יש לי שאלה דחופה

יש לי שאלה דחופה

אם נוצר מצב לצערי שבן הזוג אומר אם לא תעשי מה שאני אומר אני הולך מהבית ואני יודעת שאני צודקת.. להיות חכם או צודק???

למה, את חיה בדיקטטורה? ../images/Emo15.gif

או שאת חיה עם ההורים ואת מתחת לגיל 18? תגידי לו שיש רק משבצת אחת של הורים, היא כבר מאוישת, וגם להם את לט חייבת דין וחשבון כי עברת את גיל 18 !!! תעשי מה שטוב לך !!! ותהיי את , לא קשור לחכם או צודק!!

seeyou

New member
להיות חכם או צודק?../images/Emo8.gif

אם את רוצה להתגרש אז להיות צודקת! בדרך כלל "נשים" מסכימות עם הבעל,אך בסופו של דבר עושות מה שהן רוצות! צריך לתת סיפוק לבעל שהוא "הראשון" שעת הסיפור: "אלוהים יש לי בעיה! מה הבעיה חוה? אלוהים אני יודעת שיצרת אותי וסיפקת לי את הגן הנפלא הזה ואת החיות המדהימות האלו, ואת הנחש המצחיק בטרוף, אבל אני פשוט לא מאושרת. אבל מדוע חוה? "הדהד קול האלוהים" אלוהים אני בודדה. ובא לי להקיא מתפוחים. טוב חוה, אם זה ככה, יש לי פתרון בשבילך. אני אברא אדם רק בשבילך. אבל מה זה אדם, אלוהים? האדם יהיה יצור עם חסרונות, והרבה תכונות רעות. הוא ישקר, ירמה, יהיה שחצן ורברבן, הוא יעשה לך צרות. אבל הוא יהיה גדול יותר, מהיר יותר, ויאהב לצוד ולהרוג דברים. כשהוא יהיה חרמן, הוא יראה מטופש, אבל מאחר והתלוננת, אני אברא אותו באופן כזה שהוא יספק את תאוותיך וצרכיך הגופניים. הוא יהיה חסר דעת, הוא לא יהיה נבון, כך שהוא יצטרך את עצתך בשביל לחשוב כמו שצריך. נשמע נהדר, אומרת חוה, תוך הרמת גבה אירונית. איפה הקטצ´, אלוהים? טוב נו... את יכולה לקבל אותו רק בתנאי אחד ומהו, אלוהים? כמו שאמרתי, הוא יהיה גאה, שחצן, ויעריך את עצמו... כך שאת תצטרכי לתת לו להאמין שבראתי אותו קודם... אז רק תזכרי, זה הסוד שלנו

meshi4

New member
מה האולטימטום הזה?

זאת דרך פסולה להשליט את רצונו עליך. בדרך כלל כל אחד חושב שהוא צודק.בודאי שאת צריכה להיות גם חכמה.אני לא הייתי מוכנה להיות "שפוטה".

רונתי

New member
זה ממש דבר מורכב

זה כל כך תלוי בסיטואציה. האם זו בקשה חד פעמית? משהוא שמאוד עקרוני לו? או שזו בקשה כללית - תעשי מה שאני אומר לך.תמיד. אם זה עניין חד פעמי שמאוד עקרוני לו, יכול להיות שאת לא רואה את שני צידי המטבע ואולי יש מקום להתייעץ עם מישהוא ניטרלי שיכול להציע לך נקודת השקפה שונה?

chinatree

New member
תלוי

קודם כל מה זו האמירה הזו? לא מאיימים ולא מעמידים אולטימטום. אפשר לדבר על כל דבר אבל לא עם סכין על הצוואר!!! להיות חכם או צודק - תלוי בך, בסיטואציה, ועד כמה חשוב לך לשמור על המשך הזוגיות שלכם. מנסיוני אני יכולה רק לומר שכשהוא איים עלי פעם בסגנון "אני הולך מהבית ולא חוזר" אמרתי לו לך, והוא כמובן לא העז... אבל בכלל לא הסכמתי לדבר תחת איום. כך שתלוי אם הוא בכלל רציני ומתכוון למה שהוא אומר, ולפי זה את צריכה לדעת איך לטפל במצב. ותחשבי על זה...

לא מזה ולא מזה

אל תהיי חכמה, כמו שאל תהיי צודקת, לדעתי, עליך להיות "לא אהבלית". לכי אחר תחושותיך, אל תהססי להיות אסרטיבית. דירשי את חלקך במגרש הזוגיות באופן שישביע את רצונך.

אני1

New member
רק תשימי לב שבן זוגך שם לעצמו ולך

גבול שנוח לו לחיות איתו . יכול בהחלט להיות שבן זוגך הגיע לנקודת אל חזור שבה עדיף לו בלעדיך מאשר איתך והנושא הזה הוא בעצם הנושא האחרון לדבר עליו מבחינתו . אם נמאס לך ממנו ויש לך כבר תחליף בקנה אז אפשר לדבר כבר על חלוקת הרכוש המשותף. אם את רוצה אותו איתך תחשבי עד כמה האימרה שלו זה אזהרה של הרגע האחרון . אגב , אם הוא חכם הוא יכול להמשיך להחזיק איתך את הבית ולהתנתק ממך ריגשית .

החוכמה והבית

מה הקשר בין "חוכמה" לבין "להחזיק את הבית", אלא אם כן התכוונת ל-"ערום", או בעגה המדוברת "תכמן". גם השיכווי מבקש להחזיק לו בית. ממש ממש אין קשר.

למעלה