כמעט נכון,זו הגירסא הנכונה !
הנה הסיפור בקצרה כפי שאני מכיר. פעם קראתי את זה באיזה ספר מיתולגי ועד היום אני זוכר אותו ועוד כמה מיתוסים כאלו. אם אני לא טועה,את הסיפור על קופידון ופסיכה,כתבו במאה השנייה לס``הנ,הוא נכתב על ידי הסופר לוקאיוס אפוליאוס אני חושב. היה מלך שהיו לו שלוש בנות יפיפיות,הצעירה שבהן היתה יפיפייה כולם חשבו שדומה היא לאלה ונוס,איש לא העז להתחתן עימה,בגלל כעסה של ונוס. ונוס,כעסה מאוד ושלחה את בנה קופידון,אל האהבה,לגרום לפסיכה,שתתאהב במישהו מכוער ודוחה. אך קופידון,התאהב בה בעצמו ולקחה לארמון נהדר,בו נהג לפוגשה רק בחשיכה ולא הניח לה לראותו. אחיותיה של פסיכה,שקינאו בה מאוד,פיתו אותה להביט בו לאור פנס בעודו ישן,אך כשעשתה זאת,ניעור קופידון ופרח לו. פסיכה,שבורת הלב יצאה לבקשו ולבסוף פנתה אל ונוס,בשאלה היכן הוא נמצא? ונוס הטילה עליה מטלות קשות ושונות,שהיה עליה למלא,לפני שתוכל לשוב ולראות את קופידון.אך פסיכה זכתה בעזרה מכל צד-הנמלים,למשל,עזרו לה לברר ערימה גדולה של גרגירי דגנים-עד שמילאה את כל המטלות. בעודה ממלאת את האחרונה שבהן-להעלות תיבה של דברי קסם מהשאול-כמעה ונהרגה,אך אהובה קופידון בה לעזרתה. לאחר מכן,שיכנע קופידון,את זיאוס,לעשות את פסיכה לאלה,היא הועלתה לשמיים,מקום בו ניתן לה גביע נקטאר.זה היה משקה האלים,הוא עשה אותה בת אלמוות.כך יכלה לחיות לנצח עם בעלה,קופידון ועם בתה. שתי אחיותיה,שקינאו בפסיכה,ניסו ללכת בעקבותיה אל הארמון.לשם כך היה עליהן להינשא על כנפי הרוח ממרום אחד ההרים,אך הרוח לא באה לעזרתן ושתיהן נפלו ונהרגו. ------------------------------------------ זהו זה הסיפור שהינני מכיר !!! קריאה מהנה. בארי