יש לי פחד לא מוסבר..

יש לי פחד לא מוסבר..

יש לנו סוסה , פעם היא באה לתת לי "ביס " ודיי נבהלתי מזה , רק המחשבה אוייש.. מאז אני דיי מפחדת ולא סומכת עליה , אני אוהבת להיות לצידה , חושבת שהיא חיה מדהימה אבל עדיין יש לי קצת פחד. מה עושים כדי להתגבר ??

bell7

New member
המון סבלנות

לאט לאט.. זה מין גלגל כזה כשאת פוחדת ממנה היא ממך ולא תצאו מהמעגל. תבואי אליה עם גזרים ותפוחים ותבנו ביחד אמון אחד בשניה

מותר..

אבל לא במינון גבוה. רצוי גזרים
ממש כמו לבני אדם.

sAp14

New member
לסמוך על הסוס

בהתחלה זה קשה,גם אני עוברת את זה עכשיו. זה לא כזה קל אבל לאט לאט לומדים להכיר את הסוס יותר טוב ואפשר לסמוך עליו והבעיה נפתרת.

תםטםOHIO

New member
נשמע שהפחד שלך מוסבר לגמרי

אפילו מוצדק. ביס מסוס זה לא נעים, ובלי לדעת מה גרם לסוסה לאיים עלייך או לתקוף ובלי שום ידע איך להתגונן, אז הפחד נשמע לי הגיוני. עם הרצון להתגבר על הפחד, ועם הדרכה טובה מעשית ממישהו שבאמת מבין תהיי על הדרך הנכונה. הדרכה טובה תכלול גם את לימוד ההתנהגות וצורות התגובה של סוסים, ללמוד איפה בטוח לעמוד, ממה להמנע ואיך להתנהג עם וסביב סוסים, וגם, מה מפעיל את הסוסים ואיך הם חושבים.

שירלי317

New member
../images/Emo45.gif

ואפשר להתחיל מזה, שנכון שזה נחמד לפנק את הסוסים בכל מיני חטיפים, בריאים יותר או פחות למיניהם. אבל דווקא במקרה הזה, כשהפחד נובע מהעובדה שהסוס נשך אותך. רצוי שלא להאכיל סוסים מהיד בתכיפות ובתדירות, הסוס עלול לקשר את המפגש איתך למזון, לראות בך כשק אוכל, גזרים או תפוחים למשל.. ובכל פעם שיראה אותך, ינסה דווקא לנשוך את השיער, החולצה, החגורה או לעיתים גם אצבעות במידה ואת באה רק ללטף והסוס בטוח שאת מביאה לו אוכל בהתחשב בהרגל שנוצר לו. ולא מכוונה רעה לנשוך ולפגוע בך! פשוט כי זה מה שהוא מבין. לכן, הייתי ממליצה פשוט להתמודד עם הסוס ללא גורמי מזון או שוחד אחר שהוא יותר פסיכולוגי לך. את יכולה להבריש את הסוס טובטוב, לעשות לו קצת צמות ברעמה, להבריש אותו טובטוב וללטף בכל אזור בגוף, גם אלו שקצת מפחיד אותך להתקרב אליהם, כמו אולי הפנים והפה או האחוריים. הכל באופן רגוע, ובעירנות לתגובות הסוס. כמה דברים בסיסיים כמו, אזניים שנשכבות אחורה מעידות על סוס עצבני או מאיים, נקודות עיוורון של הסוס (מטר מהאף, וממש מאחוריו) שמובילות לכך שאת צריכה לדאוג שהסוס יהיה מודע למיקום שלך בכל זמן נתון, ויכבד את המיקום שלך. וכן הלאה... אני בטוחה שמישהו מנוסה בחווה יוכל להדריך אותך, אם לא, את מוזמנת לשאול ואני בטוחה שחברי הפורום ישמחו להוסיף. בסך הכל, זה באמת עניין של תקשורת, וללמוד להכיר את החיה הזו, לבטוח בה, ולבטוח בעצמך שאת מסוגלת להתמודד איתה בלי פחד.
(סליחה שחפרתי..)

במחשבה לאחור..

אני כמעט בטוחה שבדיוק הבאתי לה חסה ואולי היא רצתה להסב את תשומת לבי שנגמר לה ?? חוץ מזה שהיתה לה סייחה באותו הזמן... אז היא היתה יותר לחוצה. האם הריון משפיע על סוסות והן מתנהגות אחרת?

תםטםOHIO

New member
היי

כמו שכתבו לך - האכלת יד לסוסים - את מאבדת את המרחב שלך כשהסוסה לוקחת ממך מזון מהיד, וכך היא גם הופכת דומיננטית כלפייך. עדיף לשים בכלי או על הקרקע אם הסוסה לא מספיק מחונכת להתרחק לבקשתך. סוסה עם סייחה יכולה להיות יותר לחוצה דומיננטית ורכושנית וגם טריטוריאלית מבדר"כ, לסוסים אחרים וגם לאנשים. וזה עוד יותר כשהן נמצאות במקום קטן או סגור. גם לגשת לסוס צריך לדעת, וגם לעמוד ליד,להבריש לטפל להאכיל ואפילו לרכב. יש מקומות בטיחותיים וממה שקראתי ממך לא קיבלת שום הנחיה רלוונטית שיכולה לתת לך תחושת בטחון. כשיש סוסה ואת שותפה לעניין זה יהיה רק פייר אם תהיי מוצגת להתנהלות סביב הסוסה ע"י אדם מקצועי/ת ונייטרלי. אגב, חסה, לא מומלצת בכמויות גדולות, עושה גזים. :)

Lian815

New member
אצל הסוסה שלי זה דיי מוזר..

כשאני מחזקת לה את חגורת הבטן היא מאיימת עלי ונושכת את העץ שהיא קשורה אליו או שהיא נותנת ביסים באויר, היא אף פעם לא נושכת אותי, לעומת זאת כשאבא שלי מחזק לה את חגורת הבטן היא כן נושכת אותו..

תםטםOHIO

New member
התנהגות כזאת

כנראה שהאוכף או חגורת בטן מפריעה לסוסה, צריך לבדוק את האוכף להתאמה על הגב של הסוסה, וכשסוגרים חגורת בטן לסגור לאט ובהדרגה. אחרי חיזוק החגורה בהדרגה לבדוק- יש קפלים של עור באזור מתחת לחגורת בטן ואחרי שמחזקים צריך לשחרר אותם שלא ייצבטו. הנחה שלי שזה קורה כנראה שאת מחזקת חגורה בעדינות יותר ולכן הסוסה רק מתרעמת ואבא שלך חזק יותר בתנועות שלו ואם מושך חגורה בבת אחת אז זה צובט ומלחיץ לסוסה.

שירלי317

New member
בנימה זו..

יש לך אולי רעיון ממה יכול להגרם פצע וקילופים באזור שליד החגורת בטן, כלומר, איפה שהקפלים בעור. כבר בדקתי, וזה לא מהחגורת בטן, כי אין כל מגע בין האזור לחגורת בטן, גם בזמן הרכיבה.. אני מותחת לה את הרגליים אחרי שאני מחזקת את החגורת בטן כדי לדאוג לכך גם. והפצע גם נוצר בהתחלה בלי קשר לרכיבה (לא הופיעה לאחר הרכיבה האחרונה אלא רק יום/יומיים אחרי) ולעומת זאת כנראה שהפצע נפתח קצת ברכיבה בגלל המתיחה של העור. והן החמיר מעט בלי קשר לרכיבה. זו תעלומה, אז כרגע אנחנו קצת בחופש כדי לתת לזה להירפא...

תםטםOHIO

New member
אולי שפשוף מהזעה

אם הייתם בטיול או רכיבה שעף חול ל"בית שחי" או לא היה נקי מאד, יתכן והחיכוך שפשף את העור הרגיש באזור הזה או אפילו הצטברות של מלח והזעה שהתיבשו. אני ממליצה על שטיפה עם מטלית לחה ומנטה לפני רכיבה, ועכשיו שיש פצע לנקות ולחות צמחית עדינה טובה במקום- טבילת לבדנר/ משחת קומפרי או אלוורה חוץ מזה - מכירה את החגורת בטן ה"אנטומית"- שהיא מתקמרת כמה פעמים ומאפשרת מרחב מוחלט לכתף? זה או צמר כבשים בחגורת בטן מהמועדפים.

Lian815

New member
הסוסה אצלי כבר שנתיים ואפילו פעם אחת לא היה..

שם שפשוף או פצע..

שירלי317

New member
הממ

הסבירות שזה שיפשוף מהזעה, נמוכה, כיוון שהפצע הופיע לראשונה בלי קשר לרכיבה ולאחר מכן החמיר. בוודאות זה לא פצע באיזשהו גורם חיצוני, כי הוא יותר כמו שפשוף. בנוסף לזה, מאז ניקיתי באופן יסודי את האזור לפני ואחרי הרכיבה ורכבתי פעם אחת עם הצמר כבשים שיש לי לחגורה וזה רק החמיר בעקבות הצמר כבשים. חוצמזה שבמקום לבנדר, הפצע מטופל עם החומרים של אמא שלי (פלמר) שזה על אותו עיקרון.

למעלה