יש לי שאלה אליכם:

יש לי שאלה אליכם:

הילדים פורצים למועדון, מצרך נדיר בעמוקה (אין לנו שום דבר ציבורי אחר,אפילו לא מכולת...), שבו אנחנו עושים את הפעילויות. מה עושים?

היי תמר...

אולי את זוכרת אותי קצת מהכיף מד"צים...
בכל מקרה אולי אני אוכל לעזור לך. תפני אלי באי סי קיו: 136896181

לא חשבתי על זה... ../images/Emo13.gif

טוב, אז באופן כללי, בערך חצי מהשנה שעברה לא היה לנו מועדון במושב, בגלל שהוא היה בשיפוצים. בחצי השני- ה"ילדים" של המושב (בערך בכיתות ח-ט, אבל כבר לא ילדים ממש קטנים...) זרקו נפצים לתוך המועדון, דרך החלון, באמצע הפעולות... באופן תיאורטי אפשר לנסות לדאוג למנעולים יותר טובים במועדון...
אז בדרך כלל זה לא מתאפשר, וגם ככה החניכים לא באמת ילמדו מזה משהו... צריך להראות לחניכים שאם הם פורצים למועדון או אפילו לא מתנהגים בו כמו שצריך- זה יזיק רק להם. אנחנו אירגנו כל מיני פעילויות שבהן החניכים ניקו את המועדון, את הסביבה שלו וקישטו אותו, ובתמורה לכך הם יצאו בחינם לאחד מהפעילויות הבאות שהיו (או צ'ופר אחר). מאז שהתחלנו לעשות את זה הם הבינו שהמועדון הוא באמת שלהם. השנה אנחנו במטרה להפוך את המועדון באמת למועדון, ולעשות פעמיים בשבוע מן מקום כזה שהחניכים יוכלו לשבת ולהיפגש. לא צריך הרבה בשביל זה- רק לעשות משמרות בין המדריכים, כל שבוע מישהו אחר שישמור וישגיח בזמן שהחניכים שם (זאת גם הזדמנות לדבר איתם על פעולות וכד'). בטוח שאפשר לגייס מאנשים במושב כל מיני משחקים ישנים, קצת שטיחים ואפשר לאסוף כריות ישנות. זה יכול להפוך את המועדון למשהו שהחניכים באמת אוהבים ורוצים להיות בו. כשהם ירגישו ככה, לא תהיה להם סיבה לפרוץ אליו ולהרוס אותו. טוב, זה לא ממש בדוק, אבל שווה לנסות את זה... בהצלחה!

אחח גם אצלנו זה קרה..

נתנו מועדון לקבוצת ח' בשנה שעברה (עכשיו הם כבר ט') וקבענו איתם חוקים בסיסיים שאם הם יפרו אותם אז ננעל להם את המועדון. קרה מה שקרה, נעלנו את המועדון והם התחילו לפרוץ אותו כל כמה ימים (שברו מנעולים ושמו מנעול משלהם) הבעייה אצלך קצת שונה.. כי לפי מה שאני מבינה- המועדון הוא גם של כל שאר הקבוצות. אתם יכולים להסכים עם הילדים האלו שהם יוכלו להכנס למועדון מדי פעם ולפני זה הם צריכים לבקש שיפתחו להם אותו.

כל הדברים האלה נכונים מאוד, ותודה

רבה. אבל הבעיה פה, היא שאין לנו מילה בנושא. הם נכנסים דרך יציאת החירום. בכל מצב הם יכולים להיכנס שוב, ככה שאי אפשר להגיד להם- "ניתן לכם להיכנס לפה עם מדריך" כי אנחנו לא בעמדה של להציע להם ברירה. טמיר (הגבר!), מדריך מעמוקה, תפס אותם ואמר להם שאם עוד פעם אחת הם יכנסו לא יהיו יותר פעילויות. אבל זה באסה בשבילנו כי אנחנו אוהבים לעשות את זה.

תגידו להם שאם זה לא ילך אז אתם

תערבו גורמים מוסמכים יותר אחרי הכל- הם באמת עלולים להרוס כאן לכולם

ashllaya

New member
לעשות פעילויות בחוץ קודם כל

ולשאול אותם מה דעתם-מה אפשר לעשות - אם זה חלק מהם או מישהו אחר (שלא בא לתנועה) אולי אפשר לעשות בחוץ פעילות על אי בודד או משהו כזה שתדובב אותם לדבר על מקום מקלט שאפשר לחזור אליו. אולי זה יעזור. חוץ מזה אני יכולה רק לחזק את יד כל מי שעושה דברים טובים בעמוקה. אל תתיאשו - אוהבת דפנה מלר

fate spinner

New member
תנו לחניכים את המפתח כשהם מבקשים

תנו לחניכים את המפתח כשהם מבקשיםץ ככה הם לא יצטרכו לשבור מנעולים טאתם תדאגו לעשות רישום מסודר של איזה חניכים ביקשו את המפתח בכל יום ופעם ביום תיכנסו לבדוק שהם לא שברו כלוץ כה גם אם הם שוברים יהיה לכם מושג מי עשה את זה. ואני מאמין שבתור הצוות הדרכה אתם תדעו איך לפתור את זה עם אותו לחניך בעייתי

מעיין©

New member
תמרי.

לפי הכרותי את הילדים בעמוקה אני מציעה לדבר איתם. לעשות שיחה רצינית של כולם|סדגש. כולל מרווה ורותם וכולכם , ולהסביר להם את חומרת מעשיהם. להיות אסרטיביים ולהגיד גם מה שטמיר אמר. אני מבטיחה לך שהם יבחרו בלהפסיק את הכניסה למועדון בלי רשות מאשר להפסיק את הפעילויות בעמוקה. אני גם די מהמרת על זה שזו קבוצה קטנה של ילדים (מהקבוצת גיל שאת מדריכה, לא?) ושהרוב יכעסו עליהם ויופעל עליהם לחץ להפסיק. ועוד רעיון- אולי שווה להגיע לפשרה שמותר להם בשעה מסוימת ביום מסוים להכנס למועדון, ברשות, דרך הדלת....בכל מקרה- קודם כל- שיחה.

s e m e

New member
תבואי לשזור תראי מה נשאר מהמועדון

אחרי שהילדים התרגלו לפרוץ אליו. את יכולה למצוא חתיכות ממנו במזבלה של המועצה נראה לי שלשם פינו אותו.

שזור אימפריה!!!!

אני רוצה לחדד את מה שSEME אמר בתור מישהו שהיה בשזור... :) כשניתנה לילדים שם אחריות על המועדון הכל היה תקין. הוונדליזם החל רק כשלקחו להם את הזכות להשתמש בו - וזה קרה שנה לפני כי היתה שם מדב"ית טיפשה :) בשנה שלי שיפצנו שם והם תפסו אחריות והביאו טלויזיה, עשו תיקוני חשמל ועוד מלא דברים - ואז הוועד לקח להם אותו ו... בום!!! הרס מוחלט - אם היו עושים פיגועבמועדון זה היה נראה כמו שהוא נראה עכשיו :) אז תמיד לתת אחריות זו המסקנה שלי

kedeman

New member
שאלה שלא קשורה לדיון

מי אתה? אני מבין ומניח שאתה משזור אבל - איך קוראים לך????

מעיין©

New member
אתה מכיר אותו../images/Emo70.gif

הוא היה בגרעין בחפיפה
היי גיל, מה קורה

למעלה