יש לי עוד 2 שאלות

יש לי עוד 2 שאלות

שאלה ראשונה: מה הוא העם העתיק בעולם? שאלה שנייה: אילו סופרים או משוררים הומוסקסואלים היו? אני מכירה את אוסקר ויילד, ורלן ורמבו, הייתי מעוניינת לשמוע על עוד. תודה

T a u r u s

New member
השאלה הראשונה לא מוגדרת

תלוי איך מגדירים "עם", מתי מדובר ב"עם" ומתי מדובר ב"שבט"... תלוי על מה מסתמכים... אני משער שיהיו רבים שיגידו שהשומרים או המצרים הקדמונים הם העם העתיק בעולם.

שאלות ותשובות

משוררים הומוסקסואליים כוללים ביניהם גם את ביירון, אבל אם להרחיב את הנושא אז גם יש מקום לדבר על וירג'יניה וולף, סוקרטס ומיכלאנג'לו. לגבי העם העתיק ביותר, כפי שכבר צויין כאן זו שאלה של הגדרה: העם שבט של 100 איש הוא עם? 500? 3,000? לצד זה צריך גם לזכור שהיו עמים עתיקים שלא ידעו קרוא וכתוב ולכן אנחנו לא יודעים עליהם היום. התולדות המוקדמות ביותר של עמים במלוא מובן המילה שידועות לנו הן למיטב ידיעתי העם היהודי, האכדי, המצרי, ההודי (תרבות עמק הגנגס) והסיני (החאן).

T a u r u s

New member
אני זוכר כמעט בוודאות שהאכדים

באו אחרי השומרים... אני גם לא מבין איך אפשר לטעון שהעם היהודי הוא מועמד להגדרה כזאת. מניחים שאברהם היה חיי בערך בשנת 2000 לפנה"ס, זה רחוק מאוד מ"העם העתיק בעולם". וגם השד יודע אילו עמים היו במזואמריקה ובאזור של קמבודיה/תאילנד...

תודה לכולם

תודה על התשובות. אני מסכימה שההגדרה של עם היא מעט מסובכת ואני עצמי לא יודעת להגדיר אותה. כאשר שאלתי אדם דתי שאלה זו הוא ענה שהבבלים, הם הראשונים שמכונים "עם" בתנ"ך. ניתן לקחת את המאפיינים שלפיהם הגדירו אנשים שונים את הבבלים כעם ולהחיל אותם על עמים אחרים. אשמח לקבל שוב תשובה וגם תאריך. תודה

T a u r u s

New member
וכשמדברים על מצרים העתיקה

מדברים על 3000 שנה לפנה"ס לפחות.

masorti

New member
מעט סדר בדברים...

העם הקדום ביותר שהקים אימפריה מתועדת במסופוטמיה היו השומרים. אחריהם באו האכדים, ושוב השומרים. רק אח"כ הופיע חמורבי האמורי ויצר את הממלכה הבבלית הקדומה. הבבלים המתוארים בתנ"ך שייכים לממלכה הנאו-בבלית שהקיימה כאלף שנה אח"כ. הנה לוח זמנים גס ותמציתי של העמים ששלטו על מסופוטמיה: 2300-3000 לפנה"ס - השומרים. 2150-2300 לפנה"ס - האכדים (האימפריה של סרגון הראשון ויורשיו). 2100-2150 לפנה"ס - תקופת אנרכיה (שלטון שבטי ה- Gutian) 2000-2100 לפנה"ס - השומרים (שושלת Ur III) 1800-2000 לפנה"ס - תקופת אנרכיה (שלטון של הערים Isin ו- Larsa) ורק אז הופיע חמורבי וייסד את הממלכה הבבלית הקדומה.

T a u r u s

New member
ולפני כל אלה היו העובייד[ים]

רק שאנחנו יודעים עליהם מעט מאוד.

למעלה