יש לי רעיון לדיון...

אה,חבר´ה

אומנם אתם צודקים,אומנם זה נדוש אבל אם בסניף שלי יש מגמת התחזקות וכבר לא באים רק כדי לפגוש אנשים, זה יקרה בכל סניף. לאט לאט, מהפכות כידוע לוקחות הרבה זמן. זה מתחיל כשהחבר´ה הבוגרים יותר- חבריא ג´ לענייננו... הולכים להסדר, לישיבות גבוהות, לש"ל האנשים בסניף יותר איכותיים, תחשבו על זה. כדי לא לגרום להמשך המצב הקיים אנחנו צריכים לשנות להביא רוח חדשה לסניף. לא להעלות את עצמך ואז לעזוב את הסניף. תתקדמו,תגדלו, תשתפרו ותחזרו להרים את הסניף.

beckham17

New member
יש לי רעיון לדיון...

למה נוהגים להתיר ריקודים של בנות על במת ההופעות בשבת הארגון? האם פה אין בעיה מהגדולות ביותר של שמירת העיניים?

../images/Emo35.gif

רגע,יש בעיה בלראות בת רוקדת גם כאשר היא מתחת לגיל 12? תראה,אצלנו בסניף אין ריקודים לשבטים יותר גדולים ממעלות סתם כי ככה יצא, יש את ההצגה עצמה וגם לא שרים. אני מניחה שזה משהו שצריך לפתור

beckham17

New member
אני חושב שגם יותר קטנות מ-12

יכולה להיות בעיה... הצגה עוד מילא הבעייה היא בריקודים. אני לא מוצא מאיפה מצאו היתר מלכתחילה לדבר הזה...

זאת שאלה טובה.

בת´כלס נראה לי שזה לא שהתירו מראש, פשוט בטח קמה צדריכה שלא מצאה איך להעלות הופעה לא בנאלית-כמו תמיד...- והמציאה את הריקודים ומאז הם שם

liaD15

New member
אצלנו....

אצלנו בכלל הפרידו את ההסגות(כאילו הצגה סניף בנים והצגה סניף בנות בשבת אירגון האחרונה הבנות עשו ריקוד לזכר מישהי מהישוב וכל "הרבנים" של הישוב הקימו מעין "מטבחון" והם (לפחות חלקם) זעמו על זה!!!

beckham17

New member
אבל מה אפשר לעשות אם המדריכות

בצוות ההדרכה הן פמיניסטיות מובהקות? השיקול הפמיניסטי שלהן יגבר על השיקול ההלכתי. מה אפשר לעשות כדי לשכנע אותן שזה לא בסדר?

FullTimeSpirit

New member
הפיתרון!

צ´מע...אני באופן אישי כשהמדריכות שלי היו רוצות לעשות משהו בעייתי הלכתית היתי פשוט שולח אותן קיביני בצורה חד משמעית שאינה משתמעת לשתי פנים...זה הפיתרון הכי טוב.

התרנגול

New member
אני דווקא בעד...

להסביר יפה למה התורה וההלכה קצת יותר חשובים מהרגשות הפמיניסטיים שלהם, ואת הערך של צניעות, את מה שזה גורם וכו´, ואז הם יבינו בעצמם למה הם טועות. אפשר גם להקים מין קואלציה קטנה בצוות, שתמשוך בישב"צים לכיוון הזה של צניעות וכו´, ואם יש קומונרית טובה זה יכול ללכת כמו שצריך... אם יש רב לסניף, כדאי גם להביא אותו, שידבר על הערך של צניעות והחשיבות של זה במיוחד בסניף. כמובן שאם שום דבר לא עוזר, אפשר תמיד להתשמש בפתרון של פולטיימספיריט, לקום באמצע הישב"צ, להתחיל לצעוק שלא יכול להיות כזה דבר בסניף בנ"ע, אתה לא מוכן לכזה דבר, זה הפך התורה, נגד ההלכה, כל מה שמחנכים פה בסניף ממילא לא שווה שום דבר אם עושים את הריקודים האלה, ולהוסיף כיד הדמיון הטובה עליך (איומים בעזיבה, התפטרות, הפיכה, המרדה שלך השבט וכו´). זאת לא דרך הכי טובה אם זה יבוא ככה בכפיה, אז זה רק פתרון אחרון אם כל השאר לא עזרו... בהצלחה
תרנגול

אריאל-אני מתה ממך!!!!!

לפני שבכלל אגע לנושא שהעלית אתה צריך להבין משהו תנועת בני-עקיבא היא תנוע כלל ארצית יש בה אנשים דתים יותר ואנשים ששומרים קצת פחות יכולה התנועה לקום ולהוציא חוקה מאוד נוקשית מאוד חד משמעית של מותר ואסור אבל היא לא עושה את זה למה? לא יכולה לדבר בשמם יכולה אולי להניח שהיא (ההם מהמליאה) מבינה שצעד כזה עלול לפרק את התנועה לכן מן הסתם אין משהו מוגדר מבחינה הלכתית לא יודעת מה האחיזה בהלכה יכול להיות שאתה צודק ובאמת אסור ואז מי שלא מתאים לו תמיד יכול לזוז הצידה ולא להסתכל אבל עכשיו אשאל אותך משהו מאוד מתגרה ואולי גם לא פאריי זה עושה לך משהו מלהסתכל???? מה כל כך חשוב אם הן נהנות והן רק ילדות לפעמים אתה הורג אותי זה אפילו מצחיק אותי ומזכיר לי שבפעם הראשונה שהבן שלי נכנס לגן וזה גן של "אמונה" (ולדעתי לא אמורות להיות שם חרדיות אבל יש!!!!) בכל אופן השיר הראשון ששרו להם וכולה הם בני 3 היה משהו כמו: "....הבנים יחבשו כיפה והבנות ישבו בצניעות" ואני השתגעתי ריבונו של עולם ילדים עם חיתול מה הם מבינים לגבי צניעות. ותסלח לי שאסיים ואומר שלדעתי כל איסויר הצניעות (רובם לא כולם) הם מראש חולה של מישהו שחציאת קצת קצרה "עושה לו את זה" ובשביל זה המציא את החוקים האלה..... עכישו לפני שתהרוג אותי לך קח מים תחשוב יום ותחזור אלי.

beckham17

New member
הבעיה שלך היא שיש לך פשרנות

מבחינה הלכתית!!! זה לא אומר שדבר מסויים אסור כי הוא עושה למישהו משהו, זה בגלל שזה עלול בדיעבד, במקרה, לגרום למישהו לחשוב מחשבות שהן אסורות. ובדיוק בגלל זה כתוב להתרחק מאוד מאוד מן הערווה. את צריכה לצאת מזה שבנ"ע היא תנועה פשרנית שלא אכפת לה "לשפץ" את ההלכה! בנ"ע חייבת להתקיים תחת כל הסייגים וההלכות. אבל זה לא אומר שצריך לסגור את התנועה, אלא שבכל פעם לשפר משהו אחד, עד שנגיע לחברה מעורבת ששומרת על מצווה קלה כחמורה. זה תהליך, אבל חייבים לשפר כל פעם קצת. בקשר לגן, אין לי תשובה לזה, אבל זה בסך הכל שיר...

אריאל- לא תמיד הייתי ככה

ויכול להיוץ שיש משהו במה שאתה אומר אבל ממרומי גילי ומהמעט שעברתי נראה ללי שהדת-ההלכה הולכת יותר מידי לקיצוניות יותר מידי לא לא לא אסור אסור אסור ובאיזשהו שלב זה כבר עובר את גבולות החיים פשוט עשיתי חשבון פשוט הלכה כלעצה דבר יפה ומענין כשהיא מתחילה לפגוע באיכות החיים שלי שם אני אומרת די לא מתאים לי מאוד יכול להיות שזה לא צריך להיות ככה הרי אלו הם "דברי אלוקים חיים" ואם החיים שלי כבר אינם חיים אז בטח מישהו טועה כאן!!!!!!!!!!! בענין צניעות אני לא חולקת איתך אבל אי אפשר כל הזמן לחיות בצורה כזו של זה לא ומזה צריך להזהר בסופו של דבר אנחנו לא נזירים ומאמינה שגם לא נועדנו להיות ובטח שהיהדות לא רואה בנזירות משהו חיובי (למעט בודדים בהיסטוריה היהודית).

תחיה

New member
ומה תגידו על זה...

המדריכים שלי החליטו שהם עושים טסים במקום החניכים כי הם לא רצו לעשות. כמובן שלא הסכמתי וגרמתי להמון מריבות, אבל אני לא חושבת שזה מתאים לתנועה. א) אסור לבנות לרקוד. ב) אסור לרקוד ביחד עם הבנים. והאבסורד מכל הקטע שחלק מהמדריכים לא הבינו על מה אני לא מסכימה!!!! אבל תכל´ס בנות מתחת לגיל 12 אני לא חושבת שיש עם זה בעיה ספציפית.

beckham17

New member
זו גם בעיה חמורה...

אבל אני חושב שבתסי"ם יש קצת פחות בעיה, בגלל שהעיקר זה הדגלים, לא הבנות. אבל גם בזה יש בעיה... כמו שאמרתי, צריך ללכת שלב אחרי שלב!!!

תחיה

New member
ברור שזה בעייתי...

עצם העובדה שבנות רוקדות ביחד עם בנים, זה כבר מהווה בעיה.

ועוד ענין

ההצעה שלך ל"שינוי בני-עקיבא" אני לא יודעת מה הרקע שלך ובאיזה ישיבה אתה לומד אם כי יש לי אי אילו השערות בנידון אבל ברור מהקריאה שלי בפורום שדעתך יחסית לזרם "בני-עקיבא" קצת יותר קיצונית לכן ראשית- תבדוק מה היו השורשים של בני-עקיבא תסתכל בהנהלה הארצית במחוז האם היצוג שם משקף את עמדתך הדתית???? האם באמת קיים רצון בתנועה לשנות ול"התחרד" קשה לי מאוד להאמין שכן וזה לא שאני מציעה לך לפרוש אבל אולי המקום שלך לא בניעקיבא אלא עזרא וכל שאר התנועות קח לדוגמא את בני-ברק והיו לי חברות מאוד טובות משם חלק הלכו ל"בני-עקיבא" וחלק הלכו ל"עזרא" כי זה פשוט לא התאים להם זה לא אומר שהם לא היו חברות שלי וזה לא אומר לשא למדנו באותה כיתה אבל עובדה שהשקפה שלנו היתה שונה.

FullTimeSpirit

New member
מכאן ראיה...

שבבני עקיבא מוכנים לחפף פה ולחפף שם, מההנהלה עד החניכים. אלא אם כן כמובן ישנו רצון לשפר ולחזק, מה שלא משתמע מדבריך.

beckham17

New member
לא יכולתי להגיב יותר טוב ממך!!!

FullTimeSpirit, יפה אמרת!!! אם לא נלך לשיפור נשאר לדרוך במקום. ואין מקום לחפיפניקיות! ולא אני הוא זה שהמציא שהאידיאל של בנ"ע זה לשפר כל הזמן, זה כל הרבנים. וכן, זה כולל את הרבנים הלא-חרדים!!!

בוקר טוב לשניכם../images/Emo15.gif../images/Emo15.gif

אריאל שאלה- מה לא בסדר בפשרנות? בוא נלך למלומדים מאיתנו הרמב"ם בשמונה פרקים "מהי דרך המלך/הזהב?" הלא היא האמצע! פשרנות או לא???????

למעלה