יש לי עקצוצים בבטן

gershon17

New member
יש לי עקצוצים בבטן

בשישי סופר על אולמרט ולפיד שנפגשו ("אבל הם חברים שנים"), עכשיו כבר מדברים על איחוד זמני בשורות הליכוד. זבולון אורלב בצד השני זע בחוסר נוחות כשמדברים על איחוד כל מפלגות הימין. האם אנחנו עומדים לראות את הקואליציה של לפני ההתנתקות חוזרת? חבל, חבל שאין לי את כדור הבדולח של אלה שחוזים 60 מנדטים לעמיר פרץ.

זה יכול להיות חיובי

אם, למשל, שינוי תקבל בתמורה נישואים אזרחיים או ביטול חוק טל, זה דיל טוב. כמובן שאם נקבל "הבטחות" בלבד או הטבות תקציביות אסור בתכלית האיסור לחשוב על חזרה לממשלה. מה שכן, יתכן ושרון החליט סופית ללכת לבחירות ויש כאן ניסיון לגבש רוב לתקציב. בהנחה שאגודה נזרקת והתקציבים שהועברו להם במסגרת ההסכם יבוטלו, אני בהחלט חושב ששינוי צריכה לתמוך בתקציב, כל עוד, כמובן, הוא נשאר ללא השפעה של שפמים למיניהם. באופן כללי, מה שאני מנסה להגיד, אם הוסכם שהולכים לבחירות, כדאי מאוד ששינוי תנסה להגיע להסכמות מסוימת ותנסה למנוע מהתקציב המקורי של ביבי להשתנות. באופן כללי הייתי חותם, ללא היסוס, על התקציב המקורי של ביבי מינוס מה שהובטח xtra לחרדים.

gershon17

New member
האמת קשה לי לראות את זה קורה

לא הגיוני ששרון יצליח להרכיב את הממשלה הקודמת. גם אם הוא יצליח להביא פנימה את שינוי, במפלגות הימין היתה כזו ריאורגניזציה מאז, שלך תדע עם מי צריך לדבר בכלל. להעביר את התקציב לפני הבחירות זה דווקא רעיון לא רע בכלל. אם התקציב הוא תקציב נתניהו פלוס מינוס, המורדים יתמכו, שינוי תתמוך וליברמן וכמה מהחברים שלו יתמכו. קיימת אפשרות אמיתית להעביר אותו.

ערב רב

New member
זה לא קשור לרה-אורגניזציה

זה קשור לגירוש ואין שום סיכוי שהאיחוד הלאומי ישב בממשלה של שרון. במפד"ל, לעומת זאת, זה כבר סיפור אחר לגמרי.

ההליכה לבחירות כבר איננה החלטה של

שרון. קשה לי להאמין ששינוי תעשה משהו להצלת הממשלה הזאת שהגיע זמנה. גם כך הסקרים האחרונים לא מיטבים אתכם. להיכנס לממשלה היום זה עבורכם חזרה לימים של שלושה עד חמישה מנדטים מכסימום.

אין סיכוי

מפלגות הימין לא יחזרו לשבת עם אבי ההתנתקות. זה יגרום להם נזק גדול בציבור שלהם. (בערך כמו הנזק שייגרם לשינוי מישיבה בממשלה עם חרדים). מכיוון שממילא יש בחירות ב 2006, מכסימום בנובמבר, אז הם לא ירוויחו מזה יותר מדי. כמעט אף כנסת בישראל לא הגיעה למועד הבחירות המתוכנן. הסיכוי שדווקא זו תצליח הוא אפסי. הדבק שמחזיק את הח"כים בכסאותיהם הולך ונחלש ככל שקרב מועד הבחירות המתוכנן, והרווח (בצורת פופולריות, שמגדילה את סיכויי הבחירה העתידיים) שהפוליטיקאי מרוויח מתוך "עמידה על עקרונותיו" והתנגדות לממשלה, מתחיל לאזן את ההפסד המיידי של זמן כהונה במקרה של פיזור הכנסת.

sheketz

New member
אתה מתכוון שעוד פעם יקימו ועדה

לעניין הנישואין האזרחיים לפסולי החיתון, איך קוראים לזה?

gershon17

New member
מה אם זו תהיה ועדה ביצועית הפעם?

כלומר, יהיו לה פגישות פעמיים בחודש במקום פעם אחת בחודש, ויוציאו שני סיכומים כל פגישה במקום אחד? ופחות הפסקת תה אחת? זה כבר יהיה משהו רציני!

למעלה