פתרונות ../images/Emo184.gif לבעיות AI מעצבנות
לכל מי שסובל ממטוסי AI שנוחתים עליו, שנעלמים פתאום או שלא מפנים מסלול בזמן - אלו בעיות שהן שילוב FS9, תכניות טיסה ומחסור במקומות בשדות תעופה. הבשורה הטובה היא שלכל הבעיות הללו יש פתרונות טובים (אם כי לפעמים הם דורשים קצת עבודה). לי יש למעלה מ 1300 airlines ב AI שלי פלוס טונות של General Aviation (ראו את המאמר שלי ב FAQ כיצד ליצור GA) וכמעט לא קורה שיש התנגשויות. הסוד הוא שילוב של כמה דברים: 1. taxi speed: ברירת המחדל של FS9 היא 15 קשר על המסלולים ונתיבי ההסעה.
....התוצאה היא שמטוסי AI לא מפנים בזמן את המסלול וגורמים לאלה שאחריהם ללכת סביב ולתור של הממתינים להמראה להתארך. הפתרון: תורידו את FSConfigurator ותגדילו את מהירות ההסעה ל 35 קשר על המסלול ו 25 על ה taxiway (נא לקרוא את הרידמי קודם!). כמות ה'לך סביב' תרד משמעותית וגם התורים יתקצרו. 2. יותר מדי תנועה בפרק זמן קצר: לעיתים קורה שכמות גדולה מדי של מטוסים מגיעה לנחיתה בבת אחת ויוצרת פקק תנועה. מאחר שהסימולטור לא יודע להסתדר עם זה כמו פקח אנושי (שיכול, למשל, לבקש ממטוסים להאט כדי ליצור spacing) - שוב מתחילים ללכת סביב. הפתרון הוא בדמות utility נחמד שנקרא AISmooth. כשהתוכנה החביבה הזאת מזהה שני מטוסי AI שקרובים מדי ויוצרים conflict - היא מכניסה אחד מהם ל holding. בשילוב עם האצת מהירות ההסעה כמעט שלא יהיו לכם go arounds יותר. 3. מטוסים שנעלמים: למי זה לא קרה...אתה עומד מאחורי מטוס בתור להמראה כשלפתע...פוף - הוא נעלם כלא היה. או שאתה מסתכל כיצד מטוס מסיע לאחר הנחיתה ואז. ממש לפני שהוא מפנה את המסלול...נכון. פוף - והוא איננו. למרות שהתופעה זהה מדובר בשתי בעיות שונות. הבעיה השניה (העלמות לאחר נחיתה) נובעת כמעט תמיד מכך שאין מקומות חניה פנויים בשדה ולכן למטוס אין לאן להסיע. ברירת המחדל של מיקרוסופט הוא פשוט לאייד את המטוס על ציוותו ונוסעיו...הפתרון פשוט גם הוא: להוסיף מקומות חניה, או על ידי הורדה והתקנת קובץ AFCAD (ומי שמשתמש בAFD הדיפולטיבי של מיקרוסופט מגיע לו
) או - במקרה המאוד לא סביר שלא מצאתם קובץ AFCAD לשדה שלכם ב AVSIM - תייצרו לבד. תורידו את AFCAD2 (חפשו ב AVSIM) - ותיקראו את הרידמי. אין קל מזה. לגבי מטוסים שנעלמים בדרך להמראה - זה כבר יותר קשה. בעיקרון - הבעיה נוצרת כאשר המראה של מטוס מתעכבת מסיבה כלשהיא (למשל תור ארוך) כך שהוא לא יוכל להשלים את הלג בזמן שנשאר לו. במקרה כזה הוא יעלם ויופיע ב gate שבו הוא אמור להתחיל את הלג הבא. כאן גם הפתרון יותר מסובך ודורש הכרות עם קבצי ה AI ותוכנת TTOOLS (תורידו מ AVSIM): צריך לבצע decompile לקובץ ה BGL הרלוונטי (אם יש לכם רק אחד הוא יקרא traffic.bgl. אם אתם עובדים עם קובץ bgl נפרד לכל airline - ואני ממליץ לעבוד רק בצורה זו - שם הקובץ יהיה כשם ה airline). עכשיו צריך למצוא את הטיסה הרלוונטית בקובץ ה flightplan.txt ולהגדיל את מרווח הזמנים שבין הלגים השונים (וכדאי גם להוסיף את ה @ לפני זמן הנחיתה כדי לאפשר ל TTOOLS לחשב לבד את מהירות הטיסה). קמפלו מחדש (כדאי לפני כן לגבות את ה BGL למקרה שמשהו יתחרבש !) והמטוסים יפסיקו להתאייד. נכון - לא פשוט. לא למתחילים. דורש קריאה ממצה של הרידמי של TTOOLS אבל בהחלט אפשרי. מה לעשות - החיים לא תמיד קלים... 4. אתם בצסנה 172בגישה לנתב"ג, מיושרים ה ILS של מסלול 12, 70 קשר, מדפים בחוץ, בד"ח לפני נחיתה הושלם, מדווחים למגדל על קשר עין עם המסלול כשלפתע, בלי שום התראה, 777 של קונטיננטל חותך אותכם ומתישר לנחיתה ממש מול האף שלכם. אם יש לכם את ActiveSky - אתם גם מרגישים יופי את ה wake turbulence שלו. מה קורה פה ? כאן הבעיה היא של FS9 ולצערי אין לה ממש פתרון: ATC נותן לכם אישור נחיתה ומניח שתשלימו אותה תוך פרק זמן סביר. בהתאם לכך הוא נותן גם למטוסים אחרים אישורי נחיתה (number 2 for landing). אלא ש FS9 מניח אותו פרק זמן בין אם אתם ג'ט או צסנה קטן, ובמקרה האחרון הזמן פשוט אינו מספיק. אם המטוס מאחוריכם מהיר בהרבה מכם - הוא יכול להשיג אותכם ולהכנס ל final שלכם...באסה.
רגע - זה לא נגמר. מבחינת ה ATC אתם עדיין number 1 for landing ולכן ל 777 אסור לנחות לפניכם. מה יקרה ? נכון - המגדל יורה לו ללכת סביב (גם אם המסלול פנוי), שהרי אתם ראשונים לנחות... עכשיו גם אכלתם דגים מסריחים (חתכו אותכם) וגם חטפתם מכות (הרי אמרת שלא יהיו יותר 'לך סביב'...
) מה עושים ? תלוי בכם. מאחר שהמטוס שעקף אותכם לא יורשה לנחות - אתם יכולים להמשיך אחריו ולהמתין בחיוך של שמחה לאיד
לרגע שבו ינזוף בו המגדל וישלח אותו להקפה. אחרי שהוא יפתח מנועים ללכת סביב המסלול לרשותכם. אם אתם רוצים להיות יותר מציאותיים - דווחו למגדל על הפולש (ATC לא יתרגש מזה במיוחד) ולכו סביב גם אתם. אחרי הנחיתה תגישו תלונה רשמית במנהל התעופה...
מקווה שעזרתי קצת. א.
לכל מי שסובל ממטוסי AI שנוחתים עליו, שנעלמים פתאום או שלא מפנים מסלול בזמן - אלו בעיות שהן שילוב FS9, תכניות טיסה ומחסור במקומות בשדות תעופה. הבשורה הטובה היא שלכל הבעיות הללו יש פתרונות טובים (אם כי לפעמים הם דורשים קצת עבודה). לי יש למעלה מ 1300 airlines ב AI שלי פלוס טונות של General Aviation (ראו את המאמר שלי ב FAQ כיצד ליצור GA) וכמעט לא קורה שיש התנגשויות. הסוד הוא שילוב של כמה דברים: 1. taxi speed: ברירת המחדל של FS9 היא 15 קשר על המסלולים ונתיבי ההסעה.