יש לי שאלה די דחופה...

mamoshit 19

New member
יש לי שאלה די דחופה...

בגלל שבשבת אצלי מחממים אוכל במיקרו אני לא אוכלת את האוכל בשבת אלה במוצאי שבת.. עכשיו באוכל יש בשר ועכשיו ימי בין המצרים יש אפשרות שאני אוכל לאכול עכשיו בשר במקום זה שלא אכלתי בשבת?

asaf2000

New member
האיסור לאכול בשר הוא רק מראש חודש

עכשיו עוד מותר.

mamoshit 19

New member
איזה יופי אני רצה לאכול =]

אני חצי שכנזיה חצי מרוקאית.. הולכים לפי העדה של האבא או של האמא? ויש לי עוד כמה שאלות שאשמח אם תענו עליהם.. 1.המשפחה שלי חילונית אבל אבא שלי עושה קידוש ( רק את הברכה של יום השישי) כל יום שישי.. והוא לא הולך לבית כנסת וגם לפעמים אין יין בשביל קידוש אז משתמשים ביין אחר שלא מתאים.. יש אפשרות במצב כזה שאני הלך לבית כנסת ואני אעשה את הקידוש או שזה אסור מכיון שאני אישה? 2.שאלה בשביל חברה- היום חברה שלי שאלה אותי למה אסור ללכת בשבת לבריכה או לים? וחוץת מזה שאמרתי לה שיכול להיות שאת הבריכה מפעילים בחשמל לא ממש ידעתי מה להגיד לה.. אז אשמח אם מישהו יוכל להגיד לי תשובה מפורטת בעיניין... שיהיה לכולם שבוע טוב ורק בשורות טובות בע''ה..

mnm6

New member
תשובות

בדרך כלל הולכים לפי האבא אבל את יכולה לבחור לך בתור בעלת תשובה אם להיות אשכנזית או ספרדית 2.מכיוון שהיין שהוא נוגע בו נהפך ליין לייין נסך עדיף שתעשי קידוש ואז את גם צריכה לאכול שעור אכילה במקום ,בערב על המוציא,בבקר אפשר מזונות 3.דין סוחט יציאה מחוץ לתחום(סביב לים אין ערוב)יש בעיה של משקה ועןד הרבה בעיות

mamoshit 19

New member
ועוד שאלה

אני צריכה לקנות חצאיות לא לצורכי הנאה אלה לצורכי לבוש כי אין לי חצאיות.. אני יכולה לקנות את החצאיות האלו בימי בין המצרים וללבוש אותם רק אחרי 9 באב?

mnm6

New member
בימי בין המצרים לא אוכלים בשר רק

בתשעת הימים שהם מתחילים בראש חודש אב

למעלה