יש לי שאלה דחופה

יש לי שאלה דחופה

היכן אפשר לברר ביעילות על אזורי המלאריה באמזונס? יש אתר שמציין זאת במפורש? שגרירות? משרד החוץ? תודה על תשובותיכם

sela v

New member
באתר של משרד הבריאות האמריקאי

התשובה נמצאת.

popa 11

New member
אתר עם מפות

כשעשיתי חיסונים במשרד הבריאות הם נתנו לי כתובת אינטרנט ואמרו לי לחפש בעצמי לפי המסלול שלי אם יש סכנת מלריה. אלו מפות משנת 1999 שמצאתי באתר אז אני לא יודעת אם זה מספיק מעודכן.

popa 11

New member
רשימה של מקומות נגועים (באנגלית)

Argentina: Risk in rural areas of Salta and Jujuy Provinces (along Bolivian border) and Misiones and Corrientes Provinces (along border of Paraguay). Chile: No risk. Falkland Islands (U.K.): No risk. Uruguay: No risk. Bolivia: Risk in areas below 2,500 meters (8,202 feet) in the following departments: Beni, Chuquisaca, Cochabamba, La Paz, Pando, Santa Cruz, and Tarija. No risk in city of La Paz. Brazil: Risk in states of Acre, Rond?nia, Amap?, Amazonas, Roraima, and Tocantins. Risk in parts of the states of Maranha? (western part), Mato Grosso (northern part), and Par? (except Belem City). There is also transmission in urban areas, including large cities such as Porto Velho, Boa Vista, Macapa, Manaus, Santarem, and Maraba. The coastal states from the "horn" south to the Uruguay border, including Iguassu Falls, are not risk areas. Colombia: Risk in all rural areas at altitudes lower than 800 meters (2,624 feet). No risk in Bogot? and vicinity. Ecuador: risk in all areas at altitudes lower than 1,500 meters (4,921 feet). No risk in Guayaquil and Quito, the central highland tourist areas, and the Gal?pagos Islands. French Guiana: Risk in all areas. Guyana: Risk in all areas of the interior. Sporadic cases have also been reported along the coastal region. Paraguay: Risk in 3 departments: Alto Paran?, Caaguaz?, and Canendiy?. Peru: Risk in all departments except Arequipa, Moquegua, Puno, and Tacna. Risk in Puerto Maldonado. Travelers who visit the city of Lima or the highland tourist areas (Cuzco, Machu Picchu, Lake Titicaca) are not at risk. Suriname: Risk in all areas, except no risk in the Paramaribo District and the coastal districts of Nickerie, Coronie, Saramacca, Wanica, Commewijne, and Marowijne north of latitude 5° North. Venezuela: Risk in rural areas of the following states: Apure, Amazonas, Barinas, Bolivar, Sucre, Tachira, and Delta Amacuro. Risk in Angel Falls.

kokolov123

New member
מלריה

תוכלי לבדוק אזורי מלריה באמזונס דרך מישרד הבריאות תוך כדי קבלת החיסון הנידרשים לנסיעה בכל מיקרה האורים הקשים הם אקוודור פרו מישום מה חדירה לברזיל דרך רורהנבקה בוליביה סנטה רוזה גוזה מרים פחות התרעות למלריה גם יותר זול תלוי בעונה שמחתי לעזור אושר

lihish

New member
מלריה

היי, מידע לגבי המלריה באיזור האמזונס ובדרום אמריקה בכלל ניתן לקבל בעת החיסונים לטיול. ליהי

אין חיסון למלריה

יש תרופות מנע שלוקחים. היו דיונים רבים בפורום הזה, השורה התחתונה היא לא לגעת בלריאם!! כדאי לעשות חיפוש ולקרוא ולהתעניין בתרופות אלטרנטיביות או בתרופה החדשה שאינני זוכרת את שמה אבל ניתן להשיגה בכל בית מרקחת עם מרשם רופא.

sela v

New member
התרופה החדשה נקראת מלרון

Malarone באנגלית. מחיר חבילה של 12 כדורים אם אני לא טועה עולה בארץ 250 שקל. צריך לקחת כדור אחד כל יום, ועוד מספר ימים לפני וגם כמה ימים אחרי. כלומר למטיילים הכבדים תהיה הוצאה של מעל 600 שקל בחודש. כלומר 150 דולר תוספת לכל חודש טיול. הלריאם לעומת זאת נלקח פעם בשבוע ומחירו נמוך בהרבה, ולא כולם סובלים מתופעות לואי. אני לקחתי לריאם, ולא הרגשתי כלום.

גם אני הרגשתי!!!

ורוב האנשים שהכרתי הרגישו. כל אחד יעשה את הבחירה שלו אבל חשוב שיהיה מודע לסיכונים. לי לא היה את המידע שיש לי היום בנושא ולכן אני טורחת להעביר אותו הלאה.מאה חמישים דולר בטיול של כמה אלפים נראה לי פרט שולי לעומת הסבל שעברתי והסיכונים הבריאותיים שלי ומה שראיתי אצל חברים. השורה התחתונה היא שהיתה לי מלריה! ועוד בקשר ללריאם, היא העובדה שהתרופה הזו לא חוקית למכירה בהרבה מדינות ולדעתי גם באנגליה, אני בטוחה שסלע יוכל לבדוק את המידע מקרוב ולספר לנו.

jeshu

New member
150 לחודש בטיול של שנה זה לא מעט וגם צריך הרבה משמעת עצמית כדי להתמיד בזה אפילו אם זה נשמע פשוט. אגב המפות שיש בשרשור הם לא מפרטים זני מלריה ותרופות יעילות כנגדם.גם זה פרט חשוב מאוד.

sela v

New member
לא חושב שיש איסור למכור באנגליה

לריאם. אני יכול לגשת לבית מרקחת פה ולשאול. כדור לריאם עולה בערך כמו מלרון, רק שאת הלריאם לוקחים פעם בשבוע. זכותך להגיד את שחשת בעת לקיחת הלריאם, ואף אחד לא אמר שאפשר ויהיו תופעות לוואי מלקיחת התרופה. מה שחשוב זה להתייעץ עם רופא, ולא להגיד לאנשים לא לקחת שום טיפול תרופתי. אי אפשר לכפות, אבל מי שנוסע צריך להיות מודע. אני חושב שגם המלרון לא נותן 100% בטחון מול המלריה, ולכן עדיין צריך למרוח את החומרים דוחי היתושים, ללבוש ארוך ובהיר.

sela v

New member
אף אחד לא עומד פה על דוכן הנאשמים

מההודעה שלך לא הבנתי מה החלופה שלך ללריאם.

Blueyes2

New member
הדבר החשוב ביותר- מניעה

בתקופה שאני הייתי היה רק לריאם בשוק ..טיילתי , מסתבר, במקומות עם סיכון. בגלל שאני נוטלת עוד תרופה , לא ממש המליצו לי על לריאם בשל התופעות לוואי והתגובה עם תרופות נוספות.( אני לא ממש זוכרת) כשהייתי בפורטו מלדונדו ובתוך הג'ונגל הקפדתי ללבוש לבוש ארוך ולרסס את עצמי ככל האפשר. כמובן שלא מנעתי עקיצות , אבל הפחתתי אותן בהרבה . בנוסף, אכן הכדורים שהיו אז לא כיבו את רוב סוגי המלריה.

למעלה