יש לי עוד שאלה

יש לי עוד שאלה

כיוון שמצבי הכלכלי באמת סבוך, אני מחפשת מקורות הכנסה נוספים. אני מבינה שאסור לי להקים עסק, כלומר להיות עוסק מורשה או זעיר או משהו כזה. האם אני יכולה כן לעסוק בזה אבל לעבוד עם חברה שמוציאה עבורי חשבוניות כחוק ואני מקבלת מהם תלוש שכר? ומה קורה אם החודש באמת שאינני יכולה לשלם את ה 500 ש"ח שאני מחוייבת בהם? למי פונים? מה עושים? וגם פוטרתי מהעבודה - האם לצרף לדוח החודשי את המכתב?

הקמת עסק בפש"ר!

מותר להקים עסק בפש"ר אך לשם כך יש לקבל את אישורו של בימ"ש/הכונס הרשמי. על העסק לפעול על בסיס מזומן (כדי למנוע מצב של התחייבויות וצבירת חובות חדשים). ניתן להגיש בקשה להפחתת התשלום החודשי ככל שמדובר בשינוי נסיבות מהותי ולא בקושי לעמוד בתשלום עבור חודש אחד בלבד. בהצלחה!

תודה על התשובה ועוד שאלה ברשותך

איך אני מגישה בקשה להקים עסק? מהו ההליך? ומה זאת אומרת "מזומן"? אני מקימה צהרון ואיך אני מגישה בקשה (זמנית) להפחתה של התשלום החודשי? איך רואה את זה הכנ"ר? יש לי דיון באוקטובר. תודה על הסבלנות שבה אתה מתייחס לדברי!

תשובה!

בקשה לאישור לנהל עסק בפש"ר אמורה להיות מוגשת לבית המשפט בו מתנהל תיקך. בשים לב למגבלות (עסק על בסיס מזומן ללא יצירת התחייבויות). עסק על בסיס מזומן הכוונה שלא יוצרים התחייבויות עתידיות (ללא אשראי/שיקים וכויצ"ב). בקשה להפחתת תשלום מוגשת אף היא לבית המשפט בו מתנהל תיק. תשומת לב, כי צריך להראות שינוי נסיבות מאז שנקבע התשלום החודשי כדוגמת פיטוריון מעבודה/מחלה (לא עלינו) וכויצ"ב... ניתן לבקש הפחתה זמנית למס' חודשים. מדובר בבקשה לגיטימית שמוגשת חדשות לבקרים בהליכי פש"ר. ככל שאכן השתנו הנסיבות ואין מדובר בבקשת סרק הכונ"ר אינו רואה זאת בעין לא יפה... בהצלחה!

למעלה