יש לי שאלה די כללית...

בני טד

New member
יש לי שאלה די כללית...

ולמרות זאת אשמח לשמוע תשובות שונות מכם אני מחפש יעד לטיול תרמילאים, במקומות כמו:קובה, קוסטה ריקה ומכסיקו או נפאל או ארגנטינה או כל רעיון אחר מצידכם. הזמן המוקצב לטיול הוא כחודש, והשיקול העיקרי כרגע הוא האם מזג האוויר במקום היעד הוא אופטימלי לטיול. התקופה הבאה בחשבון היא בין אוגוסט עד דצמבר תודה מראש לכל עיצה!!!

ddorrittoss

New member
קובה

זמן מצוין!!!! 16 ביולי- יום המהפכה. מלווה בקרנבל שנמשך שבוע... הייתי שם עם מישהי שהייתה לפני כמה שנים בקרנבל בברזיל והיא אמרה שהשמחה היא אותה השמחה, רק יותר עני. היה מדהים לראות את הנאום השנתי של פידל ועוד יותר את האנשים שיושבים בבית מול הטלויזיה וקוראים יחד עם הקהל "VIVA FIDEL!!!". גם מבחינת מזג אויר הבנתי שהתקופה יותר טובה ביוליע מאשר ספטמבר, למשל, אז מתחילה עונת המונסונים (על אף שביולי נתקענו בסופה, בבוקר המים ברחובות הגיעו עד מעל הברכיים לאנשים גבוהים). מקסיקו יפה ואנשים נחמדים מאד, אבל מערבית מאד ברובה (אלא אם תעלה לצפון). בקוסטה ריקה לא הייתי, אבל- אם א\תרבות זה מה שאתה מחפש- תוותר. לטרקים - זה המקום. בגואטמלה תוכל לשלב טרקים, נופים ואנשים... בקשר למזג אויר (קובה, מקסיקו ומרכז אמריקה)- כולם אומרים שיש עונה טובה ולא טובה- הייתי בעונה הטובה ובלא טובה. מתוך שמונה חודשים באיזור-יומיים שיניתי תוכניות בגלל גשם זלעפות...

muga

New member
נפאל

מזג אוויר אידאלי באוקטובר-נובמבר. מצויין לטרקים, רפטינג, טיולים קצרים... חודש זה זמן מצוין לנפאל, וכמובן, נפאל היא יעד זול.. ולכל יעד שתבחר, טיול נעים

maz

New member
איזה כיף שהשיקול העיקרי הוא לא כסף

מהמקומות שאני מכירה: כמו שכתבו כבר - ספטמבר-אוקטובר זו תקופה מצוינת לנפאל. חודש זה זמן מתאים בול. ויאטנם-לאוס-קמבודיה-תאילנד - מתאים באזור נובמבר והלאה. לא הייתי כובשת את כל המדינות האלה אלא בוחרת להתמקד. גם בהודו הענקית אפשר בתקופה הזו לבחור איזור מתאים לטיול. לא הייתי אז קשה לי לייעץ. לגבי דרא"מ - לחלק הדרומי ממש של ארגנטינה וצ'ילה אפשר להגיע רק בקיץ שלהם, כלומר לא לפני נובמבר. אם תבחר לסוע פחות דרומה (נגיד עד איזור ברילוצ'ה) תוכל להגיע גם מוקדם יותר, אבל תהיה מוכן לחורף כולל שלג לפעמים, כך שעדיף מה שיותר מאוחר. בבואנוס איירס והאזור הצפוני יותר של המדינות קריר במידה סבירה באוקטובר. באקוודור, פרו ובוליביה אם אני זוכרת נכון התקופה המומלצת היא יוני-אוגוסט. לא זוכרת מה קורה בצד השני של השנה. נדמה לי שגשום. עוד חיסרון בדרא"מ: עדיף לדעת ספרדית בסיסית לפחות וגם הטיסות יקרות. אפשרות נוספת היא צפון אמריקה - גם ארה"ב וגם קנדה. לחודש של טבע ונופים הייתי בוחרת במערב - אריזונה, יוטה והפארקים המרשימים שם ו/או הרי הרוקי היפים בקנדה (בריטיש קולומביה). אני הייתי שם עם רכב. לא יודעת כמה קל להסתדר עם תחבורה ציבורית. בין הערים אין בעיה, אבל לא יודעת לגבי הפארקים עצמם. לשם כדאי לסוע בקיץ-סתיו שלנו.

למעלה