יש לי עיניים בגב.

Emotional Boy

New member
אני צריך עזרה דחוף.............

קיבלתי עבודה לרשום מהם מאפייני הרומן מהם המאפיינים של הסיפור הקצר ומהם המאפיינים של השירה המודרני מי שירישום לי את זה אני יודה לו מכל ה
תודה מראש,ליאור

danaaaa

New member
צריכה עזרה!!! ../images/Emo53.gif

אממ.. אני צריכה להגיש עבודה ביום חמישי על הספר "אשת הטייס".. מישהו אולי יודע איפה אני יכולה למצוא חומר על הספר??.. זה ספר מתורגם של אניטה שרב, ההוצאה היא "אלפא".. ואני צריכה כל דבר על הספר, החל מתקציר על המחברת ועד תקציר של הספר.. כל דבר יתקבל בברכה!!.. מי שרוצה האיסיקיו שלי הוא 163794174.. האימייל שלי הוא [email protected].. וכמובן שאני אסתכל בתגובות בפורום.. תודה.. דנה..

Emotional Boy

New member
אני הייתי חולה ואני צריך להשלים את

החומר............... בבקשה עיזרו לי

Rivendell

New member
יש לי עיניים בגב.

ויותר טוב שלא תדעו איפה עוד
שרשור שיעורים!

Rivendell

New member
עיניים זה איבר זוגי, דוסטו ../images/Emo6.gif

מה גם שאני יכולה לחשוב על כמה לא אטרקטיביים במיוחד. אני לא מכירה הרבה אנשים שריאות או כליות מרגשים אותם במיוחד. אבל אולי תחדש לי!

דוסטו

New member
כתבת שיש לך עיניים בגב ובעוד

כמה מקומות מענינים. אז עניין אותי איפה הן ממוקמות. עיניים זה אבר זוגי למיטב ידיעתי. יש שתיים. לי לפחות. אני מקווה שגם לך. מקומות אפשריים שישמרו על סימטריה ? על כל "לחי" של הטוסיק או אולי על כל שד (שמת לב שכל האברים הזוגיים הם בשלשון נקבה ורק השדיים, היחודיים לנשים, הם בלשון זכר ? עוד תעלול של העולם הזכרי השובניסטי). להמשיך הלאה עם הדמיון המודרך? אגב עיניים - אם קראת את הספר "אבדון" של ארנסטו סאבטו שבספרים שלו העיניים הם מוטיב דומיננטי (ראי "הדו"ח של העוורים" בספר שלו "על קברים וגיבורים") הוא מתאר שם בחורה ששמה אם זכרוני אינו מטעה אותי "סולדאד" (= 'בדידות' בספרדית) שיש לה עין גדולה במקום אבר המין. ושלא תהיה טעות. ארנסטו סאבטו (הארגנטיני) הוא סופר רציני (בעיני מהטובים ביותר והטוב בסופרי אמריקה-הלטינית. טוב לטעמי אפילו מבורחס ומרקס). אין לו ולא כלום עם פורנוגרפיה זולה.

Arana

Well-known member
מנהל
ב"לדעת אישה" / עמוס עוז

היה למוטיב העיניים מקום מרכזי, כאשר הקו המנחה היה "הנביא העיוור" - עיוורים רואים טוב יותר מהפיקחים. היה גם מוטיב נחמד עם משקפיים.

Arana

Well-known member
מנהל
רק בגלל הסימפטיה למחלתך...

סיפור קצר: יצירה עלילתית המניעה דמות אחת/דמויות ספורות על פני יריעה לא ארוכה בשלבים ידועים של התחלה-אמצע-סוף. הנושא, הסגנון ואופני הביטוי הם בלתי-מוגבלים. אפשר שיהיו בסיפור הקצר כל סממני הרומן, אך הוא חסכוני ומוגבל, מחייב ריכוז, מיצוי, מיקוד ומתח כדי להשיג שלמות עלילתית ואחדות רעיונית. רומן: יצירת סיפורת אפית ארוכה, עלילה מפותחת ומסועפת, דמויות רבות ומעוצבות, חריגה מגבולות מקום, זמן ואירוע, שילוב תיאורים, חלומות, סיפורי-עזר, זיכרונות, אפיזודות , מעמדים דרמטיים וכו'. רומנים מסווגים ע"פ זרם (רומנטי, ריאליסטי, סימבוליסטי וכו') או על פי אופי הכתיבה. יסוד הרומן הוא הקונפליקט המחריף עד לשיא וממנו מגיע להתרה ולסיום (בד"כ הקונפליקט בנוי סביב הגיבור הראשי). סימני הרומן כיום: הפנמה, דיבור פנימי, זרם תודעה, השלכת חלום רווי סמלים, אופי של וידוי. ברומן המודרני יש שימוש גם ב"אנטי-גיבור" (חסר-ברק, מדוכא, נרדף, חלש). (באדיבות: "מונחון לספרות"/אשר ריבלין) הגדרה של שירה מודרנית אין לי, אבל כדאי שתפנה לפורום לימודים ועוד, לשם גם יש להפנות בעתיד שאלות כאלה...

למעלה