יש לי שאלה אליכם....

ashkeloni

New member
יש לי שאלה אליכם....

כמו שידוע לכולכם...ואולי רק לחלק...אני לא שומר שבת... גם המדריכה והקומונרית שלי יודעות את זה...ומשום מה...הם מנסות לשכנע אותי להיכנס להדרכה...שלא תבינו אותי לא נכון...בסניף-אני לא מדליק אור וכל זה.. מה אתם חושבים...אני צריך להיכנס להדרכה?

mayakol

New member
כבר דיברנו על זה פעם בשירשור אחר...

ולשאלתך אענה כמו שעניתי שם- אני לא מבינה איך המדריכה והקומונרית שלך הציעו לך הדרכה למרות שהן יודעות שאתה לא שומר שבת... יש פה בעיה של דוגמא אישית לחניכים שלך, ומבחינתי זה לא משנה שאתה מחלל שבת רק בבית ובסניף לא... בוא ניקח למשל מצב שבו חניך שלך יאמר לך שהחליט להפסיק לשמור שבת... מה תאמר לו? כי כאן יתנגשו שני חלקים בך- מצד אחד החלק שבך, שלא שומר שבת, ומצד שני היותך מדריך שאמור לעזור לו בהתלבטויות שלו ולספק לו תשובות. ואם תסביר לו על חשיבותה של שמירת שבת, ופתאום הוא יגלה שאתה עצמך לא שומר?? בקיצור, אני חושבת שזה בעייתי ובלתי אפשרי. ועוד דבר- אתה לא חייב לענות אם זה אישי מידי, אבל אתה בא ממשפחה דתית? ואם כן אז מה גרם לך להפסיק לשמור שבת?

ashkeloni

New member
אוקיי...אני מוציא את זה....

אצלי בבית...שומרים שבת...וההורים אפילו לא יודעים שאני לא שומר שבת... הסיבה העיקרית שאני לא מספר להם זה כדי לא לאכזב אותם...תקראו לי צבוע או איך שתרצו...אבל פשוט אני מעדיף לשמור את זה... ולמה הפסקתי לשמור שבת? קצת מסובך... כמו שאת יודעת...(ואולי לא) בכיתה ז-ח למדתי בישיבה...ושם כל דבר הרגשתי כאילו מכריחים אותי לקיים מצוות...שתביני...גם ששמרתי שבת לא הייתי איזה חבדניק או משהו כזה...וגם בבית הכנסת כבר שיגעו לי את השכל ופשוט...אוף!!! אני פשוט לא יכול להסביר...כי לפי מה שכתבתי...את בטח חושבת שזאת סתם סיבה טיפשית...אני לא חושב שאפשר להסביר למה הפסקתי לשמור שבת...-פשוט אי אפשר... מצטער שלא נתתי לך תשובה מספקת...

mayakol

New member
מעריכה את הפתיחות והכנות...

חבל שזה המצב, כי נראה שהחלטת להגיע לאי שמירת שבת דווקא מהסיבות הכי לא נכונות, אבל אני עדיין מכבדת את הבחירה שלך. ההורים שלך לא שמים לב לזה שאתה כבר לא שומר?

ashkeloni

New member
המממ....לא יודע...

אני חושב שאימא שלי שמה לב...כי היא יכולה לראות את הפעילות באינטרנט שהייתה בשבת דרך השרת שיש לנו בבית...אז אני חושב שהיא יודעת...

למה צביעות?

כן, אתה אולי צריך להגיד להם- והם יידעו בבא היום- אבל ממש כל הכבוד לך שאתה שומר את זה רק בחדר שלך- זה ממש נראה לי שאתה מכבד את ההורים שלך... ובקשרה לסיבות- לא הבנתי בדיוק- בגלל שהכריחו אותך הפסקת לשמור שבת?

בדיוק אותה בעיה שהייתי לי.

באמצע ההדרכה פשוט הפסקתי לשמור ואז היה בי קונפליקט ענקי כי באולפנא ובסניף כולם ידעו שאני שומרת, רק בבית לא שמרתי ונזהרתי שזה יישאר רק בבית עד שיצאתי מההדרכה וסיימתי את האולפנא. אין לי יותר מדי מה להגיד לך, זה קשה. זה כאילו שיש בך 2 אנשים ולחיות ככה זו בעיה ענקית. לא ממליצה

ashkeloni

New member
רק רגע...

ההורים שלך שומרים שבת (אני יודע ששאלתי פעם...אבל שכחתי, מצטער...)

yy16

New member
לדעתי...

לדעתי אם אתה חושב שאתה יכול לתרום כמדריך בב"ע לא צריכה להיות בעיה חניך לא צריך לדעת כל מה שאתה עושה ובכל מקרה תמיד אפשר לומר לו שקר לבן אם זה ממש מפריע... הדרכה בתנועת נוער היא דבר חשוב ותורם לך ולחניך וחבל שלא תדריך בגלל זה

ashkeloni

New member
אוקיי.....

לפי מה שאתה כתבת הרגע...אני חושב יותר ויותר לא להדריך...כי אני יודע שאני לא ארגיש בסדר עם עצמי ככה...

mayakol

New member
שקר לבן??

זה לא בדיוק שקר לבן, זה שקר! |חבל שלא ידריך בגלל זה"?? בני-עקיבא היא תנועה דתית, ואי שמירת שבת זו סיבה מאווווד מספקת בשביל לא להדריך.

א"א לשקר בנוגע לדרך חיים.

כאילו, אפשר, עשיתי את זה יופי, אבל זה קורע אותך מבפנים. אח"כ אתה מתחיל לחשוב אם זה היה שווה את זה

lali37

New member
יובל...

אל תפגע אבל, כאילו, אתה חילוני, אתה לא יודע איך זה... דבר ראשון חניכים תמיד יודעים כאלה דברים, חניכים ידעו שאתה לא שומר שבת ואתה צריך לשמש דוג' אישית! מדריך לא שומר שבת זה גרוע... ואני די בשוק שהקומונרית מנסות לשכנע אותך להכנס...

דעתי בעניין

לא!!! ממש לא- בני עקיבא זו תנועת נוער דתית. נ-ק-ו-ד-ה אדם שלא מקיים מצווה שכל כך חשובה ובולטת- ומה שאני מתכוונת כאן זה שאפאחד מאיתנו לא מקיים את כל המצוות- מה לעשות?- אבל שבת זה כאילו מן החלטה ברורה מאד שאתה לא מקיים מצוות- זה כבר משהו שאתה החלטת- אז איך אתה יכול ל הדריך אנשים לפי הדת אם אתה בכלל לא מאמין בזה? אתה יכול להיות מעורב בסניף ולעזור והכל אבל לא להדריך... גם בחבריא ב' יש המון מה לעשות!

למעלה