יש לי רעיון!

asaf56

New member
יש לי רעיון!

אולי נחתום על עצומה או משהו כזה לערוץ 11 שיחזירו את הסדרה של אקס-מן אבל הישנה, לפי דעתי האבולושן וכל הדברים החדשים הרבה פחות יפים מהסדרה הישנה והמוכרת. למרות שהיום אני כבר (דיי) גדול לראות סרטים מצויירים הייתי שמח לראות שוב את הסדרה הישנה. מי בעד?

El ad

New member
שתי סיבות עיקריות למה לא:

1) הסדרה ההיא היתה מלאת סתירות פנימיות וחורים בצורה שלא תאמן. זו אחת הסדרות הכי פחות עקביות שאני מכיר. 2) אין נייטקרולר ואין אייסמן (שלא לדבר על ההתעלמות הפושעת מקיטי). בגלל הסדרה הזו גדל דור שלם של אנשים שחשבו שהדמות של נייטקרולר במשחק הארקייד היא בעצם ביסט, ושדאזלר זו ג'ובילי. אני לעולם לא אסלח לה על השטויות שהייתי שומע מאנשים... לעומת זאת, סאגת הפיניקס/דארק פיניקס של התוכנית היתה מבחינה מסויימת אף טובה יותר משל הקומיקס הקלאסי, וזה גם אחד היתרונות המעטים שיש לה על פני אבולושן.

Artoo Detoo

New member
נייטקרולר ואייסמן כן הופיעו

וכך גם קולוסוס, שלושתם לתפקידים מאוד קטנים. לאומת זאת, שאדווקט לא הופיעה בכלל. הסדרה הייתה חביבה, עם סצינות טובות, אבל פשוט היה חסר בה הרבה מאוד דברים שלא היו באבולושן, ואני פשוט לא יודע למה. אני אישית יותר אהבתי את אבולושן, אבל באבולושן החסירו הרבה אירועים מפורסמים מהקומיקס, כמו דארק פיניקס סאגה... דארק פיניקס סאגה בסדרה המצויירת יותרה טובה מהקומיקס? אני ממש לא חושב ככה

El ad

New member
לא טענתי שהם לא הופיעו.

אייסמן הופיע בפרק אחד מסכן, ונייטקרולר בשניים. נייטקרולר הוצג בצורה מאוד חד-ממדית - בתור קתולי אדוק וסלחן וזהו. לא הוצג הצד השובב ורודף ההרפתקאות שלו (שלדעתי הרבה יותר טוב מהצד הדתי) כמו באבולושן/ספיידרמן וחברים/הפיילוט של "Pryde of the X-Men". לדעתי הוא בכלל יצא די לוזר. את קולוסוס כלל לא הזכרתי מכיוון שגם לו לא היה תפקיד חשוב באבולושן. הנקודה היא שהופעות האורח האלו בקושי מספיקות, והיו צריכים לכלול אותם כחלק אינטגרלי מהקבוצה. אני מניח שלא עשו את זה כי באותה תקופה נייטקרולר וקיטי היו חלק מאקסקליבר (בקומיקס) ולגבי אייסמן וקולוסוס אין לי מושג. ולגבי פיניקס, בכלל קראת את הדארק פיניקס סאגה בקומיקס? עד לרגע שהיא מתה על הירח לא ברור מהי הפיניקס. עד אז מתייחסים לזה כאילו ג'ין מתה על המעבורת והחייתה את עצמה, ואיכשהו קיבלה כוחות על, אבל משום מה אף אחד לא תוהה למה ואיך. רק בגליון שהיא מתה בו מזכירים בחצי מילה שהיא התאחדה עם ישות קוסמית, אבל גם אז לא מפרטים. כל ההתעסקות שם מאוד מבלבלת ולא ברורה. מהבחינה הזו לפחות אני חושב שהסדרה יותר טובה. שם ברור לך מההתחלה שג'ן התאחדה עם הפיניקס פורס, וגם המאבק שלה לדומיננטיות שבא לאחר מכן ברור יותר. בנוסף, התפקיד של הפיניקס פורס בתור שומר הגביש נראה מתאים יותר להשתלשלות העניינים מאשר בקומיקס. שם הפיניקס רק במקרה נקלעה לכל התסבוכת עם ד'קאן.

dndboy

New member
../images/Emo103.gifהזכויות שיכות לג'טיקס..

אין טעם לפנות לערוץ 1 בכל מקרה

spidey 82

New member
מסכים עם סעיף 1, מתנגד למשפט האחרון

אני מניח שהסיפור של הפיניקס התגבש עם הזמן (צריך לזכור שעברו קרוב ל-30 גליונות מרגע "הופעתה" הראשונה ועד תחילת סאגת הדארק פיניקס.), כך שאין לי תלונות לגבי התפתחות העלילה והוא עדיין סיפור ה-X הטוב ביותר מבחינתי. הסדרה נופלת ממנו בגלל חוסר היכולת להשתמש בחלק מהעלילה המקורית (השמדת כוכב שלם על יושביו) והסיום ההפי אנדי המטופש. כך קלרמונט רצה לסיים במקור את הסיפור (לא עם הקטע שהחבריה של ג'ין נתנו מעצמם כדי להחיות אותה, ריפוי ע"י טכנולוגיה של השי'אר) ובעקבות כך היו חילוקי דעות בינו לביירן. לבסוף הלכו על המוות של ג'ין, אבל זה כבר היה מאוחר מדי וביירן החליט לעזוב את הסדרה. לגבי סעיף 2, גם אני לא הבנתי בזמנו מי הדמות הכחולה בעלת הזנב במשחק הארקייד... אבל אח"כ קראתי את הקומיקס והספקתי להכיר את הדמויות היטב.

El ad

New member
ברור שהסיפור כולו כפי שהוא מתפרש על

פני 30 שנה הוא טוב מהסיפור בסדרה. זה למעשה אחד מהסיפורים האהובים עליי ביקום של מארוול. גם הרטקון לגבי כך שמי שמתה על הירח רק "התחזתה" לג'ין הפתיע אותי לטובה בהשלכות הפסיכולוגיות והמעניינות שלו על הדמויות (ב-X-Factor). אבל בסופו של דבר, אם תקרא את הקומיקס לפי הסדר ותנסה להתעלם ממה שאתה יודע מסיפורים מאוחרים יותר אתה עלול שלא להבין דבר. אני חושב שההסברים לגבי מהי הפיניקס ומה הקשר שלה לג'ין ולרייצ'ל נמצאים איפהשהוא באקסקליבר, ואם הייתי קורא קומיקס באותה תקופה שלפני אותם הסברים אז הייתי מתוסכל מאוד. בכל אופן, הסדרה לפחות מציגה בצורה יותר ברורה מי נגד מי וגם יוצרת קשר ישיר (שלא נמצא במקור) בין הפיניקס לבלאגן עם ד'קאן, קשר שלדעתי משפר את הסיפור (הנה, גם באולטמייט החליטו ליצור קשר בין פיניקס לשיאר). הסיום כאמור קצת טיפשי אבל זה מה יש.. לגבי נייטקרולר, אני זוכר שהתחלתי לשחק בארקייד הזה לפני שהסדרה המצויירת הגיעה לארץ, ומכיוון ששמות הדמויות היו רשומים על פני המכונה (הגדולה, של 6 שחקנים), וכן היו נאמרים בקול כאשר בחרת את הדמות איתה שיחקת, אז "הכרתי" את הדמויות. כאשר הסדרה הגיעה לארץ כבר ידעתי שמדובר בדמויות שונות מהדמויות בסדרה.

spidey 82

New member
התכוונתי רק לסאגה המקורית, זו

שהסתיימה ב"מותה" לראשונה של ג'ין (למרות שלכאורה היא "מתה" לראשונה בגליון 101). גם במקור היה קשר בין הפיניקס לשי'אר, לא? אמנם לא של אלה/מאמינים, אבל היה קשר.

El ad

New member
לא היה שום קשר וואט סו אבר.

זה בדיוק כל הקטע. לא מסבירים כלום. ג'ין לכאורה מתה והחייתה את עצמה בחזרה כדי שהיא תוכל להציל את חבריה במעבורת. משום מה היא קיבלה כוח אינסופי ומכיוון שהיא לא יכלה לשלוט בו היא נהייתה רעה. אבל לפני ההדרדרות לילנדרה ביקשה עזרה מאקסוויאר ומהאקסמן, מה שהוביל לכך שג'ין/פיניקס השתמשה בכוחות שלה כדי לאחד את הגביש - לא בגלל שזה התפקיד הקוסמי שלה אלא בגלל שהיא פשוט היתה שם בזמן הנכון ובמקום הנכון (כחלק מהאקסמן). יותר מאוחר, קצת לפני שהיא התאבדה על הירח מגיע איזה Watcher ומספר לקוראים שגי'ן התאחדה עם כוח קוסמי והפכה לפיניקס, וזה המשפט היחידי שמרמז להשפעה של ישות חיצונית. בריטקון כבר מסבירים שהפיניקס היא ישות בפני עצמה שבעצם רק התחזתה לג'ין, אבל לא מסבירים איך רייצ'ל "ירשה" את כוח הפיניקס (זה למעשה מה שהיא חושבת) אם אמא שלה מעולם לא היתה הפיניקס, לפחות לא עד תקופת אקסקליבר.

gloria23

New member
איזה סתירות פנימיות?

אתה יכול קצת להסביר? מעניין אותי לדעת.

El ad

New member
אוו, יש כל כך הרבה שאני כבר לא זוכר

מספיק אבל שתסתכלי ב- http://www.tv.com/x-men/show/3557/episode_guide.html?season=1 ותראי שעבור כל פרק יש בממוצע 5 פאקים. הבעייתיים ביותר מתייחסים לחוסר עקביות עם דמויות האורח, למשל כאשר דמות א' רואה "בפעם הראשונה" בחייה את דמות ב' בפרק מסויים, למרות שאותה דמות ב' הופיעה כבר בפרקים ישנים יותר. אני אתן דוגמאות: 1) בפרק עם אייסמן מסופר שאייסמן, איינג'ל, ביסט, סייקלופס וגי'ן היו החבורה האוריגנלית, וגם מראים אותם נלחמים במגנטו. עם זאת, בפרק שבו מגנטו מופיע לראשונה, אף אחד פרט לפרופ' X לא מכיר אותו. בנוסף, כשאיינג'ל מתארח בפרקים מאוחרים יותר, גם אליו מתייחסים כאילו הוא דמות חדשה ולא מוכרת. 2) זה מה שהכי בלט, לפחות מבחינתי: רוג עבדה בעבר עם מיסטיק, פיירו ואבאלאנץ' כחלק מהאחווה. עם זאת, בפרק שבו היא טסה לאי מיוייר כדי לחפש תרופה, היא פוגשת בשניים האחרונים ולא מזהה אותם, והכי גרוע - הם לא מזהים אותה. אפשר לטעון שהפרופ' מחק את הזכרונות שלה, אבל את מיסטיק מחופשת ל"אמא" שלה היא כן זכרה, אז למה את שני אלה לא, ומה התירוץ שלהם לאמנסיה? בנוסף, לפי השיחה בין פיירו ואבאלאנץ' נראה שהם לא ממש מכירים אחד את השני ו/או את מיסטיק, או לפחות התחילו לעבוד ביחד רק לאחרונה, מה שממש לא נכון. נראה שפיירו כלל לא זוכר את השם של אבאלאנץ', ואבאלאנץ' מתנהג כאילו הוא לא פגש את מיסטיק מעולם. יש עוד הרבה קטעים כאלה בסדרה ההיא, הרבה עד כדי גיחוך. נראה לי שזה נובע מהרצון של היוצרים לדחוף כמה שיותר הופעות אורח בסדרה, ובמהלך כל זה הם שכחו לשים לב מה הם עושים. בסופו של דבר התוצאה היא לא עקבית ומלאת סתירות.

gloria23

New member
אוקי, אני כמעט ולא שמה לב לסתירות

האלה..או יותר נכון, אני לא רוצה, כי זה פשוט טוב לי ככה. אבל, בשבילך, אין פרקים שאהבת חוץ מהסאגה של הפיניקס? מה עם פרקים כמו one'man's worth או time fugitives? a rouge's tale?אני יכולה להמשיך עוד ועוד...

El ad

New member
טוב אני בדר"כ מאוד שם לב לדברים

כאלו (במיוחד הקטע עם רוג-פיירו-מיסטיק-אבאלאנץ') וזה מפריע לי כי חשובה לי העקביות בסרטים. אבל שלא תביני אותי לא נכון. מאוד אהבתי את התוכנית בזמנו, אבל מאז שהתחלתי לקרוא קומיקס ולהכיר את "הסיפור האמיתי "היא נראית לי די חובבנית, במיוחד בנסיון שלהם לדחוף הופעות אורח סתם בשביל שהדמות תופיע בסדרה. לא זכורים לי פרקים שממש הלהיבו אותי חוץ מסאגת הפיניקס, אבל אני בטוח שהם קיימים. את הפרק עם אייסמן דווקא אהבתי, אבל זה כי אני אוהב את אייסמן וגם כי הציגו אותו בצורה טובה (להבדיל מאת נייטקרולר). אהבתי גם את הפרקים של הארץ הפראית, ואת הקטעים שבהם מגנטו משתף פעולה עם האקסמן, כמו כאשר הוא מגן על הציפור השחורה כשאקסאוויאר מרסק אותה על מאסטרמולד. ולבסוף, אהבתי את המשפט האלמותי של אפוקליפס שמשום מה לנצח יישאר חקוק בזכרוני : "אני נשגב מהמוטציות כפי שהמוטציות נשגבות מבני האדם". אני לא יודע למה, זה משפט פלצני בטירוף, אבל הוא כל הזמן מצחיק אותי מחדש.

spidey 82

New member
אוי, גם אני כל כך זוכר את הציטוט

הזה של אפוקליפס. זה אחד המשפטים הבודדים שזכורים לי מהסדרה. זה גם מתמצת את הדמות.

למעלה