יש לי רעיון למשחק

צורי80

New member
הכנסת שלי

ליכוד - 35 עבודה - 12 קדימה - 0 ש"ס - 16 איחוד לאומי - 17 מפד"ל - 10 ישראל ביתנו - 13 תפנית - 5 יהדות התורה - 6 מר"צ - 3 חד"ש - 3 שינוי - 0 קואליציה: ליכוד-עבודה-ש"ס-איחוד לאומי-מפד"ל-ישראל ביתנו-תפנית = 108 ח"כ רה"מ - ביבי נתניהו שר אוצר - ביבי נתניהו שר חוץ - גדעון סער שר ביטחון - עוזי לנדאו שר עבודה ורווחה - עמיר פרץ שר חינוך - ניסן סלומינסקי שר דתות - בני אלון שר פנים - אלי ישי שר תמ"ס - ברוורמן שר משפטים - אורי אלדד שר בטחון פנים - עוזי דיין שר תשתיות - אביגדור ליברמן

bhnadav

New member
רק מספר נקודות -

אני לא רוצה להתחיל להתעסק במספרים ולהתייחס לעמדותיי לגבי שרים שונים, אבל מהבחינה הכללית הייתי רוצה לראות את קדימה מקבלת יותר מ-35 מנדטים, את העבודה בין 19 ל-25, ואת הליכוד עם פלוס-מינוס 19 מנדטים. להערכתי, 3 המפלגות הגדולות ימנו סה"כ בסביבות ה-70-80 מנדטים. בקשר לשאר המפלגות, המצב שמופיע היום בסקרים הוא הנורמלי. באשר לקואליציה עתידית, אני מאמין שבכל מקרה נראה קואליציה שתמנה 2 מתוך 3 המפלגות הגדולות, בתוספת מפלגות נוספות, או מפלגה אחת נוספת. כמובן שהייתי רוצה לראות את קדימה כמרכיבת הקואליציה הבאה. באשר לממשלה, הייתי רוצה לראות כך את עמדות המפתח: שרת החוץ וממלאת מקום ראש הממשלה - ציפי לבני. שר הביטחון - שאול מופז (מסתמך גם על סקרי דעת הקהל בקרב הציבור הרחב, בו הוא זוכה ללמעלה מ-40% לעומת 20% של דיכטר ואיילון). שר האוצר - מהליכוד או מהעבודה - בהתאם למה שיכריע הציבור. שר החינוך - פרופ' אוריאל רייכמן. השר לביטחון פנים - אבי דיכטר. באשר לשאר התיקים, לא אתיימר להיות המחליט בנושא, והדבר תלוי בהסכמים הקואליציונים שייחתמו בין המפלגות. בסך הכל, האנשים שרשמתי הם אלה שבאמת חשוב לי לראות מתפקדים במשרות האלה. העיקר שיהיה טוב

josep531

New member
רעיון מבריק יש לציין

הכנסת ה-17 הנה התפלגות המנדטים קדימה 28 ליכוד 25 עבודה 23 שס 12 יהדות התורה 5 ישראל ביתנו 6 איחוד לאומי 6 ערבים 7 מרץ 4 מפדל 4 ממשלת ליכוד עבודה שס יהדות ליברמן ומפדל סה"כ 75 ראש הממשלה נתניהו שר ביטחון בוגי או ברק שר חוץ גדעון סער שר פנים אלי ישי שר אוצר פרנקל הנגיד הקודם שר המשטרה ליברמן שר הבינוי אורלב שר התמת פינס או הרצוג שר התיירות ארדן שר המשפטים ברוורמן אבישי שרת החינוך יולי תמיר שר העבודה הרווחה וקליטת עליה פרץ שר הבריאות נווה שרת איכות הסביבה ליבנת לימור שרת התקשורת שלי יחימוביץ שר התחבורה בני אילון שר התשתיות פואד יושב ראש הכנסת סילבן שלום שר החקלאות שמחון שר המדע יובל שטייניץ יור ועדת חוץ וביטחון ישראל כץ יור האופוזיציה אהוד אולמרט יור מעמד קידום האשה רוחמה אברהם מועמד לנשיאות המדינה מטעם הכנסת דוד לוי יור ועדת הכספים אפללו סגן שר הביטחון משה כחלון

the new L

New member
מגוחך

למה נראה לך שהעבודה תעדיף את הליכוד מאשר את קדימה?

למעלה