יש לי שאלה בנושא דוד

מיכל 1976

New member
יש לי שאלה בנושא דוד

הנורה נדלקת וכעבור כמה זמן נכבאת ואז כאשר אני נותנת מכה אז שוב זה נדלק, אז מכך הסקתי שזה ריפרוף שך חוטים, האם כדאי לי לפתוח ולחזק את החוטים או שזה משהו ממש מסובך שמחייב בעל מקצוע???

רשר

Well-known member
מנהל
בדקי את מונה החשמל

בזמן שהנורה כבויה, אם הוא עובד באותו הקצב כמו שעבד כשהנורה דלקה - מגעי הנורה רופפים, אם המונה מאיט כשהנורה כבית הזמיני חשמלאי שיתקן את המפסק.

lekner

New member
תמיד זה רק עניין של חוטים אך בדוד

זה חיבור מיוחד של 4 חוטים מפסק דופול וזה גם בעייתי כי המפסק קטן והחיבורים חייבים להיות כמו שצריך בנוסף לזה שחיבור לא נכון במפסק דוד יכול לקצר את כל הבית

מיכל 1976

New member
אממממ

שאלה קצת דפוקה : מחברים את החוטים לפי צבע? פשוט אני חד הורית ואין לי יותר מידי כסף..... אשמח אם תוכלו להסביר לי קצת מה צריך?

רשר

Well-known member
מנהל
במיוחד לחד-הורית אם חו"ח תטעי

בחיבורים והדוד יעבוד אך יחשמל את צנרת המקלחת - ילדך/תך ישאר עם אפס הורים!! חבל, למרות הכל כמה שקלים (יותר זול מאמבולנס)!

מיכל 1976

New member
חחחחחחחחחחחח

אוקי הבנתי את המסר את אישה
תזמיני חשמלאי ולא תוציאי את הכסף על אמבולנס וחשמלאי...... סתם מתלוצצת הבנתי שדרוש איש מקצוע..... תודה על התשובות המהירות.... ושאלה אחרונה כמה בערך עולה תיקון כזה?

shoulhadida

New member
אם הכל תקין אין צורך לתקן.

אם הכל תקין אין צורך לתקן ולהזמין בעל מיקצוע. ולדעתי לא אמור לעלות כלל וכלל . מלבד יעוץ טלפוני. שבוע טוב.

wil

New member
לא קשור לאישה או גבר.

עבודות חשמל מותרות לביצוע בישראל רק על ידי חשמלאי מוסמך. אם יש לך הבנה טכנית בסיסית ולא מפחדת להחזיק מברג (או יש לך מישהו כזה שאת מכירה וסומכת עליו) - את מוזמנת לעבור על החוק (כמו רבים וטובים...) ולבצע העבודה לבד. דגשים: 1. תמיד תמיד להוריד את ה"פקק" בלוח החשמל לפני שמתחילים לעבוד, ולהרים אותו רק כשהעבודה הסתיימה והכל סגור במקומו. 2. העבודה הנ"ל (החלפת מפסק לדוד) דורשת חיבור החוטים לפי הסדר הנכון למפסק החדש, אפשר להבין בד"כ לפי החיבור הישן מי נגד מי. (שוב- אם יש הבנה מינימלית בחשמל). 3. אם לאחר החיבור מחדש הנורה האדומה דולקת רצוף גם כשהמפסק כבוי הרי שהסדר בין הזוגות (כניסה-יציאה) הפוך מהנכון. 4. לוודא בגמר העבודה שהמונה בלוח החשמל מסתובב "מהר" רק כשהמפסק דלוק, ולא באופן קבוע (חבל לפוצץ דוד בגלל קמצנות על 150 שקל ביקור טכנאי) ועוד טיפ - אולי באותה הזדמנות לשים כבר טיימר לדוד ("שעון שבת") במקום מפסק רגיל? עלות הטיימר הנ"ל כ120 ש"ח פלוס-מינוס.

lekner

New member
שכחת להוסיף שסדר לא נכון גם יקצר

את החשמל בבית בעת ההפעלה ושגם אים יהיה אפס משוחרר במפסק הוא ישרף ו ................ לחיבור מפסק רגיל(כניסה יציאה) אנו בדר"כ עונים ואף נותנים סקיצות מפסק דוד הוא יותר בעייתי גם הברגים קטנים ובדר"כ יש בעיה לסגור אותם וחבל לחשמל את המים לא נעים כשמתקלחים

למעלה