יש לי רעיון...

niso23

New member
יש לי רעיון...

לכל אלה שמסרבים להתגייס, לכל אלה שטוענים שאנחנו צבא כיבוש, לכל אלה שאומרים שאנחנו חיים על אדמה כבושה (אני לא בא להתוככח אם זה נכון או לא) אתם כולכם צבועים !!! והרעיון שלי הוא כזה, תוכיחו לי שאני טועה ואתם לא צבועים, בכך שתאמינו בעקרונות שלכם עד הסוף ותלכו לגור במדינה אחרת במטרה להזדהות עם חבריכם הערבים

אתה מבלבל בין שני דברים:

1. במהלך ההיסטוריה האנושית, כל שטח נכבש פעם ממישהו. 2. קיים קונצנזוס כלל-עולמי, לפיו הגבול החוקי והמוכר של ישראל כיום הוא 'הקו הירוק', וכל מה שנכבש ב-67 מהווה "שטח כבוש". כאשר אתה נוסע ממטולה לאילת לא תפגוש בדרך אפילו מחסום צבאי אחד. לעומת זאת, רק כשתחצה את 'הקו הירוק' תיתקל מייד במחסום. אריאל, להבדיל מתל-אביב או כפר סבא, מוקפת בגדר ושמירה צבאית. לתושבי השטחים הכבושים אין אזרחות ישראלית. אפילו ממשלות ישראל הימניות לא סיפחו את רוב השטחים הכבושים. מה שלא יחליטו בג"ץ בירושלים ובית הדין בהאג בנושא החומה, עובדה שהנושא לא נדחה על הסף, מכיוון שבולטת לעין העובדה שדברים בגו. מי שגר בתחומי הקו הירוק, כלומר בישראל, אינו חי בשטח כבוש (אם נתעלם מההיבט ההיסטורי, ונסתפק בהיבט הפוליטי של ימינו), ולכן אין כל סיבה שיעזוב את ביתו. מאידך רוב תושבי ההתנחלויות מסרבים לחזור ארצה, כי לא יקבלו בארץ את אותם התנאים כמו בשטחים הכבושים. ומסיבה זו, גם אותם מתנחלים שהיו רוצים לחזור ארצה, פשוט אין להם אפשרות כלכלית לבנות את ביתם מחדש בארץ, ללא עזרת המדינה, אשר עודדה אותם בזמנו להתנחל בשטחים הכבושים. ובנוגע לשאלה מי הם 'חבריו' של אדם זה או אחר, כבר היו דברים מעולם. כבר היו נוצרים אנטי שמים שהתנגדו לכך שילדיהם יתידדו עם יהודים למשל. לעומת זאת אנשים נאורים ממוצא דתי\לאומי שונה מסתדרים ביניהם מצויין. אם בחו"ל היה מישהו מדבר בציניות על "חבריו היהודיים" של נוצרי המתנגד לאנטישמיות למשל, איך הייתם מגיבים על זה?

niso23

New member
יפה אמרת אבל...

אם תושבים לא מסכימים עם מעשי המדינה אז שיקומו ויעזבו אותה. אם לסרבן לא מתאים לשרת את המדינה ולא מציית לחוקיה אז שיארוז את חפציו ויעזוב, כי אחרת הוא נחשב בעיני לצבוע... בקשר ליהודים בחו"ל, יש ישראל היא מדינה שלי יהודים והיא הוקמה בעקבות האנטישמיות כבית ליהודים שירגישו בו ביטחון... אז לא ממש מזיז לי איך מדברים עלינו מכיוון שאני חי פה וגם כשאני מטייל בחו"ל זה לא ממש מזיז לי ואני עברתי חוויה שמישהו אחר היה נגדיר אותה כנוראה: נסעתי למשחקים של מכבי חיפה בקפריסין וספגנו שם קללות רק על עצם היותנו יהודים. ויודע מה, זה לא מזיז לי

כלומר, לדעתך,

בכל מדינה חייבת להיות תמימות דעים מוחלטת, בכל הנושאים. כל מי שנמצא בארץ מסויימת באופוזיציה, חייב לארוז ולעזוב ארץ זו. עד עכשיו שמעתי שבכל ארץ המתיימרת להיקרא דמוקרטית, מקובל שתהינה דעות שונות, ואפילו - שומו שמיים! - אופוזיציה. ואפילו זכות הפגנה למי שאינו מסכים למדיניות הממשלה, גם אם זו נבחרה ע"י הרוב. נכון, היו וישנן מדינות בהן לא יעלה על הדעת קיומה של אופוזיציה, של דעה אחרת. במדינות אלו השליטים מזהים עצמם עם "המדינה" - כערך עליון, בו לצרכיו, לזכויותיו ולדעותיו של הפרט אין כל ערך. ויש שמות מוגדרים ומקובלים למשטרים מסוג זה. מעניין לשמוע שלא מזיז לך, למשל, פיצוץ בית הכנסת היהודי באיסטנבול לא מזמן. אני מתאר לעצמי, שלא עד כדי כך "לא מזיז לך". אבל נעזוב הפעם נושא "פילוסופי" זה. לסיכום, אני אינני מסכים עם "מעשי המדינה". אם נתרגם את הביטוי הלא-ממש-דמוקרטי "מעשי המדינה", נקבל "מעשי הממשלה שנבחרה ע"י הרוב בבחירות הדמוקרטיות האחרונות". ופירוש המילה "בחירות" היא בחירה בין אופציות שונות, בין דעות שונות, אם לא ידעת זאת קודם. מה תאמר, אם באחת הפעמים הבאות כל אלה שהיום אינם מסכימים עם "מעשי המדינה" יזכו לרוב בבחירות לכנסת וירכיבו ממשלה עם מדיניות שונה, שכבר אתה לא תסכים עם מעשיה? לפי אותו "היגיון" שלך, זו תהיה צביעות מצדך להישאר בארץ עם אי הסכמה ל"מעשי המדינה" שיבוצעו ע"י הממשלה שתיבחר בבחירות דמוקרטיות? בסופו של דבר הסרבנים לא רצחו את ראש הממשלה הנבחר, כפי שעשה אחד שהתנגד ל"מעשי המדינה" של ממשלת יצחק רבין. לא עלה על דעתו "לארוז ולעזוב את המדינה" לאות מחאה נגד "מעשי המדינה". להבדיל אלף אלפי הבדלות, הסרבנים חותרים לכינון מדינה דמוקרטית בארץ, שאינה הורגת ואינה נהרגת. גם אם מעשיהם מהווים הפרה פורמלית של חוקים במדינה, אשר הוכיחה לא אחת שהיא לא ממש "מדינת חוק".

niso23

New member
מדובר פה...

על האם מותר לנו להיות פה או לא, ולומר שאנחנו יושבים על אדמה כבושה זה לומר שאין לנו זכו להיות פה... אם יש אנשים שבאמת מאמינים בזה אז מה הם עושים פה? זה עניין של היגיון פשוט...

כבר הסברתי לך

שמותר לנו להיות פה ואין לנו מה לחפש שם. שתי מדינות לשני עמים: אנחנו פה, והם שם! מה לא ברור?

niso23

New member
../images/Emo151.gif../images/Emo151.gif../images/Emo151.gif

meza

New member
טלמון - כרגיל האמת אינה נר לרגליך

אז ככה - מחסום צבאי יש ביציאה הצפונית מאילת. בזמנו היה גם מחסום בנווה זוהר. אריאל אולי מוקפת גדר. גבעת זאב אינה מוקפת. לעומת זאת קבוץ מצר מוקף בגדר - אז מה? תושבי מדינת ישראל המצומצמת גרים בחלקם הגדול בשטחים שנכבשו ושהיו שייכים פעם לערבים, ולא נקנו מהם כדת וכדין. מרבית תושבי ההתנחלויות גרים על קרקעות מדינה והיתר על קרקע פרטית שנרכשה בכסף מלא. הקו הירוק אינו גבול לפי המשפט הבינלאומי, ולא משנה כמה תחזור על הקשקוש הזה. זהו קו שביתת נשק, שבטל ברגע שממלכת ירדן פתחה במלחמת ששת הימים. הריבונות הישראלית לא הוחלה על השטחים שמעבר לקו זה ולכן הם פתוחים למו"מ. כשתתחיל להכיר בעובדות, תבין גם את הטעויות הלוגיות שאתה לא מפסיק לעשות.

GIPSY

New member
../images/Emo45.gifמה גם אז כל המדינה הזאת כבושה

לפי השמאל הצבוע והאטום שלא מוכנים לקלוט שהם כל הזמן צועקים שהכל פה שלהם וששלום יהיה ביננו רק כאשר נחזור לארצות מוצאינו ואו לחלופין נשתה את הים של עזה ושפתאום יש להם דרישה חדשה למדינה דו לאומית ושכל העולם הולך נגד ההחלטה של עצמו באו"ם שבה הוא זה שהצביע בעד מדינה כאן בעבורינו ושהערבים לעולם הם לא יקבלו ההחלטה זאת אך במקביל את עזרת האו"ם הרם רוצים לקבל כעת ואת כל הלגיטימציה הזאת מעניקים להם כל ה""יפי נפש"" השמפלשתיניים הללו.

GIPSY

New member
../images/Emo132.gifגאון../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

למעלה