה דבר דיי רגיל, כי פעמים רבות אני מתארחת אצלו לסעודות שבת, אלא שבהפעם- וכאן הבעיה- בני משפחתו לא יעשו את השבת בבית, ז"א שאנחנו אמורים להיות לבד. לפי מה שאני יודעת, יש פה בעיה... האם אכן זה כך? ואם כן- האם עלי לסרב בנימוס להזמנה או שיש פתרון אחר??? אני צריכה תשובה והסברים במהרה, עוד לא הרבה שעות- שבת! תודה מראש.

beckham17

New member
אכן זו יכולה להיות בעיה

של ייחוד. להיות לבד 2 אנשים, בן ובת, נעולים בתוך בית ולאכול סעודת שבת זה לא במקום... לדעתי, את צריכה להציע שיזמין עוד כמה אנשים לארוחה (ששניכם מכירים, כמובן). זה יפתור את כל הבעיה... אם זה לא עוזר, תגיבי ואני אנסה לעזור...

mayakol

New member
אני צריכה לומר לו...

מה הבעיה? הוא שהוא אמור להבין לבד? העניין של החברים נוספים בעייתי, כי אנחנו אמורים לנהל איזו שיחת נפש בקשר למשהו אישי, כך שהוא לא יבין למה אני מציעה את זה... מה גם שאין לנו ממש חברים משותפים, לא מכירה יותר מידי את האנשים מהסניף שלו, נניח. אז מה עכשיו?

שאלה לי אלייך...

בס"ד האם במשך כל הזמן הזה שתהיו ביחד יכול להכנס משהו לדירה? חבר או הוריו? אם יש מצב שמשהו ייכנס באמצע (משהו שהוא או את) אז אם משאירים דלת פתוחה יכול להיות שזהו פיתרון לבעייה אך אני לא רוצה לפסוק הלכה מכיוון שאינני פוסק! שבת שלום.

mayakol

New member
הבעיה נפתרה!!!

שיכנעתי אותו שיבוא אלינו לסעודה! וכך העניין נפתר בצורה הפשוטה ביותר, במקום להיכנס לכל האספקטים הבעיתיים שבעניין... שבת שלום!

למעלה