../images/Emo45.gif
ואפשר להתחיל מזה, שנכון שזה נחמד לפנק את הסוסים בכל מיני חטיפים, בריאים יותר או פחות למיניהם. אבל דווקא במקרה הזה, כשהפחד נובע מהעובדה שהסוס נשך אותך. רצוי שלא להאכיל סוסים מהיד בתכיפות ובתדירות, הסוס עלול לקשר את המפגש איתך למזון, לראות בך כשק אוכל, גזרים או תפוחים למשל.. ובכל פעם שיראה אותך, ינסה דווקא לנשוך את השיער, החולצה, החגורה או לעיתים גם אצבעות במידה ואת באה רק ללטף והסוס בטוח שאת מביאה לו אוכל בהתחשב בהרגל שנוצר לו. ולא מכוונה רעה לנשוך ולפגוע בך! פשוט כי זה מה שהוא מבין. לכן, הייתי ממליצה פשוט להתמודד עם הסוס ללא גורמי מזון או שוחד אחר שהוא יותר פסיכולוגי לך. את יכולה להבריש את הסוס טובטוב, לעשות לו קצת צמות ברעמה, להבריש אותו טובטוב וללטף בכל אזור בגוף, גם אלו שקצת מפחיד אותך להתקרב אליהם, כמו אולי הפנים והפה או האחוריים. הכל באופן רגוע, ובעירנות לתגובות הסוס. כמה דברים בסיסיים כמו, אזניים שנשכבות אחורה מעידות על סוס עצבני או מאיים, נקודות עיוורון של הסוס (מטר מהאף, וממש מאחוריו) שמובילות לכך שאת צריכה לדאוג שהסוס יהיה מודע למיקום שלך בכל זמן נתון, ויכבד את המיקום שלך. וכן הלאה... אני בטוחה שמישהו מנוסה בחווה יוכל להדריך אותך, אם לא, את מוזמנת לשאול ואני בטוחה שחברי הפורום ישמחו להוסיף. בסך הכל, זה באמת עניין של תקשורת, וללמוד להכיר את החיה הזו, לבטוח בה, ולבטוח בעצמך שאת מסוגלת להתמודד איתה בלי פחד.
(סליחה שחפרתי..)