יש לי עוד שאלה...

יש לי עוד שאלה...

ההתקף הראשון ווווווווהאחרון שלי.... היה ב-22 ליוני 06, מאז אני על למיקטלאבלללללל.. הקטעהוא שבצבא כל פעם נותנים לי תרופה אחרת אבל בעתם אומרים לי שזה אותו הדבר כמובן שאצלם בהתאם לאספקת התרופות שברשותם... התרופות הם או למוג"ין או למיקטל, או למודקס.. לי כולם אומרים שזה אותו הדבר... בבקשה אימרו לי מה אתם יודעים על זה ואם יש לי סיבה לחשוש, כי אעשה הכל בשביל לא לקבל את ההתקף הנורא הזה שנית!

חייםלוי

Member
מנהל
למיקטל זאת התרופה המקורית

למוג'ל ולמודקס הן תרופות גנריות האמורות להיות זהות ללמיקטל. אבל הן לא לגמרי זהות. אם למוג'ן או למודקס משפיעים עיך טוב תקפידי לקחת בקביעות אותה תרופה ולא להחליף ביניהן. או למוג'ן כל הזמן או למודקס כל הזמן.

ענתי80

New member
כסף, כסף ושוב כסף... ../images/Emo130.gif

הבעיה היא בעיקר מחירה של התרופה. כשהתגייסתי לא רצו לספק לי למקיטל, אבל התעקשתי ובסוף נתנו לי למיקטל. אמנם כל חודש הייתה פרוצדורה ענקית בשביל להזמין אותה, אבל התגברתי על כך. הכי פשוט בשבילם זה לתת טגרטול שנחשבת לתרופה הזולה ביותר, רק לא נראה לי שהם מוכנים לקבל את העובדה שהיא לא משפיעה על כולם לטובה. אין מה לעשות, פשוט צריך להלחם במכונה המשומנת הזאת שנקראת צה"ל.

הי

למרות שזה אותו הדבר, את צריכה להיות רק עם סוג אחד. אסור לבצע החלפות. לא ברור כמה יש לחשוש. אבל ההנחיות מגיעות מאיגוד הנוירולוגים מארה"ב. אני רואה שאת רק 8 חודשים אפילפטית. מה המינון שאת לוקחת? איזה סוג אפילפסיה? אני אזכיר שוב. תבקשי בדיקות דם לרמת למיקטל בדם באיכלוב, במיוחד אם את לוקחת גלולות.(בעיה לקבל, אם לא פרטי) תבקשי בדיקות דם לבדיקת מצב כליות , כבד, קרישת הדם.(לא להיבהל)

ענתי80

New member
רמת הלמיקטל בדם

אני מקווה שאני לא מתערבת יותר מדי, אבל לא ניתן לבדוק את רמת הלמיקטל בדם. בנוגע לבדיקות הדם הכלליות אתה באמת צודק, חשוב לעשות בדיקות דם לפחות כל 3 חודשים. אם ניתן לבדוק את רמת התרופה בדם אז עדיף בערך כל חודש.

הי ענת

הבסיס לפורום שכולם מתערבבים. אני שמח לעדכן אותך, יש בדיקת דם לרמת הלמיקטל בדם, קשה לקבל בקופות החולים. יש שני בתי חולים שעושים את הבדיקה , אחד מהם איכילוב, עולה כ-200 שקל. שוב חשוב לבחורות שלוקחות גלולות, לעשות לפני וכעבור כחודשים. כרגיל , לא נידרש לעשות כל חודש, פעם בשנה.

בדיקת רמת התרופה בדם ללמיקטל-

רופא המשפחה שלי מקפיד לתת לי גם כשאני מבקשת וגם כשנראה לו שצריך בדיקות דם לדפלפט ולכבד, וכששאלתי אותו על למיקטל וגם את האחות שלקחה לי דם היא אמרה שלא בודקים למיקטל. גם כשדיברו איתי על הריון הדפלפט בעייתי בעוד שהלמיקטל יחסית איכשהו עוד בסדר.

שוב

במידה ואת לא לוקחת גלולות יש פחות סיבה לבדיקת רמת הלמיקטל בדם. בגלולות - חייבים, ויש בדיקה. הריון סיפור אחר. אני מבין שאת הלמיקטל את לוקחת במינון נמוך.

ליה2005

New member
ביתי נוטלת למיקטל

כעת היא נמצאת במינון של 125 מ"ג בוקר וערב והיא מאוזנת טפו טפו. מקווה שלא יהיו התקפים כמו שהיו בטרם נטלה את התרופה. כשנטלה 100 מ"ג פעמיים ביום קילה התקף אחד ואז הנוירולוג החליט להעלות את המינון ל 125 מ"ג פעמיים ביום (שזה כפי שהבנתי מינון די נמוך). מקווה שישאר ככה

הי ליה

גם אנחנו התחלנו ממאה, התקף ועלינו ל-150. בגדול המינון היעיל הממולץ על ידי החברה, 150 .

roy1615

New member
לא מומלץ להחליף תרופות יותר מידי

תנסי להיות קשוחה עם הצבא בקשר להזמנת תרופות לא בריא ואפילו מסוכן עבורך להחליף תרופות באופן קבוע

עליי לא משפיע- למיקטל או למודקס

ממש אין הבדל בין התרופות אצלי. גם כשלקחתי גלולות לא הייתה בעיה. זה ממש קריטי ההבדל ביניהם?

roy1615

New member
זה מאוד אינדיבידואלי

ראשית גלולות נגד הריון ותרופות נגד אפילפסיה הם בפירוש לא ברות השוואה. ניתן להחליף בין תרופות אבל צריך לזכור שלגוף יש צורך להתרגל לתרופות. אני לא יודע כמה זה קריטי אצלך,את בטח מכירה את הגוף שלך הכי טוב.

הי

אם את מיסתדרת עם שניהם, אז אין טעם להטריד אותך, זה רק מקל על החיים. אבל בענין גלולות אין הקלות, חיבת להיבדק לפחות פעם אחת.

אמרתי לך,

שאלתי 20000 פעם אם אני צריכה ואף פעם לא עשו לי. בעצם, נראה לי שרק בהתחלה כשהתחלתי לקחת. או שאני טועה...לא יודעת.... בכל אופן מאז הרופאים לא נתנו לי הפניות לזה

למעלה