יש לי רעיון למשחק

יש לי רעיון למשחק

כדי להקל את האווירה פה, ולהנמיך קצת את מינון הוויכוחים הפוליטיים, בואו נשחק משחק. זה הולך ככה : כל אחד שמשתתף, יכול לתת כמה מנדטים שהוא רוצה לאיזו מפלגה שהוא רוצה. כלומר, להרכיב את הכנסת כפי שהוא חלם בחלום הכי רטוב שלו תיראה - לא משנה מה. לאחר מכן, להרכיב את הממשלה החלומית בעיניו. שוב - אתם מחליטים מי ראש ממשלה, ומי מקבל איזה תיק. אבל אתם צריכים להרכיב קואליציה בהתאם לכנסת שהרכבתם. כדי להקל, בואו נגיד שחוץ מראש ממשלה נמנה 10-15 תיקים (אין צורך בסגני שרים, חברי וועדה וכו'). ככה נוכל ללמוד יותר על השאיפות של כל אחד ואולי להכיר את חברי הפורום. כולם מוזמנים להשתתף ולעשות כאוות נפשם (אבל כל עוד אתם יודעים שזה בדיוני ולא מחייב את מדינת ישראל
) למשל, אשרת יכולה לתת לשינוי 50 מנדטים. אבל כדי שזה יהיה מעניין, תנסו להיות ריאליים (כלומר לא לתת למפלגה 120 מנדטים וזהו). אבל תתפרעו. רק חוק אחד - בלי וויכוחים פוליטיים בתוך השרשור הזה. מדובר פה על סימולציה ועל משחק מעניין שנלמד במדעי המדינה. בלי תעמולה, בלי סיסמאות.
יאללה בכיף

אני אתחיל ../images/Emo9.gif

אוקי אז ככה כנסת: קדימה - 44 מנדטים עבודה - 26 ליכוד - 13 שינוי - 5 ש"ס - 8 מר"צ - 5 איחוד לאומי - 5 ישראל ביתנו - 4 ערבים - 7 עלה ירוק - 3 סה"כ: 120 קואליציה : קדימה + עבודה + שינוי + עלה ירוק ראש ממשלה: אהוד אולמרט שרת חוץ: ציפי לבני שר ביטחון: עמי איילון שר אוצר: אבישי ברוורמן שר פנים: מאיר שטרית שר העבודה והרווחה: עמיר פרץ שר לביטחון פנים: אבי דיכטר שר המשפטים: רוני בר און שר הבריאות: חיים רמון שר השיכון: שאול מופז שרת התקשורת: דליה איציק השר לאיכות הסביבה: יואל חסון שר החינוך: אוריאל רייכמן שר התמ"ס: ד"ר דן בן דוד שר התשתיות: בוז'י הרצוג שר הדתות: רון לונטל (משינוי
) 11 שרים מקדימה, 4 שרים מהעבודה ושר אחד משינוי.

נחמד../images/Emo13.gif

אוקי אז ככה כנסת: קדימה - 44 מנדטים עבודה - 22 ליכוד - 15 שינוי - 3 ש"ס - 8 מר"צ -7 איחוד לאומי - 5 ישראל ביתנו - 4 ערבים - 5 עלה ירוק - 2 תפנית-5 סה"כ: 120 קואליציה : קדימה + עבודה + ליכוד ראש ממשלה: אהוד אולמרט שרת חוץ: ציפי לבני שר ביטחון: שאול מופז שר אוצר: אבישי ברוורמן\ דן מרידור שר פנים: מאיר שטרית שר העבודה והרווחה: עמיר פרץ שר לביטחון פנים: אבי דיכטר שר המשפטים: סילבן שלום שר הבריאות: חיים רמון שר השיכון: רוני בראון שרת התקשורת: דליה איציק השר לאיכות הסביבה: יואל חסון שר החינוך: אוריאל רייכמן שר התמ"ס: שמעון פרס שר התשתיות: בוז'י הרצוג שר התירות: ביבי נתניהו

תראה את מי אתה ממנה לשר לאיכ"ס

את מי אתה ממנה לשר לאיכות הסביבה? לאיכות משרד קטן. בפועל משרד המשפיע על כל מערכות חיינו:על האוויר אותו אנו נושמים, על המים אותם אנו שותים, מטרדי רעש וריח, ועוד ועוד ועוד. אתה ממנה טירון פוליטי, את יואל חסון, שכל חייו הבוגרים(לאחר צבא) היה שקוע במערכת הפוליטית, שמעולם לא חווה את החיים האמיתיים של הצעירים בארץ שמשתחררים מהצבא עם תמיכה ממשלתית מינימלית. אתה ממנה אותו לשר לאיכות הסביבה, כשלא הוא ידאג לכל העניינים אותם ציינתי קודם.

omrikiky

New member
גם אני במשחקים

להלן תוצאות ערב הבחירות הבדיוני שיצר המשתמש שלי: קדימה במהפך היסטרי קוטפים 44 מנדטים! אהוד אולמרט זוכה לרוב ונשיא המדינה אכן מעניק לו את זכות הרכבת הממשלה הבאה. אך, אבוי!!! אודי מביט שמאלה, מביט ימינה, ורואה שרק הקליקה שלו הלכה ותפחה, כל שאר הילדים הפכו לקטנים וחסרי משמעות מה יעשה?!?! הכי רחוק ימינה הוא ראה את כל נערי הגבעוניות המתוסכלים אלה מש"ס קיבלו 7, אלה ממפד"ל קיבלו 4, אלה מישראל ביתנו קיבלו 3 והכי מאוכזבים הם החבר'ה מהאיחוד, שקיבלו בסך הכל 7 נציגויות בכנסת הבאה. מביט שמאלה רואה את הליכוד (מהם כיתת 15 המופרעים עושה כאן?) משקיף רחוק רואה את פליטי כיתת הערבית שנשארו 6 כולה, ואלה שהיה להם פעם ים מר"ץ נשארו רק 5. ויודע שמה שנשאר לו לעשות (חוץ מלצחוק על 7 חברים משונים שלא מסתדרים ביחד אבל עוד מקובצים תחת אותו שם) זה לדבר עם החבר'ה מהכיתה המקבילה. שלח 3 נציגים בכירים (דפ"ר שכאלה) לדבר עם כיתת העבודה, שם יושבים להם 22 חבר'ה מתוסכלים, מחזיקים ידיים בתקווה שהם לא באמת לבד... אמר להם פ., חבר'ה וחבר'הס, בואו נתכנס יחדיו שוב. אודי נתן לי שישה תיקים חדשים כמעט לגמרי שיתאימו לכם בול, רוצים להצטרף אלינו? אמר לו המשופם הראשי, בתנאי שתגלו לנו אילו תיקים אלה. ענה לו ח"ר. החביב: "ובכן. למי שיש את השפם ה-כ-י גדול אנחנו ניתן את תיק האוצר" (והמשופם חשב בליבו, איזה כיף, אני אוהב למצוא את המטמון). המשיך ח"ר. "ולזוג מלך ומלכת הכיתה שלכם, שהם ה-כ-י חכמים ניתן בהתאמה את תיק התעשיה ואת תיק הרווחה" (ובליבם התרגשו עד מאד פרופ' יולי ופרופ' דצמבר כי מעולם לא קיבלו מתנות מהחבר'ה הגזעיים של הכיתה המקבילה). וד. הוסיפה בקריצה "ויש לנו גם תיק שיכון ותיק פנים שגנבנו פעם משני החנונים שלכם, אז היום אנחנו מוכנים להחזיר להם את התיקים, ואפילו בקושי נגענו בהם" (בוז'י ופז-פיני לא שמחו ככה מאז שיצא התרגום להארי פוטר 6, ומרוב התרגשות לא שמו לב שהם מזיעים ורועדים כמו שני חנונים אמיתיים). אז פ. אמר נו, מה אתם אומרים, מסכימים? כולם צעקו בהתלבות-כן! כן! ורק פנקסון הקשוחה מיהרה להשתיק את כל החננות שסביבה. "לא כל-כך מהר, פושטקים בוגדניים שכמותכם. מה אתם חושבים שתתנו לנו קצת מתנות וישר נסכים להחזיר אותכם שוב לחבר'הס? מה פתאום!" וח. החכם, שלא עשו אותו באצבע, ניגש אליה חיש מהר ולחש לה בזו הלשון "ואת פנקסון סקסית שלי, מקבלת את התיק השווה מכולם-תיק רשות השידור"..... אך בינתיים, געשו הרוחות בכיתה הגדולה שאודי חשב הגה וגם בנה. אמר לו הרקטור: "אם לא יתנו לי לשיר אוריאל אמר וכל המורות יעשו בדיוק מה שאגיד להן לעשות, אקח את כל קליקת הרקטורים שלי ואצטרף לרון לווינטל!" הרגיעה אותו ציפק'ה היפה ואמרה לו "אל תדאג, מקומך מובטח בהחל" עוד לא סיימה את ט' וכבר החלה להצתבט. "מה נראה לך" אמרו לה אברהמל'ה וגידעון, "מה ישאר לנו אם תתנו לפרסי שוב את תיק הביטחון?" וציפק'ה לא נבהלה, אפילו לא משני השרירנים המוזרים "אחד יהיה אחראי על המשטרה, השני על ביטחון הפנים". "מרינה רוצה את תיק הקליטה" הודיע לה זמו-ששמו-מתחרז-עם-פרשת-איילה-חסון (-נשר) "ואם היא תקבל אותו, אז מה יהיה בשבילך?" שאלה אותו ציפק'ה בבטחה. "עמריקי כבר אמר לי שאין מה לדאוג, רוני יכול להיות רופא שלך כבוד." אבל אני חשבתי שאהיה משהו כמו עורך דין..." "שטויות" אמרה לי ציפק'ה "זה לזאביק ב' מתאים." וככה ביקשו וקיבלו כל החבר'ה תיקים: הירשזון קיבל את תיק התיקים (תיירות, כאילו דה!) וצחי קיבל שוב את איכות הסביבה. ח"ר ומ"ש קיבלו תשתיות ותחבורה, ודליה הפיקחת קיבלה את תיק הקולטורה. ואחרי שנחתמו הסכמים וחגגו כולם זה עם זה וזו עם זו, אודי הסתכל על ציפק'ה (שויתרה על כ--------ל הנסיעות בגלל ששימעל'ה גדול יותר) ואמר לה "מה את דואגת, שאין לך תיק? את תהיי המ"מ שלי, את לא צריכה NO MOOR שטיק)! אוקיי מודה. זה היה ארוך אולי טיפה יותר ממה שתיכננתי אבל היה לי המוד הנכון

mean girl 16

New member
איזה יופי!!

רעיון מושלם! אני אחשוב על זה! אני בטוחה שאתה כבר חשבת- תתחיל!

mean girl 16

New member
שלי../images/Emo70.gif../images/Emo192.gif

חחח זה ממש נחמד
אוקיי, אז אני אנסה דווקא להכליל את כל המפלגות שרואים בסקרים=) ליכוד - 33 קדימה - 23 עבודה - 22 ש"ס - 9 המפד"ל- 3 יהדות התורה- 6 מר"צ - 5 איחוד לאומי - 6 ישראל ביתנו - 6 ערבים - 7 קואליציה- ליכוד + ש"ס + קדימה ראש ממשלה: בנימין נתניהו שר ביטחון: בוגי יעלון שר חוץ: סילבן שלום שר אוצר: איזשהו כלכלן מקצועי שר פנים: מאיר שטרית שר לביטחון פנים: שאול מופז שרת המשפטים: ציפי ליבני שר הבריאות: דני נווה שר השיכון: גלעד ארדן שר התקשורת: מאיר שטרית השרה לאיכות הסביבה: לימור לבנת
שר התשתיות: גדעון סער שר החינוך: זאביק בויים

אני אנסה../images/Emo3.gif

קדימה -68 מנדטים עבודה -45 ליכוד - 1 שינוי - 12 ש"ס - 0 מר"צ - 18 [את השאר אני לא הכי מכירה...] אחר אני אחבר את הרשימה שלי

mean girl 16

New member
חחח...מה?!?

נתת- קדימה -68 מנדטים עבודה -45 ליכוד - 1 שינוי - 12 ש"ס - 0 מר"צ - 18 עכשיו תפסי מחשבון לידיים- 68+45+1+12+18 כמה זה שווה? נכון, 144

מה?../images/Emo12.gif

מנדט זה כאילו מקום בכנסת או משהו כזה? [כן אני טיפשה, אני יודעת. אבל אני בלונדינית, מותר לי]

בלונדינית?? ../images/Emo68.gif

טוב, אז מותר לך לשים כמה מנדטים שאת רוצה
(לא, בגלל, שאני עושה אפליה או משהו, פשוט אני גם בלונדיני
)

mean girl 16

New member
יש לי הצעה חדשה!

הליכוד- 320 מנדטים קדימה- 166 מנדטים העבודה- 160 מנדטים מה יש? 646 מושבים. בדיוק כמו הפרלמנט הבריטי.

למעלה