יש לי שאלה ארוכה|

יש לי שאלה ארוכה|

יש לי שאלה ארוכה אני נשואה כבר 7 שנים ודיי טוב אבל אני לא מרוצה הכל "טוב"-אבל רק טוב ושיגרתי מידי אין ניצוצות-הוא חבר טוב אבל לא יותר מזה ואז אני יצרתי בעיה התחלתי להכנס חצאטים בהתחלה רק כדי לשוחח אח"כ בטלפון ומשם כבר ..... אני יודעת שאני לא בסדר זה היה כיף ומרגש ואני ממשיכה אין עדין אחד קבוע יצאתי עם כמה חד פעמי ושם לא היה משהוא עם אחד אחרי 5 מפגשים אז... ואז נילחצתי והפסקתי ובימים אלו חזרתי לסורי... מה אני עושה עם עצמי אני יודעת שאני לא בסדר... אבל זה שובר לי שגרה ומרגש אבל המחשבה שאם הוא ידע ובכלל המחשבה שאני בוגדת.... מה אני עושה????

בול קליעה

הסטטיסטיקה מדברת על משוכה ראשונה של משבר שאותה עובר זוג, לאחר שבע שנות "ביחד", הנה את נכנסת לסטטיסטיקה, ברוך בואך בקהל גזע האדם. השאלה שלך מה אני עושה מזכירה לי את ימי ילדותי שבה החדירה בנו הסביבה כי "לאונן זה פשע גדול", אגלה לך סוד? שום נער מתבגר בסביבתנו לא חדל לאונן, אך כולנו הסתובבנו עם תחושת אשם, החבאנו, הסתרנו את תאוותנו, ניסינו להיות "נחמדים" מול הסביבה, אך להיות אנחנו עצמנו כשאנו רק עם עצמנו, קרי- לאונן, כל עוד הגוף דורש. ובכן- טעמת מן האסור...... ואת מתייסרת, לא בגלל שאת מאמינה שעשית "משהו רע" אלא משום שהסביבה חושבת שעשית משהו "רע". הנה לך עוד סוד- " מרבית הסביבה, וכמעט הייתי אומר "כל" , עושה את מה שאת עושה "בסתר", אך כולם בדיוק כמוך, חשים את הרע ומשתדלים לעטות על גופם את מחלצות "הטוב". אז כך- אני מבקש בזאת לבקשך להסיר כל דאגה, להסיר כל תחושת אשמה פנימית, אין שום חדש במה שאת עושה, ולדידי לא תחדלי לעשות זאת, כי הסיבות תמיד תהיינה כל עוד תבעבענה בך תובנות שאת לכשעצמך רוצה את מימושך, כל עוד תהיי סקרנית, וכל עוד הבלתי מעניין יהפוך אותך לא שקטה. כי כזה הוא העולם, המעניין הוא החדש, וכשלומדים אותו והוא חדל להיות חדש, הוא גם חדל להיות מעניין. וחוזר חלילה. אבל אבל אבל אבל אבל את צריכה לשאול עצמך שאלות עמוקות, פנימיות, בשקט ומול בבואתך- האם את (ממש עתה רעידת אדמה באיזור השרון) אני חוזר האם את מוכנה נפשית לפרידה מבן זוגך? האם יש בך את החוסן החברתי לעמוד בפני הביקורת החברתית שתהפוך אותך "נואפת" במובן השלילי של המילה? האם יש לך את היכולות הכלכליות לקיים את עצמך לאחר הפרידה? האם את יודעת מה המשמעות שלכם, מה מצבכם, מה יהיה בעתיד עם הילדים, וכן הלאה ובכן- רוצה לאמר- את מניחה על כף המאזניים את "מימוש האני העצמי שלך כשהוא לעצמו" אל מול " מימוש האני העצמי שלך כשהוא בתוך מבנה זוגיות נורמאטיבית". עליך להיות מודעת היטב להשלכות, ופשוט להכין "שיעורי בית". אם את מרגישה עצמך חזקה כלכלית, חזקה נפשית, את מפוכחת למדיי, וחשה שאת רוצה בכל זאת "להפיח ריגושים מפעם לפעם באני העצמי המשועמם" המשמעות היא שאינך בנוייה לשום קשר של זוגיות מחייבת, ואני מתכוון לקשר ארוך טווח. על כן, עליך להשלים עם זאת, שמערכות אשר תהיי בתוכן , לעולם יהיו בעלי הטווח הקצר, ובהתאם תצטרכי לכלכל צעדיך. אסיים במילים הבאות- אינני רואה שום פסול בכל מה שאת עושה ככל שמדובר באני העצמי, את נוהגת בצורה הטבעית ביותר שיכול אדם, בהיותו חיה, לנהוג, אך כיצור חברתי, יהיה עליך לשלם את המחיר החברתי. אם את לא יכולה "להתביית" בתוך אותם כללי חברה, אל תהססי, לכי עם עצמך, אל תהיי "לא את" , היי שלימה עם עצמך, גם אם יכנו אותך נואפת בתחילה, בסופו של דבר תמצאי את עצמך, ותחיי חיים עם הרבה יותר שלימות נפשית ופנימית. אל תשקיעי עצמך במסגרת לעולם לעולם רק כדי לרצות את הסביבה. את ורק את , בסדר הקדימויות לפני כ....ו....ל....ם...!!!! בהצלחה

מאי 39

New member
הכל נכון ומילים יפות אבל

ואם היית אומרת לי שרע לך ואלה דברים שלא ניתן לתקן אזזזזזזזזזזזזזזזזזז מילא עדיף היה לוותר על הזוגיות אבל מלבד השאלות שמתבונן שאל ובאמת תנסי לשאול את עצמך אותם באם יגיע המצב לכדי גילוי של בן זוגך ותגיעו למצב של מריבות ואולי גם גירושים הילדים מה איתם האם אנחנו לא מתחתנים ומביאים לעולם ילדים כדי לגרום להם אושר חמימות בתוך המשפחה נכון יש הרבה קושי מסביב אבל לא כדי לעשות את כל מה שביכולתנו כדי להגן עליהם מפני זעזועים אני מבינה לליבך שאת אומרת הרגשתי רע הפסקתי וחזרתי לסורי לפעמים יש דברים חזקים מאיתנו והרצון שלנו לממש בשביל עצמנו חזק ולפעמים חסר שליטה אבל באמת שבי ותעשי טוב טוב חושבים תעני לעצמך על השאלות כאמור ואולי תצליחי ליצור קשרים שיעשו לך טוב ולאו דווקא להגיע למפגשים וכו' אני למשל באחד הפורומים הכרתי אנשים נפלאים הלכתי למפגשים כללים למרות שלבעלי זה הפריע כי זה היה חזק מימני ואחרי שראיתי שטוב לי והוא לא רצה לשמוע על זה הכרחתי אותו פעם אחת להצטרף או שהוא מפסיק לדבר על כך שאני הולכת הוא הגיע והופפפפפפפ מצא חן נפגשים עם האנשים יוצאים איתם לבלות והכי חשוב שברנו שיגרה שברנו שיעמום זה מאוד עזר בהצלחה במה שתחליטי

רונייאן

New member
פגיעה באמון מערערת יחסים חזקים

וארוכים, אם הוא באמת חבר טוב ,כפי שאת מתארת, ובהנחה שמעולם לא בגד בך,אני רואה בכך פגיעה באמון שלו בך. אני יודעת שיחסים ארוכי טווח "מזמינים" את השגרה אבל את צריכה לשאול את עצמך האם עשית מספיק או מה עשית כדי שהיחסים בניכם לא יהיו שיגרתיים אם הבגידות החד- פעמיות היו מפלט ראשון אצלך -זה לא בסדר! אני חושבת שבגידה מוצדקת אם היחסים בין בני הזוג לא טובים או אין סיפוק מיני או אין חום ואהבה וכד'. את מתארת חברות טובה בניכם-זה חשוב וטוב לכן היה מקום להתאמץ יותר [מצד שניכם]ולא לתת לשגרה מקום לערער את היחסים.

פרדוכס ה"בגידה המוצדקת"

מושג "הבגידה המוצדקת" אינו קיים, המונח "בגידה" מעצם מהותו אינו מאפשר שום הצדקה של הצד הנפגע, מה פתאום!! זה כמו לבקש מנגר לבנות שולחן במשפט הבא- " אני רוצה שולחן מרובע שצורתו עגולה" איזה שולחן הנגר צריך לבנות? בגידה היא "מעילה באימון". מי הוא אותו הנבגד אשר יאמר- זוהי מעילה מוצדקת".... דבר והיפוכו.

רונייאן

New member
אני מבינה למה כוונתך ומסכימה

שבגידה היא מעילה באמון ובכל זאת חושבת שיש מקרים בהם היחסים הזוגיים לא טובים,גרועים,מאמללים, מתסכלים ועקב אילוצים כאלו ואחרים נשארים בני הזוג ביחד- במקרה שכזה אני מצדדת בבגידה ועל כן כתבתי:"הבגידה המוצדקת".

אנסה להבהיר עמדתי

את כוונת המשמעות "בגידה מוצדקת" הבינותי. אך לא די בעצם המונח הזה שהפך להיות ביטוי אדיומטי, כדי להבין דבריי- לדעתי, כאשר ישנה "בגידה מוצדקת", המשך קיום הזוגיות "לא מוצדק". הבגידה היא מעילה באימון כאשר הכוונה היא במקרה דנן, להמשיך לרצות בזוגיות, ובמקביל להמשיך לבגוד. נדמה שעתה אני יותר נהיר. בעיקרון, מסכים עם דבריך ש-מה שלא מקבלים בבית, אפשר לקבל בחוץ. ליל מנוחה

תיקראי את דעתי

לפי דעתי כשהקשר הופך לשיגרה משעממת צריך לנסות ולהכניש שינוי כדי לעורר בחזרה את התשוקה והמשיכה ואם זה לא יעזור אז חבל לך את תתחילי לבגוד על ימין ושמאל עדיף שתפרקי אץ החבילה חיים רק פעם אחד וצריך להנות מהחיים ולא לוותר עליהם

מושג ה-"חיים פעם אחת"

נדמה שישנה הפרזה לא מעטה בשימוש במושג הזה. הוא בשום אופן לא יכול להוות לנו "סיבה" לכל עשייתנו, מה פתאום!!!! חיים פעם אחת? זה הרי ברור, זה כמו להגיד - השולחן עשוי מעץ. ומה בכך? כלום. אין קשר בין הצורך לחדש ריגושים, להפיח חיים בהוויה שמוצאים אותה משעממת, לבין תכונת היותנו חיות- בני מוות אנו. החיפוש אינו נביעה של "חיים פעם אחת" מה פתאום!!!

תגובה למתבונן

דעתי היא שחיים רק פעם אחת ואדם צריך להנות כמה שיותר מהחיים ולעשות דברים שעושים לו טוב

אין חולק

אין חולק על כך שצריכים להפיק את מירב ההנאה מן החיים. בעיקרון מה שמנחה אותנו, בני הבינה הוא זה- לא יעלה על הדעת שאדם עושה איזה שהוא מעשה כדי להרע עם עצמו, אלא ההיפך, הוא עושה אותו משום שהוא סבור כי במעשה הזה יהיה לו טוב יותר מבאילו לא עשה אותו אני דיברתי על המשפט כ-סיבה. שתהיה לנו גוטה סאבס

meshi4

New member
סוף מעשה במחשבה תחילה.

כתבת שאת נשואה די טוב.למה את מתכוונת ב-די טוב?ואם כל כך טוב.אז כנראה אינך מעריכה באמת באמת מה שיש לך.אנחנו מעריכים כמה טוב היה לנו .רק כשרע לנו. מבינה שאת מחפשת ריגושים,שינויים.בעצם מחפשת סקס-יתכן שזה מה שחסר לך בזוגיות שלך.לדעתי [בדרך כלל]כש"שבעים "בבית.לא מחפשים בחוץ. העובדה היא שאת מתייסרת.אינך שלמה עם מעשייך.חוששת שבעלך יגלה את הבגידות שלך.את צריכה לחשוב היטב על ההשלכות שיהיו לזה על מערכת היחסים שלכם.את מכירה את בעלך.ורק את יודעת איך הוא יגיב. איך היית מגיבה אילו היה נודע לך שבעלך בוגד בך?היית מבינה את הצורך שלו בשינוי?מקבלת את זה בשלוות נפש? לסיכום.אם את שלמה עם מעשייך.קחי בחשבון שזה יתגלה .ואז הנישואים שלך בסכנה. אם אינך שלמה. עדיין את יכולה לעצור את זה.ועדיף שבעלך לא ידע מזה.-כשלא יודעים לא נפגעים.[גם כשגבר בוגד]

תכונותיה של השאלה ההיפוטטית

בתגובתך, meshi4, את מעלה שאלות היפוטטיות כמו "איך היית מגיבה אילו היה נודע לך שבעלך בוגד בך" בעיקרון, כל שאלה היפוטטית מקבלת רק תשובה היפוטטית, המשמעות היא שנקודת המוחשיות, המציאות, לא יכולה לנבוע לעולם מן התשובה, ובמילים אחרות, אין הרבה ערך לשאלות היפוטטיות מעבר לעוררות מחשבה, אם לזה התכוונת , ואני מניח שלזאת התכוונת, הרי הייתי משיבך זאת- אין שום קשר אמוציונאלי בין הבוגד לבין הנבגד. אסביר עצמי- אני מכיר אדם, אשר בוגד באישתו ככל שמזדמן בידו, אך בלי שום קשר הוא איים עליה "אני אשחט אותך אם תבגדי בי". רוצה לומר- הקיניינות, של גורם א' איננה מושפעת כלל וכלל מזו של גורם ב'. הקיניינות הטבעית והמניעה אותנו כבני-חיים היא המודל הבא: אתה שלי ורק שלי, אני? לא בהיכרח רק שלך כלומר- זה שאני בוגד זה משהו אחר לחלוטין מזה שאני נבגד. השאלה שלך כמו מצביעה על "שיוויוניות". זה מאוד לא ישים במציאות, אין מושגים של שיוויוניות בכגון אלו. בברכה

meshi4

New member
יודעת שהמציאות היא

כזאת בכל מיני תחומים.לאו דווקא בבגידה.קשה לי לקבל את זה.לא חושבת שיש לי זכות מוסרית להעיר,לכעוס או לאיים על מישהו על פעולה שאני בעצמי עושה. האימרה:"מה ששנוא עליך אל תעשה לחברך"מנחה אותי. הבנת נכון למה התכוונתי.

אולי בכלל לא איכפת לו?

אני סבורה שמשמעות הזוגיות היא ההחלטה הנמשכת לחיות כזוג. אני מבינה שאת רוצה להמשיך בזוגיות עם בן זוגך, עם "טעימות נוספות". אולי זה מקובל גם עליו, או שהוא מוכן להסכים לכך בשתיקה? אם לא, את מסכנת, כמובן, את הזוגיות שלך, ואני מתרשמת שאולי יש מה לסכן, ושכרך יכול לצאת בהפסדך.

פשוט תעצרי הכל

תעצרי הכל!!! זו לא חכמה להגיד שהכל שיגרתי מה את עושה כדי לשבור שגרה איתו? את אוהבת אותו? אם כן אז המחשבה מה יקרה אם הוא יגלה מיותרת. אם את לא אוהבת אותו מה את עושה איתו? את נכנסת למערבולת בעייתית. הזהרי!!! הזהרי!!! הזהרי!!! אחר כך רגשות מעורבים, וגם מין וזו רק ההתחלה. וזה רק במידה והכל הסתדר בינך לבין ה"דייט" שלך. מה אם הדייט הזה לא איש נחמד? מה אם תיצרי קשר עם אדם שיסחט אותך? תדעי כלל: היכן שמעורבים רגשות ומין אף אחד לא יוכל לומר לי זה לא יקרה. כי מכאן הכל אבל פשוט הכל יכול לקרות. בהצלחה.

לו הייתי רוטשילד...דבדבדבדבדבדבד

שלום, נדמה היה כאילו רק למקרא הכותרת בהודעה שלך, ניתן היה להבין איך תתפתח השאלה שלך. שהרי בחרת לך "ניק". את הניק לא נתנו לך הורייך, בחרת בו לבד. את חייה את חייך באופן מסוכן, אבל עדיין חיה את חייך, וזה גדול זה יפה. אלו החיים. יש מי שיודע לחיות על הקצה מבלי לפגוע באחרים, בדרך. קחי לדוגמא, את הצונחים הגולשים ושאר שכאלה. הסיבה שהם הצליחו להיכנס למינסטרים של החברה המערבית, היא שבטרוף שלהם, בהתמכרות שלהם, בסכנות שהם לוקחים, הם אינם פוגעים באחרים. הריגוש הוא שלהם רק שלהם. אין שותפים אין מרוויחים ואין מפסידים. את, את כמותם, מכורה לסכנה (ואולי לעוד). את מחזיקה ביד של בעלך על מפתן דלת המטוס. עיניו מכוסות, אוזניו אטומות, מצנח לא תלוי על גבו. הוא לא מוכן לקפיצה, ואף אחד לא סיפר לו. את עומדת אוחזת בידו עיניך פעורות לרווחה. את בגובה עננים, רואה את הנוף למטה. שומעת את רעש המנועים של המטוס על גבך מצנח, ועוד אחד רזרבי. הכנת עצמך לקפיצה. יתכן, רק יתכן, שגם את הסוג הזה של הריגוש , יכולת היית ועדיין יכולה את למצוא עם בן זוגך. אין פסול במה שאת עושה. לא בעיננו . אדם חי את חייו רק את חייו. אך ורק את חייו. לו היית יכולה שלא לכאוב למראה בעלך מרוסק לידך לאחר הצניחה. הרי שהיינו ממליצים לך, להמשיך, להשתולל, לרקוד, להזדיין, לחגוג ולהתרגש, ללא די. ברם, אנו מזהים בשכתבת, לא מעט "רגשות אשם". לא תכלי לראותו מרוסק על הרצפה. לא תכלי לעמוד מול משפחתו, ואולי גם משפחתך. על כן, המלצתנו אליך, חצויה: לו את חשה, שאת חזקה, ומספיק מנותקת מבעלך אזי, המשיכי, תהני, ואל תדפקי חשבון לאיש. לו את חשה קרובה אליו, ואולי אף קורטוב של אהבה, אזי חידלי, גם את עשויה להתרסק.

למעלה