יש לי רעיון...

זיו זיו1

New member
יש לי רעיון...

התחלנו כאן נושא שבוע שעבר על קטע של שיר שמתנגן בראש... אני מציע שכל אחד מהחברים בפורום יכניס שיר שהוא הכי מזדהה איתו בימים נוראים אלו.... שיר של עצב שיר של שמחה שיר מחאה או סתאם שיר שכזה שיושב לו על הלשון... והשיטה היא כזאת.... כדי שנדע את שם השיר אז, מין הסתאם צריך לרשום את שמו.... אבל זה לא הכל... אז אני מציע גם, שנרשום גם את המילים וגם את הסיבה שבגללה השיר מתנגן לנו על הלשון ותאמינו לי, שגם אחרים שיקראו את המילים יתחילו לזמזם את השיר בלב... אז מה היה לנו... שם השיר: המילים של השיר: והסיבה שהשיר על לשונכם: אז שיהייה לכם יום טוב, שקט, ורגוע, בעיקר לתושבי הצפון (ובזמן האחרון שכחנו את תושבי הדרום) והדרום.

אני אתחיל:

השיר שמתנגן בראשי כרגע, הוא "מחר אני בבית": כמו עברו מאה שנה, כל שעה קשה עליי את ודאי לא ישנה, לא עצמתי את עיניי זה סופו של המסע, רק אותך ארצה לראות אז אלייך אני בא, בעיניים לטושות כי ראיתי איך טינה אותי לוקחת למקום שבני אדם איבדו הכל חכי לי שאחזור, מחר אני בבית נמאס לי לתקן עולם, בארץ יריבה חכי לי שאחזור, טוב להיות בבית כולם היו אחים בדם- יפה הדרך חזרה לא רוצה להיות גיבור, לך רציתי לספר שבלילה השחור מישהו שומר הוא מסתתר בין עננים, אבל משאיר לנו תקווה לימים יותר יפים, ימים של אהבה לא רוצה את הכאב שבעיניים, הכאב הזה יובס באהבה חכי לי שאחזור, מחר אני בבית נמאס לי לתקן עולם, בארץ יריבה חכי לי שאחזור, טוב להיות בבית כולם היו אחים בדם- יפה הדרך חזרה הסיבה שהשיר על לשוני, מתבטאת במילים המודגשות של השיר: רצון חזק שלי ושל כולם לסיום הלחימה בצפון ובדרום והחזרה לשיגרה נורמלית. המשפט מתוך השיר שנותן לי ולכולנו אמונה, הוא: "הכאב הזה יובס באהבה" עכשיו תורכם, חברים. הצטרפו ליוזמה המבורכת של זיו ושתפו אותנו בשיר שמתנגן בראשכם בימים קשים אלו. לא חייבים שיר של אתניX<על אף שהם האלופים הניצחיים בשירים מן הסוג הזה....:) > שהשקט יחזור במהרה...

זיו זיו1

New member
אני ימשיך...

והשיר שלי הוא... לפעמים אני חושב לי אולי כדאי לחיות באי ירוק באוקיינוס רחוק לגדול בעירה רוגעת בלי מלחמות ובלי מסי מלווה לטנק או רובה לחיות בניו זילנד ולשמוע תותח רק ביום ההולדת של המלכה נסתדר אם קשה איזה יום יפה ציפורים מצייצות יש סיבה לחיות ריבונו של עולם רוצה לחיות כמו בן אדם ולמות מזקנה בן מאה ועשרים שנה רוצה לקרוא עיתון בשקט בלי כותרות שצועקות מרמה של ראשי האומה רוצה לחיות בלי לפגוע ולתכנן הכל שנים מראש בלי לחשוש להיות ניו זילנדי ולשמוע תותח רק ביום ההולדת של המלכה נסתדר אם קשה... אז זה השיר שמזמזם לי בראש עכשיו כי באמת לא כייף לקרוא כל בוקר על הרוגים ומלחמה ובאמת הגיע הזמן שנשמע את מרעום התותחים רק ביום האצמעות של מדינתינו הקטנטונת... יום שקט ואם ירצה השם אז ללא כל אסונות והרוגים.. דיי נמאס!!!

השיר שלי הוא:

בטנדר לדרום עכשיו אני שר לך אחי לפני שתצא אל הדרכים זה שיר של פרידה מנעורים פרידה עצובה של נערים זה הזמן, זה הזמן שלך להתבגר זה הזמן, זה הזמן שלך להישמר אם תיסע בטנדר לדרום שם נלחמים או מגשימים חלום כשתסתער קדימה חשוב תמיד על אמא וכשתבוא אולי יבוא שלום ברגעים הכי קשים תדע לאהוב את החיים תשמור על הטבע והים תלמד לכבד כל בן אדם זה הזמן, זה הזמן שלך להיזהר זה הזמן, זה הזמן שלך להשתחרר אם תיסע בטנדר לדרום שם נלחמים או מגשימים חלום כשתסתער קדימה חשוב תמיד על אמא וכשתבוא אולי יבוא שלום שיר זה משקף את הרצון של כולנו שהחיילים יחזרו הביתה בשלום ואז יבוא השלום

KeLeMeNcY

New member
אני בתור! אני בתור!

ויש לי כרטיס מועדון.. אחרי שקיבלתי השראה מבחוץ, הצלחתי לחשוב מה השיר שלי.. <תודה יוס'קה> השיר שלי "כלב לא נותן ברירה"! שוב אני נוסק מתיישב על המסלול כמו כלב שרעב ויוצא לעוד חיסול אומרים לכלב אין מצפון מבט קרב בעיני אנ'לא אתן סתם ת'מטול שבעה מקלעים שבעה הרוגי מלכות מלכה ללא מחסום כמו בובה תלויה על חוט משטרה קרבית אפלה במגרשים כלב לא מבחין - בין שמאלנים, לסתם טיפשים. ...ארון מתים מעץ בתוכו מוכי גורל כלב לא רוצה שלבנון זה סתם מחדל משורר שכותב תמיד על תת-אדם ותת-מקלע מתייחס שנית לקרבות בלי אפלה. שוב אני נוסק מתיישב על גב ההר כמו כלב מתייחם לא חושב על המחר גם בציפורני כלב לא נותן ברירה שבעה מקלעים שום הסדר ושום פשרה. כלב לא נותן ברירה... כלב לא נותן ברירה... נכון שבמקרה זה הסיטואציה אחרת והכלב הוא אחר אבל עדיין ההרגשה היא שיש <לפחות> כלב אחד והוא לא נותן ברירה והמצב קקה

תיקון לבית הראשון:

"גם בציפורניי, אומרים לכלב אין מצפון מבט קרב בעיני אנ'לא אתן סתם ת'מטול". הטעות נבעה מכך שהשיר הועתק משירונט ושם שתי המילים לא מופיעות, כך שזו לא טעות של יסמין. אגב, גם אני אתמול בבוקר רציתי לחסוך ולהעתיק את מילולת השיר "מחר אני בבית" אבל ישר נתקלתי בתקלה חמורה: הבית הראשון מתחיל ב- "כבר עברו מאה שנה", במקום "כמו עברו מאה שנה". צריך לסמוך רק על עצמינו ( או על חוברת המילים שמצורפת לדיסק שבו יש את אותו שיר שאנו מעלים... )

כנראה שלא הבנת שהשיר....

מדבר על אריאל שרון,שהכניס אותנו ללבנון אז,והוא פה מדומה לכלב...."כלב לא מבחין בין שמולאנים לסתם טיפשים"..."כלב לא רוצה שלבנון זה סתם מחדל" אריאל אז היה ימיני מאד בדעותיו,ותמיד טענו והאשימו אותו במחדל....שהוא הסתיר מידע מבגין בזמנו.

אני בטוח שיסמין יודעת על מה השיר:

כאן היא פשוט התאימה אותו למצבינו אנו והכלב במקרה הזה, הוא נסראללה....

KeLeMeNcY

New member
אני יודעת על מה השיר מדבר

וגם כתבתי מפורשות "הסיטואציה אחרת".. אבל מה לעשות השיר מתנגן לי בראש בהקשר הזה..

KeLeMeNcY

New member
זה בסדר גמור

אין על מה להתנצל

shifo

New member
מדברייך נראה שאת יודעת לפרש את השיר

אך למרות שהנושא נראה פשוט (מלחמת לבנון I) עדיין לא מובנת לי המשמעות של השיר.. יש מצב שתפרשי לי? אגב, זה "דם בציפורני", לדעתי.

נטלייי

New member
השיר שמתנגן לי כל הזמן

אל תבכי ילדה משוחרר ורגוע בארץ חמה הודו נראית כמו ציור של צייר משוגע. ו"אני הוא השער" - חשב לו איש עם גלימה כתבתי לך על חוכמתו, את הפכת לנוגה. אל תבכי ילדה אל תבכי ילדה כי אני לא יכול לראות עוד סבל, אל תבכי ילדה אל תבכי ילדה עוד תראי שהכל יהיה בסדר את עצמי שם חיפשתי הוזה, מתהלך, כבשתי פסגות חדשות בקצה העולם, את נגבי את עינייך, אני שבוי בקסמך נשארתי שלך לתמיד גם מעבר לים. אני חושבת שהחלק המודגש מדבר בעד עצמו, למרות שיכול להיות שכוונת המשורר היא אחרת.

השיר שלי

יותר אנ'לא יכול לבנון, תחילת שנות השמונים מחלקה שלוש שקועה בפנים אני רחוק איתם אבל לבד אחד בשביל כולם בשביל אחד כבר אין בי רגש והמוח מתוכנת לירות לילה קר שוב במארב מחפש אותך אבל את רחוקה אני רוצה אותך אני בך מאוהב הלילה או או או יותר אנ'לא יכול או או או יותר אנ'לא יכול על גבול מרג' עיון נהייתי מג'נון רציתי לחזור ולספר את רצית חבר רצית אהבה, רציתי קירבה רצינו יחדיו להתגבר... זוג של קרב אחר. כוננות ולא יוצאים שבת מחלקה שלוש, מורל מושבת על פיסטין איזה נוף נפלא אש צולבת, העולם מופלא רוצה הבייתה,אמא מבשלת כמו תמיד כולם "אחי" אבל ליבי שלך מחפש אותך אבל את רחוקה אני רוצה אותך אני בך מאוהב הלילה או או או.... אני מאמין שיש כמה חיילים שם בגיזרה הצפונית (וגם בדרומית) שחושבים על החברות שלהן ועל החזרה הביתה כמה שיותר מהר. חוץ מזה, השיר מהמם ובזמן האחרון אני מאזין לו המון, אולי בעיקר בגלל הלחימה מול הסרטן הנבלה נסראללה יימח שמו אינשאללה.

KeLeMeNcY

New member
איפה הקשר בעיניך למצב?

יכול להיות שזה מתחבר בעיניך.. אבל איך

N D S

New member
שיר עצב ,לאוו דווקא קשור למצב .

קטע מהשיר -> הייתי מחובר אלייך כמו גוף אל הנשמה סוחב כאב ומנסה להתמודד עם הדממה הזמן עובר לאט חושב עלייך כל דקה איך הלכת לי לאיבוד אני מותש ממחשבה בלילות אני מסתובב, הולך ברחוב מוציא כאב מחפש את התקווה, קורא לאל בתפילה את הלבד אני רוצה אנ'לא יודע מה יהיה אני עף במחשבה כמו רוחות במלחמה X2 אל תלכי לי, אל תלכי אין לי כוח להמשיך אולי תשארי X2 שיהיה שבת שלום ושקט לכולם בכלל ולתושבי הצפון בפרט .

שיר נוסף, שמתנגן בראשי:

"ישקף", של סגיב כהן. זה לחן שלו, למילותיו של ר' שלום שבזי: "ישקף אלוקים ממעון קודשו ויך כל שונאי עמו כהרף עין הנה ה' קם וניצב על אנך ישקם לכוס רעל, אבל לא יין" אין צורך להסביר, כי כל מילה מדברת בעד עצמה...

pinielbaz

New member
היי מזמן לא הייתי פה,אני מקווה

שהכל בסדר אצלכם. על כל מקרה הנה הבחירה שלי: שם השיר:תותים מילות השיר: הקור שבגנך מול החום שבגני הבונקר לשמאלך מול הפגז שבידי הרימון שלך לא פרי והוא מוכן אצלך ביד אצלי במחסנית הם מוכנים אחד אחד. אור עולה מן המזרח יום חדש הגיע שנינו נתגבר על האימה תותים תותים בואי נקנה רק תותים במקום עוד מכונות של מלחמה. את המיטה חסמת בהרבה שקים של חול ועל ראשך קסדה מן הבונקר שמשמאל רצית שנשמתי תהיה צרורה לעד אבל אצלי במחסנית הם מוכנים אחד אחד. אור עולה מן המזרח יום חדש הגיע שנינו נתגבר על האימה תותים תותים בואי נקנה רק תותים במקום עוד מכונות של מלחמה. מדוע השיר הזה: אני חושב שהגיע הזמן שנפסיק לבזבז את כספינו ומשאבינו על מלחמות וציוד למלחמה,לדעתי במלחמה אין מנצחים ואין פיתרון צבאי לקסאמים,אולי לקטיושות כן,אבל אני עדיין מעדיף דרכים דיפלומטיות מאשר מלחמות. אגב,היום תותים היה בגלגל"צ:):) שיהיה לכולנו שבת שלום ושבוע טוב ושקט

למעלה