יש לי רק שתי שאלות

מיקי20071

New member
יש לי רק שתי שאלות

שלום שאלותיי הן כדלהלן: 1. מישהו מכיר חומר ריסוס מעולה נגד נמלים בעיקר? אבל גם נגד עכבישים וג'וקים. משהו מהסגנון שיש למרססים מקצועיים ולא פליט שההשפעה שלו היא רק לאותו רגע. אפשר גם ריסוס שמתאים רק למחוץ לבית. 2. מישהו יודע בעצמו או מכיר אתר אינטרנט שבו יש פירוט כמה אגורות זה כל פעימת מונה של מכשירי חשמל שונים ? והאם פעימת מונה היא כל דקה ? תודה רבה !

THEbb

New member
יש לי רק תשובה אחת...

לסנו יש תרסיס נהדר שמרחיק זוחלים, יש לו פעולה בהדרגה, לא מיידי לאותה שניה שהג'וק תוקף אותך. הוא מרחיק ג'וקים, לא נראה לי שהורג אותם. כשגרתי בת"א הייתי מרססת אותו אחת לשלושה שבועות+שמה מעט במים של הספונג'ה. עולה 30 ש"ח בערך, וגם ידידותי לחיות מחמד, אם יש לך כזו. יותר מאוחר אסתכל על הבקבוק ואתן לך יותר פרטים (חייבת לצאת מהבית). אגב, בדירתי החדשה עשיתי ריסוס מראש, רק 200 ש"ח והראש שקט...

מIתר לי

New member
תשובות:

1. מכירה, לחומר קוראים "דזיקטול" http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/viewmsg.asp?forum=774&msgid=100946793 עצה שלי- אם אתה גר בבית קרקע לרסס מסביב לבית בנוסף- פעם בחודש או חודשיים לשים קצת דזיקטול בדלי מים, להעביר ניגוב בבית, לפתוח חלונות ולצאת למספר שעות החוצה. רעיל מאד, אבל גם יעיל מאד. 2. למכשירי חשמל אין "פעימת מונה" החשמל "נספר" לפי וואט (כמו שמים "נספרים" לפי ליטרים), והתשלום על החשמל הוא לפי "כמה וואט צרכת" יש מכשירים זוללי חשמל ויש מכשירים חסכוניים יותר, ומה שאתה צריך זה לבדוק על המכשירים שנמצאים אצלך בבית כמה וואט הם צורכים (כי לדוגמא, יש מספר סוגים של מכונות כביסה, יש מכונות כביסה זוללות חשמל, ויש חסכוניות... וכך גם בשאר המכשירים) הוואט לא הולך לפי זמן, אם תוריד את הפחת של הדירה לכל תקופת התשלום- לא תשלם על חשמל, ואם לאורך כל תקופת התשלום תשתמש הרבה במזגן + דוד חשמל + כיריים חשמליות + תנור אפיה +++ עוד הרבה דברים אחרים, אז החשבון התקופתי ייצא לך מאד גבוה לגבי התשלום על וואט- מפורט בחשבון החשמל.

קצת תיקונים לנושא של החשמל:

משלמים חשמל לפי קילו ואט וואט לשעה (קוט"ש), התשלום כן הולך לפי הזמן של השימוש: אם יש לי מכשיר חשמלי שצורך 1000 וואט והפעלתי אותו למשך 4 שעות, אני אשלם עליו מחיר של 4 קוט"ש.

מIתר לי

New member
אתה קצת סותר את עצמך...

אם יש מכשיר שצורך 1000 וואט והפעלת אותו 4 שעות, משמע שהמכ' צרך 4 קוש"ט ועל זה תשלם... אבל אם השתמשת 4 שעות במכ' שצורך 500 וואט? 100 וואט? וכו'... ברור שאתה צריך איזה שהוא זמן שימוש כדי שתהיה צריכה כלשהי לשלם עליה, אבל התשלום הוא במפורש לא לפי זמן שימוש (אתה יכול להשוות את זה לרכב, אתה לא יכול להגיד "אני ממלא דלק ב-50 ש"ח על כל 40 ק"מ" או "אני ממלא דלק ב-50 ש"ח על כל שעה וחצי נסיעה", כי אלו נתונים שמשתנים בהתאם לסביבת הנסיעה ולתנאי הדרך)

לא נראה לי שהבנת אותי

את משלמת על כמה הספק שהמכשיר צורך (בקילו וואטים) כפול כמה זמן שהשתמשת בו (בשעות). הדוגמה שנתתי היא סתם דוגמה, אם המכשיר צורך 500 וואט, והפעלת אותו במשך 4 שעות, תשלמי על ההפעלה הזו מחיר השווה ל2 קוט"ש. (0.5*4=2) את ההשוואה שלך למכונית ודלק לא כל כך הבנתי, אבל אם הייתי צריך להשוות למכונית, תחשבי על הצריכה של המכשיר כמו על הצריכת דלק של הרכב, הרי בסופו של דבר את משלמת על הצריכה של הדלק כפול כמה זמן שנסעת, דוגמה קיצונית: הדלק לרכב עם צריכת דלק גבוהה לא יעלה לך כלום אם לא תיסעי בו בכלל.

מIתר לי

New member
גם לי לא נראה שהבנת אותי...

אבל כל עוד מיקי הבין את העיקרון אז זה בסדר

למעלה