יש לי שאלה דחופה

יוקאס

New member
יש לי שאלה דחופה

אני ביב' עכשיו ובגלל שלא יגייסו אותי לצבא (כבר שלחו תעודת פטור) אז התלבטתי אם ללכת לשירות לאומי או לא. בעקרון שלחו לי את התעודה בתחילת השנה אבל עד עכשיו לא כל כך חשבתי ברצינות על ללכת לשירות לאומי. בכל מקרה הגעתי למסקנה, שכדאי לי ללכת לשירות לאומי ושאני רוצה ללכת, השאלה זה האם זה לא מאוחר מדי? קיבלתי פטור מסיבות רפואיות, האם יהיו וועדות בשירות הלאומי שיפעלו גם כן כמו הועדה הרפואית המיוחדת בצבא? או שהם לא יבקשו פרטים על מה שיש לי? אשמח אם תעזרו לי, נורית

נורית

כל אחד כמעט יכול ללכת לשירות לאומי, ההרשמות מתחילות בדצמבר, והם רק מבקשים תעודת פטור. אז תתקשרי לאחת העמותות שילחו לך חומר שלהם וכאלה.. בהצלחה!

stellawasadiver

New member
לא בדיוק...

הם גם מבקשים חוות דעת רפואית, בהנחה שיצאת על פטור נפשי או רפואי...

אין שום בעיה,

מפני שהשירות הלאומי נועד למי שאין באפשרותו להתגייס לצה"ל, מאיזו סיבה שלא תהיה. אין ועדות רפואיות בשירות לאומי, ולא פוסלים שם על רקע בריאותי, אלא אם את משותק ב - 98%, ואז יש כבר בעייה מסויימת. טוב, אני מקווה שאת לא... בקשר להרשמה - עכשיו זה בדיוק הזמן! עמותת "שלומית" החילונית מתחילה את הרשמתה בדיוק היום, ב - 1/12!

אם דחוף לך מאוד,

אז כפי שנכתב הודעה מתחתיי - את יכולה מעכשיו לעכשיו, במקרה שיש תקנים פנויים. אם את רוצה בכל זאת לבחור מקום שאת אוהבת ולא להיות על תקן תקן פנוי ולסבול, ההרשמה מיועדת באופן עקרוני לספטמבר 2005. יש לעבור ראיון רכזת, לברור מקומות, לעבור מיונים...

יוקאס

New member
תודה על העזרה! אתן יודעות איזה

תפקידים יתנו לי בעמותת שלומית והאם יש עוד עמותות לבנות חילוניות או מסורתיות באיזור המרכז?

הייבי

New member
יתנו לך רשימות של מקומות שנפתחים

תקנים בשנה הבאה את תקראי ותלכי לראיונות במקומות שימצאו חן בעיניך.. יש כל מיני - קופת חולים, בית משפט, פנימיות, גני ילדים, מעונות, מד"א, בתי אבות ועוד ועוד.. סביר להניח שתוכלי למצוא בפנים משהו שימצא חן בעיניך.. בכל מקרה, חוץ מעמותת שלומית יש את עמותת ש"ל שהיא גם כן עמותה חילונית ואת עמינדב, בת עמי והאגודה להתנדבות שהן עמותות דתיות. כולן פועלות בכל הארץ (למיטב ידיעתי) שירות קל ונעים.. בהצלחה

למעלה