יש לי שאלה אליכם!

ב א ר י

New member
יש לי שאלה אליכם!

בואו תנסו לענות לי על כך. הרי ידוע שקופידון הוא אל האהבה,נכון? האם הוא התאהב אי פעם? ואם כן במי? תנסו לתת לי תשובה לכך. בארי

pank

New member
כמובן שהוא התאהב ועדיין מאוהב

בפסיכי שלו המיתולוגית (פסיכי=נפש). למלך אחד היו שלוש בנות הצעירה מבניהן הייתה כה יפה עד כי דמתה לאלה. אנשים באו ממרחקים לראותה. אפילו וונוס לא עמדה בתחרות. מקדשיה החלו ננטשים. בצר לה פנתה וונוס לבנה קופידון שיעזר בכוחותיו ויגרום לה להתאהב ביצור הכי מתועב ומכוער בעולם. קופידון הלך למלא אחר בקשת אימו אולם ברגע שנחו עיניו על הנערה, כמו נפגע מחיציו שלו, והתאהב בה על המקום באופן נואש. וונוס לא הבינה מה קורה לא רק שאיש לא מתאהב בפסיכי אף היא אינה מאוהבת באף יצור נתעב ( הלוואי עלי) כאלת אהבה נוקמנית היא החליטה שהגיע הזמן לקחת את העניינים לידיה שלה. ותוך זמן קצר הובהר למלך ע``י האלים שעליו לנטוש את בתו על צלע הר ולהקריבה למפלצת נוראה, נחש בעל כנפיים, חזק אפילו מהאלים. בלב כבד הביאוה אל צלע ההר, פסיכי ידעה שיופיה הוא שהביא עליה את צרתה. בעודה ממתינה לאובדנה, הופיעה רוח זפיר מתוקה ונשאה אותה אל-על אל מקום קסום ופלאי בו היא קבלה יחס של מלכה כולל מעדנים ומוסיקת נבל. מבלי לראות את אהובה היא חשה כי הוא אינו מפלצת כלל וכלל. ( הלוואי עלי) אלא אהוב ובעל לא ערגה כל חייה. היא הייתה כה מאושרת. לילה אחד הזהיר אותה בעלה מאחיותה שתבואנה להתאבל עליה בצלע ההר אך תבאנה על אהבתם כלייה. וזכרי מה שלא תאמרנה, אל תנסי לראות אותי, כי אז נאלץ להפרד לעולם, פסיכי לא עמדה בפיתוי ונפגשה עם אחיותה למרות תחנוניו של בעלה האינו נראה. כאשר ראו אחיותה עד כמה שפר עליה מזלה התעוררה קנאתן והן שקרו לה כי שמעו שבעלה נחש מסוכן אשר באחד הלילות יתנפל עליה להרגה. פסיכי נבהלה וליבה נמלא אימה במקום אהבה. הן יעצו לה לקחת מנורה וסכין ולהרגו בטרם ישכים להרגה. לאחר שבעלה נרדם היא התאזרה עוז בנפשה, הדליקה את המנורה. וניגשה אל מיטת בעלה אבן נגולה מליבה, במקום מפלצת התגלה לעיניה עלם חמודות יפה להפליא, אחוזת בושה היא כרעה על ברכיה וחשבה עם אותה הסכין להביא קץ לחייה, בעודה מזינה את עיניה במראהו הנהדר נטפו כמה טיפות שמן רותח על כתפו, הוא התעורר ואף ראה את הסכין, הבין שמעלה באמונו וברח ממנה. היא רצה אחריו ואז הוא גילה לה מי הוא (קופידון כמובן) ובתוגה אמר לה מדוע הוא נפרד ממנה ``אין אהבה יכולה לשכון במקום בו אין אימון``. אלוהי האהבה היה בעלי ואני האומללה לא יכולתי לתת בו אמון, האם הלך ממני לעולם? אבקש אחריו עד קץ הימים, אם אין בו אהבה אלי אוכל להראות לו מה גדולה אהבתי אליו. ויצאה לחפש אחריו, קופידון בנתיים נח וטופל ע``י אימו, אולם כאשר זו שמעה על מעלליו עם פסיכי, בערה חמתה והיא נטשה אותו במכאובו. פסיכי שנדדה עזובה ונטושה, אף איש אינו מתייחס אליה מחשש לעורר את זעם אלת האהבה. החליטה ברוב יאושה להציע את עצמה להיות שפחתה החרופה של ונוס על מנת להשכיח את זעמה. ונוס הסכימה תוך שהיא מתאכזרת אליה מזכירה לה כיצד בעלה חדל מלרצותה. היא העבידה אותה בפרך על מנת לכערה. ואף שלחה אותה למשימות בלתי אפשריות שהביאו אותה למחשבות אובדניות, אילמלא העזרה שבאה לה מכל מיני מקומות בלתי צפויים.יום אחד אף שלחה אותה וונוס לשאול להביא מפרוזרפינה קופסה עם קצת מהיופי שלה , מאחר והיא תשושה מהטיפול בקופידון בנה. פסיכי עמדה אף במטלה כמעט בלתי אפשרית זו והביאה לוונוס את הקופסה, אולם בטרם מסרה אותה ייחלה בכל ליבה פסיכי לראות את בעלה אהובה, וחשבה שהיא בוודאי נראית זוועה לאחר עבודת הפרך והטלאות היא לא עמדה בפיתוי ופתחה את הקופסה (כה אופייני לאישה) להפתעתה הקופסה הייתה ריקה וחולשת מוות נפלה עליה והיא נרדמה וישנה שינה עמוקה. בנתיים אל אהבה שהתגעגע אליה מאוד הופיע למרות שוונוס כלאה אותו בחדרו, קשה מאוד לכלוא אהבה. הוא מצא את אהובתו המעולפת נטל אותה בזרועותיו ומחה את שנת המוות מעיניה. הוא ציווה עליה להביא את הקופסה לאימו ושמעת והלאה הכל ילך חלק. בנתיים על מנת לוודא שלא תהינה יותר צרות הוא טס לאולימפוס וביקש את עזרתו של יופיטר, אשר הסכים למרות שהאחרון גרם לו בעבר צרות צרורות בשם אהבה וחיציה הקטלניים. יופיטר ריכז את כל האלים והודיע כי קופידון ופסיכי נשואים כדת וכדין. ואף הפך אותה לנצחית. לבסוף גם וונוס קבלה אותה ככלה ואמרה לעצמה שבאלומיפוס לפחות היא לא תהווה תחרות על פני האדמה.

yoli

New member
קופידון כמסופר...

התאהב בבת אנוש , בת התמותה, אשר זאוס אסר עליו לשאת אותה, שלח קופידון חץ לעצמו, מאז כך מספרים הוא חי לבדו. אהבה אסורה....

ב א ר י

New member
כמעט נכון,זו הגירסא הנכונה !

הנה הסיפור בקצרה כפי שאני מכיר. פעם קראתי את זה באיזה ספר מיתולגי ועד היום אני זוכר אותו ועוד כמה מיתוסים כאלו. אם אני לא טועה,את הסיפור על קופידון ופסיכה,כתבו במאה השנייה לס``הנ,הוא נכתב על ידי הסופר לוקאיוס אפוליאוס אני חושב. היה מלך שהיו לו שלוש בנות יפיפיות,הצעירה שבהן היתה יפיפייה כולם חשבו שדומה היא לאלה ונוס,איש לא העז להתחתן עימה,בגלל כעסה של ונוס. ונוס,כעסה מאוד ושלחה את בנה קופידון,אל האהבה,לגרום לפסיכה,שתתאהב במישהו מכוער ודוחה. אך קופידון,התאהב בה בעצמו ולקחה לארמון נהדר,בו נהג לפוגשה רק בחשיכה ולא הניח לה לראותו. אחיותיה של פסיכה,שקינאו בה מאוד,פיתו אותה להביט בו לאור פנס בעודו ישן,אך כשעשתה זאת,ניעור קופידון ופרח לו. פסיכה,שבורת הלב יצאה לבקשו ולבסוף פנתה אל ונוס,בשאלה היכן הוא נמצא? ונוס הטילה עליה מטלות קשות ושונות,שהיה עליה למלא,לפני שתוכל לשוב ולראות את קופידון.אך פסיכה זכתה בעזרה מכל צד-הנמלים,למשל,עזרו לה לברר ערימה גדולה של גרגירי דגנים-עד שמילאה את כל המטלות. בעודה ממלאת את האחרונה שבהן-להעלות תיבה של דברי קסם מהשאול-כמעה ונהרגה,אך אהובה קופידון בה לעזרתה. לאחר מכן,שיכנע קופידון,את זיאוס,לעשות את פסיכה לאלה,היא הועלתה לשמיים,מקום בו ניתן לה גביע נקטאר.זה היה משקה האלים,הוא עשה אותה בת אלמוות.כך יכלה לחיות לנצח עם בעלה,קופידון ועם בתה. שתי אחיותיה,שקינאו בפסיכה,ניסו ללכת בעקבותיה אל הארמון.לשם כך היה עליהן להינשא על כנפי הרוח ממרום אחד ההרים,אך הרוח לא באה לעזרתן ושתיהן נפלו ונהרגו. ------------------------------------------ זהו זה הסיפור שהינני מכיר !!! קריאה מהנה. בארי

למעלה