יש לי שאלה בהפוכה

ordask

New member
יש לי שאלה בהפוכה

השאלה שלי היא ככה , כרגע אני חי בגרמניה עם חברתי אבל במאי אנחנו רוצים לעבור חזרה לארץ עקב רצוני העז ללמוד בארץ בעברית... עד כמה שאני יודע עכשיו חברתי (גרמניה) יכולה להישאר בארץ רק 3 חודשים , לא הצלחתי למצוא יותר מדיי מידע עד עכשיו , אודה לכם אם למישהו יש קצת מידע בשבילי

Nobilis

New member
תשובה

בגדול - זוגתך תוכל לקבל בארץ אישור שהיה ועבודה, שיוביל בסופו של דבר גם לתושבות קבע ואף התאזרחות אם תרצה בכך (בהנחה ותתחתנו בסופו של דבר). בעיקרון, לצורך תושבות ואישור עבודה אין צורך בנישואים, וניתן להסתפק במעמד של ידועים בציבור. עוד מידע (לדוגמא): http://www.lawdinet.co.il/Default.aspx?tabid=129&articleType=ArticleView&articleId=90 אגב, תוכל לקבל מידע נוסף בפורום זוגות מעורבים.

godamnalona

New member
יש לי חבר טוב שגם עשה את זה

הוא הכיר בחורה גרמניה בארץ, וכדי שהיא תשאר הם פשוט הלכו למשרד הפנים והצהירו על "ידועים בציבור". ממה שהבנתי ממנו זה לא בעייתי בכלל ולא לקח להם הרבה זמן.. בהצלחה

לחשוב שוב

שניים המליצו פה בקלילות יחסית על רישום במעמד של "ידועים בציבור" לצרכי אשרת השהייה. אם אתם כבר "רציניים" ונמצאים יחד תקופה ארוכה דיה כדי לדעת ש"זה רציני", אז אין עם זה שום בעייה. אם לא, ואינכם משוכנעים לגמרי בטיב הקשר, כדאי שתדע שהחוק מקנה בעניינים מסויימים ל"ידועים בציבור" מעמד לא פחות משל זוגות נשואים. אם אתם חיים ביחד תקופה ארוכה מספיק ממילא יראו אתכם כידועים בציבור בעיני החוק, לא משנה אם תירשמו או לא; אם אתם ביחד רק תקופה קצרה, כדאי שתדעו שהרישום לצרכי אשרת השהיה של בת הזוג יקנה לכם סטטוס שאולי אינכם רוצים שיהיה לכם.

Nobilis

New member
מחדד

בהודעתי הכוונה במילים "ידועים בציבור" הייתה להצהיר על זוגיות בפני הרשויות, על מנת שבת הזוג תקבל אישור שהיה ועבודה. לא התכוונתי בהכרח לריצה לעו"ד, חתימה על הסכם זוגיות, וכו'. תודה על ההבחנה, איש.

yaelisam

New member
מוסיפה למה שכבר נאמר

באמת שאין שום סיבה להרשם כידועים בציבור. מליצה להכנס לפורום זוגות מעורבים, בזמן האחרון אחד הדברים היחידים שאנשים מדברים עליו שם, זה הנושא הזה.

למעלה