יש לי עוד שאלה!

יש לי עוד שאלה!

כן אני מרגישה שאני הולכת לקבל חסימה מהפורום חחח אני מעוניינת לדעת יש מצב שהאיש בחנות חיות לא גזר לו את הכנפיים נכון? והאם כדאי לקחת אותו לוטרינר?

LuLiLoPiLaTo1

New member
לא נראה לי שהמוכר גזר לו אלא מי

שסיפק לו את התוכי ובקשר לשאלה השנייה את מוזמנת לראות את השירשור מצורף בקישור למטה

זה המוכר גזר לו

הוא אמר לי לחכות בחוץ שהוא יגזור לו ולדעתי בכלל המקרה היה מוזר כי מוכר הוא לא מישהו שלדעתי מוסמך לגזור.

GOrwell

New member
לאאא

גם אני גוזרת לתוכים שלי תנוצות..כמובן איפשה שצריך לומדים לעשות את זה זה ממש אבל ממש לא קשה מרות שצריכים שני אנשים לגזור..אחד שמחזיק את התוכי עם מגבת שלא ינשוך אבל עם הזמן התוכים ילמדו להבין שכשאת מחזיקה אותם זה לא כואב להם זה כמו שאת מסתפרת אצל ספר..אז הם לא תוקפים..וגוזרם להם קצת...אין לי תמונה אבל את יכולה לבקש ממשו שייתן תמונה בדיוק איפה לגזור לתוכי את הנוצות

GOrwell

New member
לפני כמה זמן גזרו לו תכנפיים??

כי צריכים לגזור בערך כל שלושה חודשים בממצע אבל אם גוזזים ולא גוזרים כמו שצריך אז כל חודש....וגם התוכים שלי עפים לרחוק אבל נופלים לרצפה אחרי כמה זמן...אם התוכי שלך עף רחוק נורא כנראה שבאמת הגזירה התפקששה...את יכולה לנסות לשים תמונה של הכנף שלו בצורה פתוחה?

GOrwell

New member
תראי אם כשהכנף שלו פתוחה

את רואה שכל הכנף מלאה נוצות ארוכות....לכל אורכה סימן שהנוצות גדלו מחדש אם את רואה רק שלוש נוצות באורגן המלא בצד של הכנף..צד חיצוני סמן שהגזירה נעשתה כראוי..

geva

New member
גזרו לו את הנוצות בשתי הכנפים?

בדרך-כלל גוזרים את הנוצות רק בכנף אחת, וזאת בכדי לגרום לו לאבד את שיווי המשקל, (תוכי יכול לעוף גם עם שתי כנפים גזורות, כל עוד הוא לא מאבד איזון (ולזמן/מרחק לא רב מידי...)

geva

New member
זו הבעיה....

הוא פשוט מאוזן.... גם אם תקצצי עכשיו כנף אחת עד הסוף הוא עדיין יוכל להיות מאוזן אם כי לא איזון מושלם... אבל מאוזן. (כמה נוצות נשארו בכל כנף?)

לא יודעת

קשה לי לספור הוא בורח רוב הזמן אני לא מתכוונת להתעלל בו ולגזור לו עוד.. הוא במילא לא תוכון בית

נעה גל

New member
גזירת כנפיים לתוכי פראי זו ממש

התעללות. תסלחי לי שאני מעט בוטה - אבל מה את רוצה מהתוכי המסכן? את מעוניינת בקשר טוב עם תוכי, אני מבינה את זה - אז למה קנית תוכי פראי? לא עדיף להשקיע ממש עוד מעט כסף (כמה עשרות שקלים) ולקנות תוכון מוחתם שיהנה מכל תשומת הלב שיש לך לתת לו? שאלת מקודם מה את יכולה לעשות עם התוכי הזה - תחזירי אותו לחנות, קחי במקומו תוכי מוחתם ותשלמי את ההפרש. נראה לי שגם את תהני וגם לתוכי הפראי שלך תהיה הקלה.

זה ממש מעליב!

את לא חייבת לתקוף ככה! דבר ראשון לא ידענו ועדיין אנחנו לא יודעים איך להבדיל בין פראי למוחתם. נכנסו לחנות חיות ראינו תוכוני אהבה קנינו, המוכר אמר שצריך להוריד נוצות, הוא הוריד ולקחנו את התוכי הבייתה! אז למה לבוא בטענות ולתקוף??

LuLiLoPiLaTo1

New member
אתם לא אמורים לדעת לבד תשאלו את

המוכר ולי יש בבית תוכוני אהבה לא מוחתמים=לא האכלת יד=לא תוכונים שאפשר להוציא מהכלוב וללטף וגם אני לא הבנתי בתוכים בהתחלה ומעיון בפורום הבנתי שתוכים שאפשר להוציא אותם מהכלוב הם תוכים מוחתמים ושהתואר "מוחתמים" ניתן להם כיוון שמבקיעתם מהביצה האכילו אותם בני אדם וליטפו אותם וכ'ו.. ככה שהם התרגלו מלידתם ובאמת לתוכי פראי שהוא לא מוחתם אין צורך להוריד נוצות כי אי אפשר להוציאו מהכלוב {הוא ינשך וכ'ו..} ונוצות מורידים רק לתוכים מוחתמים שמוציאים אותם מהכלוב בכדי שלא יתעופפו לך בבית

LuLiLoPiLaTo1

New member
אהה וד"א עכשיו יש לי קוקטייל, מוחתם

אבל לא מכרתי לחנות בחזרה את תוכוני האהבה כיוון שהם מאוד יפים ואפשר להשתמש בהם לנוי ולהנות מהיופי שלהם גם בלי להוציאם מהכלוב אבל זה עניין של בחירה..

נעה גל

New member
קודם כל - לא התכוונתי לתקוף

וקבלו את התנצלותי בענין זה
. דבר שני, כבר מספר ימים שאנחנו חוזרים ואומרים שוב ושוב לדוקרת אשכוליות שיש לה תוכי פראי ושקשר תוכי פראי-בני אדם הוא בעייתי ומבוסס על פחד של התוכי ולא על הרצון שלו להיות בקשר. אבל עושה רושם שהדברים שאנחנו אומרים לא נקלטים... יש לי רעיון - מה דעתכם, ביחד לגשת לחנות שקניתם את התוכי לוודא שאכן מדובר בתוכי פראי ולא בתוכי מוחתם (אני ממש מתפלאה שהמוכר בחנות גזר את הנוצות לתוכי פראי)? במידה והתוכי מוחתם ולא פראי (למרות שממה שדוקרת אשכוליות כתבה זה לא נשמע כך) - אז אפשר לראות את כל הדיונים כאן מבוטלים. במידה והתוכי פראי - אני מציעה שתתחילו לקרוא חומר באינטרנט (ויש המון) על גידול של תוכיים. מדי מגדלים פראיים (כשרוצים שיהיו גוזלים ותוכים בכלוב) ומתי מגדלים מוחתם (כשרוצים חבר). מהן הדרישות שכמגדלים תוכי מוחתם בבית - מה זה אומר, איך צריך לדאוג לו, כמה זמן להשקיע בו, ואיזה בדיקות הוא צריך. ואז, ורק אז להחליט מה מעדיפים - פראי או מוחתם. אם מחליטים על פראי אז למען שלום נפשו של התוכי תקנו לו בן זוג ותעזבו אותם לנפשם בכלוב מבלי לנסות להתיידד איתם. אם אתם מחליטים על מוחתם - תחזירו את זה לחנות ותקנו תוכי מוחתם במקום. זה נשמע לדוקרת אשכוליות יש המון אהבה ורצון להשקיע בתוכי ותוכי מוחתם מאוד יהנה מכל זה (פראי ממש לא).

למעלה