יש לי ריגשי.. :(

עיריתכץ

New member
יש לי ריגשי.. :(

שלום, שמי עירית, אני בת 25, עומדת להתחתן בעוד שנה ולחבר שלי יש אפילפסיה שבאה לידי ביטוי בהתקפים מתוך שינה. זה הופך אותי לחברה גרועה אם אני מעדיפה פשוט לצאת מהחדר כשאני מרגישה שעומד להיות לו התקף? אני פשוט לא מצליחה לתפקד אח"כ יום שלם אם אני עדה לזה.. זה ממש מפחיד אותי.. תודה מראש

../images/Emo24.gif היי עירית

לא את בן אדם עם רגשות שאוהבת את בן זוגך. קשה לך לראות אותו במצבו הקשה. אבל (כן ידעת שיכנס כאן אבל
) אני חייבת לייעץ לך ולחברך ללכת לטיפול זוגי טרום נשואין (יעוץ זוגי זה לא קללה) ברור שישנה בעיה שחייבת פתרון. את אוהבת אותו ,את רוצה להתחתן איתו ,את רואה את העתיד שלך איתו וזה לא פשוט. מה יקרה כאשר תהיו נשואים ועם ילדים. האם כול פעם שיהיה התקף תברחי ולא תתפקדי?! כאשר את נשואה עם ילדים אין לך כבר את הפריבלגיה של חוסר תפקוד, צריך לנהל בית לטפל בילדים, בחתולים, לצאת לעבוד לפרנס.... אני אספר לך בקצרה את הסיפור שלי מהצד השני: אני אפילפטית בעלי ידע זאת מהתחלה , אבל לא ראה התקף עד להריון הקשה. ואז הוא ראה את האפילפסיה במלא כיעורה: אותי באישפוז בבית חולים במשך שבועים, 4 התקפים ביום, אחיות יוצאות מהחדר שלי בבכי הרופאים לא יודעים מה קורה , סכנה קיומית לי ולבנות שבבטן. בעלי היה חסר אונים לחלוטין. עד היום בעלי סוחב את הטראומה הזו ומפחד מזה שאני אמות מהתקף. אנחנו בטיפול זוגי מתמודדים עם מה שקרה. בקיצור עירית את לא אדם רע אבל אתם חייבים לטפל בבעיה יום טוב

עיריתכץ

New member
אם כבר הוזכרו ילדים..

עוד סוג של סיטואציה מהחיים שאני חושבת עליה הרבה (בבוא הזמן כמובן.. :) ) נניח שבלילה- בעלי עם התקף ובחדר השני התינוק שלי בוכה. לאן הולכים??? את מי משאירים??

חייםלוי

Member
מנהל
הולכים לתינוק. לאדם בהתקף בין כה וכה אין הרבה

מה לעזור אלא אם ההתקף נמשך מעל 5 דקות וזה לא קורה ברוב המקרים.

ruthty

New member
../images/Emo140.gifעירית כץ

שלום עירית מה זה אני מבינה אותך היום אני נשואה 23 שנה וכל פעם שיש לי התקף בעלי יוצא מהחדר קשה לו להתמודד ולי אין בעיה עם זה אין צורך ללחוץ על נפש האדם לכל אדם יש דרגת קושי כאשר הכל מסתיים החיים חוזרים למסלולם לפי מה שאת כותבת קשה לך להתמודד עם באמת זה לא פשוט אבל דעי לך כמו שלך קשה גם לו קשה שבעתיים אפילפסיה זו מחלה מפחידה במיוחד את מי שעומד ומסתכל מהצד ולא יכול לעזור אני לא חושבת שאת חברה גרועה קחי את הדברים בפרופורציה ואל תקשי על עצמך אני מאחלת המשך טוב עם בן זוגך ואם יש לך שאלות תשאלי אל תפחדי זה טוב לשאול יום נעים

tropical888

New member
הי עיריתכץ

גם אני האפילפטית ובכל זאת מבינה אותך. הרבה אנשים מאוד נבהלים מההתקף עצמו, מהסיבה היחידה - שזה פשוט לא נעים לעין לראות אדם בזמן התקף. אבל באותה מידה גם לבעל ההתקף לא נעים..... כשאני הכרתי את בעלי ואמרתי לו על כך הוא ישר הלך לקנות ספר וללמוד את הנושא.... היום אחרי 2 לידות שאני מאוזנת הוא יודע כשיש לי התקף או ניתוק הוא יודע מה חשוב לי שיעשה דיברנו על כך וזה עוזר. תנסי להיות יחד עם בעלך (כמה שזה קשה) בזמן ההתקף וראי שהשד לא נורא כל כך. זה גם יעזור לך לעתיד וגם ישמח את בעלך. בזמן התקף אין הרבה מה לעשות, תוכלי להתייעץ עימו מה חשוב לו שתעשי עבורו , לי חשוב שבעלי ילטף אותי ויגיד לי "הכל בסדר" זה נותן לי תחושה שאני לא לבד והרגשה טובה עד שהכל יעבור - זה בסך הכל 2-3 דקות גג. הרבה הצלחה וכח ולא לוותר כי את חזקה!!!! וכמובן, שכשהתינוק בוכה - לרוץ אליו כי אבא יסתדר!

עיריתכץ

New member
תודה רבה

רציתי לומר שוב תודה רבה על כל התגובות המצב פשוט מפחיד אותי כי ההתקף הרציני שראיתי היה ממש חזק (הוא נשך את הלשון וירדהרבה מאוד דם..) וגם נמשך 10 דקות שבהן הוא בכלל לא היה בהכרה. אבל אני מאמינה שעם הזמן אני באמת אתרגל :) תודה רבה לכולם על התמיכה

למעלה