קודם כל - לא התכוונתי לתקוף
וקבלו את התנצלותי בענין זה
. דבר שני, כבר מספר ימים שאנחנו חוזרים ואומרים שוב ושוב לדוקרת אשכוליות שיש לה תוכי פראי ושקשר תוכי פראי-בני אדם הוא בעייתי ומבוסס על פחד של התוכי ולא על הרצון שלו להיות בקשר. אבל עושה רושם שהדברים שאנחנו אומרים לא נקלטים... יש לי רעיון - מה דעתכם, ביחד לגשת לחנות שקניתם את התוכי לוודא שאכן מדובר בתוכי פראי ולא בתוכי מוחתם (אני ממש מתפלאה שהמוכר בחנות גזר את הנוצות לתוכי פראי)? במידה והתוכי מוחתם ולא פראי (למרות שממה שדוקרת אשכוליות כתבה זה לא נשמע כך) - אז אפשר לראות את כל הדיונים כאן מבוטלים. במידה והתוכי פראי - אני מציעה שתתחילו לקרוא חומר באינטרנט (ויש המון) על גידול של תוכיים. מדי מגדלים פראיים (כשרוצים שיהיו גוזלים ותוכים בכלוב) ומתי מגדלים מוחתם (כשרוצים חבר). מהן הדרישות שכמגדלים תוכי מוחתם בבית - מה זה אומר, איך צריך לדאוג לו, כמה זמן להשקיע בו, ואיזה בדיקות הוא צריך. ואז, ורק אז להחליט מה מעדיפים - פראי או מוחתם. אם מחליטים על פראי אז למען שלום נפשו של התוכי תקנו לו בן זוג ותעזבו אותם לנפשם בכלוב מבלי לנסות להתיידד איתם. אם אתם מחליטים על מוחתם - תחזירו את זה לחנות ותקנו תוכי מוחתם במקום. זה נשמע לדוקרת אשכוליות יש המון אהבה ורצון להשקיע בתוכי ותוכי מוחתם מאוד יהנה מכל זה (פראי ממש לא).