יש לי שאלה אליכם

שראליס

New member
יש לי שאלה אליכם

זה לא הזמן המתאים אולי לשאלה כזו בשעה שהפורום עוסק בדברים העומדים ברומו של עולם אבל זה נוגע לי עכשיו אולי תתפנו לענות לי על זה הייתי צריך לאיזה תוכנה של מיקרוסופט ששויו בערך 400$ ויכולים להוריד התוכנה לזמן של שלושים יום וכדאי להמשיך צריך להזין סיסמא שעל זה צריך לשלם ה400$ ומישהו גילה לי שיש אתר שיש שם הסיסמאות(גנובים לכאורה) ואז יש לי התוכנה בחינם ולא חשבתי הרבה עשיתי ככה וזה עובד אחר זה המצפון התחיל להציק אותי שזה לא מוסרי וזה באמת לא מוסרי לגנוב אבל אני מעונין לידע כמה מכם כשיהיה לכם דילמה כזאת תשלמו 400$ אם יש לכם היכולת ברגע אחד לקבלו בחינם נ.ב. כמובן שכחרדי אין לי שום בעיה עם זה הרי זהו של גוי אבל כאנוס יש לי בעיה

sceptic1

New member
שאלה טובה.

גם לי אין תשובה ברורה, במקרה שלא הייתי קונה את התוכנה לא נראה לי שיש בעיה, אבל אם זה או לקנות או ל"גנוב" צ"ע. אגב, גם כחרדי גזל הגוי אסור, לא?

משתוקק10

New member
אולי הגיע הזמן שנעשה לנו רב.

מהבדיחות של דרואינוב נראה שרב של כופרים הוא דבר שבשגרה. תכלס, אני לא חושב שמישהו יכול לענות לך על השאלה. מוסריות זו תפיסה ולא תורה, ואם שבעים פנים לתורה קל וחומר בתפיסה.

אם השאלה רצינית

אז תרשה לי לענות לך שהאיסור לגנוב הוא איסר אוניברסלי המשותף לבני אדם באשר הם. מיהודי, מגוי ומחזיר יבלות...(אולי ממנו מותר אבל זה ממש לא כדאי
) כיהודי אסור לך לגנוב גם מצווי אלוהי. כחרדי - מותר לגנוב מגוי כי כך אמר הרב. עכשיו תחליט איפה אתה נכנס בתמונה הזאת

nini132

New member
טוב שאתה שואל

הפורום נהפך לפורום גור ונספחים.. למנהלי הפורום הייתי ממליץ לאסוף הכל לשרשור אחד ולתקוע בטאגליינס למען יראו ויראו

קולי מקום שבאת משם

לפי עניות דעת תורתי הרחבה נראה דכל עוד חומרי הדת מוטלים עליך בעל כרחך, הרי אתה פטור מחומרי המוסר האנושי החילוני דאל"כ נמצאת קרח מכאן ומכאן ואנן קי"ל וחי בהם ולא שימות בהם. וכבר אמרו רבותינו ז"ל דהנוהג כחומרי ב"ש וחומרי ב"ה עליו הכתוב אומר: הכסיל בחושך הולך.

yellow feather

New member
מה שאני נוהגת

אם אני משתמשת בתוכנה לצורך יצירת הכנסה - אשלם עליה. אם מדובר בתוכנה שיוצרת לי הנאה - אשלם עליה. אם מדובר במשהו איזוטרי שלא ארבה להשתמש בו ואני לא אשתמש בו לצורך יצירת הכנסה או למשהו שיגרום לי הנאה (כגון משחק), לא אשלם. במחשבה שניה, סביר למדי שגם לא אוריד אותה

למעשה הייתי נוהג כמוך

וכנראה שמי שיש לו את ה400 דולר המיותרים יקנה ומי שלא, יגנוב באמצעות הסיסמה. ואני מדבר כמובן בהכללה כשתמיד יש יוצאים מן הכלל. אבל ברעיון, אני לא מבין את ההבדל בין גניבה באמצעות סיסמה, לבין "להרים" תכשיט מהחנות. גניבה רגילה אנחנו לא עושים, כנראה, כי יש לנו חשש להיתפס ו"סיפאסט נישט".. אבל באינטרנט אנחנו מאחורי מסך ומקלדת ואף אחד לא יסתכל עלינו מוזר, אז מותר. מסקנתי - העולם הוא ג'ונגל וכולם מסוגלים לגנוב בטבעם, השאלה כמה הם צריכים לכך, וכמה זה פשוט או מסובך עבורם.

וגם כמה הם הפנימו את הקודים החברתיים

שמורים: אל תגנוב תכשיט מחנות!!! ורק אם ממש לא קשה לך, אז בבקשה תשתדל גם לא לגנוב תוכן פיראטי.

למעלה