יש לי רעיון!!!

dearanita

New member
יש לי רעיון!!!

בזמן האחרון יש הרבה וויכוחים על רקע סגנונות רכיבה שלפי התרשמותי נובעים מבורות. גם רוכבי ווסטרן וגם רוכבי אינגליש שמו מאמרים למיניהם בפורום אך כנראה שלא היו כל כך מעניינים או שרוכבי הסגנון השני לא הבינו את המושגים המקצועיים... אי ובהתאם לכך מצאתי פיתרון שיוכל ללמד את כולנו ועשוי להיות משעשע : כל רוכב שמעוניין כמובן יחבר שאלון אמריקאי הנוגע לסוגנון הרכיבה אותו הוא רוכב ובהמשך כל אחד יפרסם את התשובות לשאלון שלו. אני יודע שזה מצריך מאצץ וחשיבה אבל לדעתי זה יכול להיות מלמד ומשעשע... מה אתם אומרים?

שאלון אינגליש...

שאלון אינגליש- תסלחו לי אם השאלון קצת טיפשי... 1. המכשולים שבדרך כלל נמצאים בתחרויות קפיצות הם? ( בכל המקצים יחד ) א. טריפלים ואיקסים ב. איקסים, טריפלים, אוקסרים, אפרייטים, איקסר ג. איקסים אפרייטים וטריפלים 2. מהו דראסז'? סמנו את התשובה הנכונה ביותר, גם אם היא לא מדוייקת כל כך א. ההורמוניה והקשר של הרוכב והסוס, ותנועות טבעיות ב. סתם מקצבים ג. ההורמוניה והקשר של הרוכב והסוס גם יחד, בבקשה של הרוכב אל הסוס, עשייה של הסוס, ונתינה של הרוכב 3. מהי ישיבת אינגליש טובה? א. גב מכופף, ידיים באוויר, ורגליים בצורת צארלי צאפלין ב. גב זקוף, ידיים למטה קרוב לאוכף מרפקים צמודים לצידי הגוף ורגליים על משקל על העקבים, יחסית ישרות ולא לצדדים ג. גב בין מכופף לזקוף, ידיים למטה, רגליים בין לצדדים לבין ישר 4. מה פירוש המשפט- מי שלא נופל לא רוכב? א. שמי שנופל המון הוא הרוכב הכי גרוע ב. שמי שנופל המון הוא רוכב ברמה בינונית ג. שמי שנופל המון הוא רוכב טוב בגלל שלמד מהטעויות שלו, או בהכרת האופי של הסוס שהעיף אותו, וילמד לקח לשיעור הבא כדי להתקדם 5. מה הטרוט הכי נכון בדראסז'? א. טרוט יחסית איטי, אם צעדים גבוהים, שהסוס מרים את הרגליים למעלה באלגנטיות, ומחובר מקדימה ומאחור, ושישיבתו של הרוכב נכונה ב. טרוט מהיר מאד , שהסוס מחובר מקדימה, ולא מרים את הרגליים, אלא הולך צעדים שממש קרובים לקרקע ג. טרוט בינוני שהסוס לא מחובר ומרים טיפה את הרגליים 6. מה ההבדל בין שינויי הכיוון? א. הצורות שלהם ב. הישיבה בכל אחת מהן ג. המהירות בכל מקצב

טוב....... לאנדלוסית מהממת...!

החידון שלך חביב אבל הוא לא קשה במיוחד............. אני ממליצה שנועם(dearanita) יעשה את השאלון על דרסז' כי הוא מבין הכי הרבה מכולנו על דרסז'.........!

dearanita

New member
אני רואה שכולם פה קופצים "איזה

רעיון טוב" אבל אף אחד לא עושה כלום אז אני אהיה הראשון והנה לכם החידון: 1. מסגרות כיפוף צואר הסוס בעבודת דרסז הוא: א. בחימום-גבוה; עבודה-נמוך וארוך; תחרויות-נמוך ועמוק ב. בחימום-נמוך וארוך; עבודה-נמוך ועמוק; תחרויות-גבוה ג. בחימום-נמוך ועמוק; עבודה-גבוה; תחרויות-נמוך וארוך 2. ישיבת הרוכב צריכה להיות: א. גב נשען לאחור על מנת להשיג את מירב השליטה בסוס ב. גב קדימה על מנת שלא להשען על פיו של הסוס ג. גב ישר באמצע על מנת לגרום לסוס לשאת את עצמו 3. תנועת הסוס בדרסז' צריכה להיות: א. אקטיבית על מנת להראות שהסוס רוצה לנוע קדימה ב. איטית על מנת להראות שהרוכב מסוגל לשלוט בסוס ולהאיט את הקצב ג. מהירה על מנת לגרום לסוס לשרוף הרבה אנרגייה 4. כיפוף צואר הסוס צריך להיות: א. מעל המתג על מנת לא לאמץ את שרירי הצואר ב. כיפוף שיוצר זוית של 90 מעלות לקרקע על מנת שהסוס ישא את עצמו ג. מתחת למתג (אובר בנד) על מנת שהסוס ימתח את שרירי צוארו 5. במקצבים המתורגלים במבחן דרסז הם: א. גלופ, טרוט וקנטר ב. הליכה טרוט וקנטר ג. טרוט, הליכה וגלופ 6. הקשר שאמור להיות בין הסוס והרוכב בדרסז הוא: א. הרוכב הוא ה"בוס" של סוסו והוא שולט בו באופן נחרץ ב. הסוס הוא המנהיג בקשר זה והרוכב עושה כרצונו ג. בין הרוכב והסוס קיים קשר הרמוני של שותפות, נתינה וקבלה אממממ... תשובות יתקבלו בברכה!

dearanita

New member
לכל רוכבי הדרסז

אני מתנצל מראש שרמת החידון קלה מאוד אבל התחשבתי גם ברוכבים האחרים שלא כל כך מבינים...

dearanita

New member
עוד משהו שלא חשבתי עליו

את התשובות תשלחו לי במסר או באי סי קיו כדי שלא יהיו העתקות....

dearanita

New member
כל הכבוד לאוסטין המלכה היחידה שענתה

על כל השאלות נכונה

f a l c o r

New member
הייתי כותבת שאלון.. אבל אני לא הכי

הכי טובה בעולם בדרסאז'.. למרות שבאמת ידעתי את כל התשובות.. אבל אתה בעצמך אמרת שהם היו קלות :)

למעלה