יש לי שאלה בפיזקה..

ttReU

New member
יש לי שאלה בפיזקה..

אם מישהו יכול לעזור לי.. אני לומדת פיזיקה והמורהש לי ביקש שנכתוב דף תשובה לשאלה: אם לכל החדר יש טמפ' קבועה איך זה שהרצפה קרה יותר אך ששמים עלייה שטיח הוא לא ניהיה קר ?! שאלה דיי טיפשית אנחנו פשוט מתחילים ללמוד על אנרגיית חום.. אודה למי שיכול לעזור..

numone

New member
שאלה יפה

אם נתון שלחדר מסויים יש טמפ' אחידה, אז כל החפצים שבו, כולל רצפה ושטיח, באותה טמפרטורה בדיוק. אבל כשאנחנו נוגעים ברצפה, אכן נדמה שהיא קרה יותר מאחר אנחנו נוגעים בשטיח. ההסבר לכך הוא שטמפרטורת הגוף שלנו היא בערך 36 מעלות, בעוד שטמפרטורת החדר קטנה בלפחות 10 מעלות מזה. הרצפה (או מתכת כלשהי) עשוייה מחומר בעל מקדם העברת חום גבוה מאשר שטיח, ולכן מרגישים שזה קר בהרבה. בעוד שאם נוגעים בשטיח (או בכל בד אחר, או עץ) אז הוא לא קר, כי החום מהיד לשטיח עובר יחסית לאט והוא מורגש באותו טמפ' של היד. אפשר גם לקחת חתיכת מתכת וחתיכת עץ ולחמם ל-50 מעלות, ואז להרגיש שהמתכת הרבה יותר חמה מהעץ (לא לנסות בבית - אפשר לקבל כוויות)

Rtitan

New member
ממש כמו מים ואוויר...

אוויר בטמפרטורה של 20 מעלות יהיה די נעים... כנסו לים כשהוא בטמפרטורה של 20 מעלות ומהר מאד יהיה לכם קר. הולכת החום במים טובה הרבה יותר מאשר באוויר.

doronimous

New member
אבל בגלל הזעה איטית

באוויר לח יותר יהיה חם יותר. איפה עובר הגבול ? באיזה שלב לחות גבוהה תיתן הרגשה של קור כמו במים ?

אחמס1

New member
נצל"ש, לפי אותו הגיון, אם משרים את

הגוף האנושי במים, אז אי-אלו מנגנונים ששומרים על טמפרטורת הגוף קבועה יעבדו "קשה" יותר. כלומר מכיוון שהספק הפליטה של הגוף גדול יותר במים, אז יותר אנרגיה הולכת על לשמור את הטמפרטורה. אז למעשה פשוט שהיה במים היא שוות ערך לפעילות גופנית?

avinamal

New member
מסקנה נכונה, דרך פחות

שהיה במים אכן שוות ערך לפעילות גופנית (מסויימת), וזו הסיבה שמיני טיפולי פיזיותרפיה נעשים במים [1]. אבל הנימוק שלך לא כ"כ משמעותי כיוון שסתם שריפת אנרגיה זה לא ממש פעילות גופנית. שהיה במים עושה הרבה יותר מ"סתם" שריפת אנרגיה - היא גם מפעילה לך את כל מערכת שרירי הלב, נשימה ועליה ורידית מול לחץ חיצוני, כלאמר הם מתאמצים הרבה יותר מאשר "בחוץ". [1] יש עוד סיבות, אבל זה מחוץ לגבולות הפורום.

Alkhimey

New member
נכון

בגלל זה בהתחלה כשאתה נכנס למים קר לך, אבל אחרי שאתה שוחה כמה ברכות (מה שגורם לגוף שלך להתחיל לפלוט חום בקצב מזורז יותר) אתה כבר לא מרגיש קור. אתה בעצם מחמם שכבה דקה של מים מסביב לגוף שלך.

אחמס1

New member
לא שאני יודע

כי בפעם האחרונה ששחיתי עוד לא ידעתי לפתור עוד מד"ר ליניארית מסדר ראשון, אבל הטמפרטורה מחוץ לגוף היא זו של הבריכה...

למעלה