יש לי עוד שאלה לכולם

e-magine

New member
יש לי עוד שאלה לכולם

אני שואל ברצינות ויש לי סיבה שקשורה לנושא שלנו: האם מישהו יודע משהו על הביאוגרפיה של הסופר הצרפתי מרסל פרוסט? אני לא שואל מה הוא כתב, אני שואל אם אתם יודעים איך הוא חי ובאיזה אופן הוא כתב? אל תחפשו אם אתם לא יודעים אני אספר לכם מה שאני יודע, אבל אם מישהו יודע יותר ממני, אשמח לשמוע.

e-magine

New member
לא, לא חייבים לענות,

אבל תאמיני לי שיש פה אנשים עם ידע מדהים ואני לא מתכוון לעצמי :)

e-magine

New member
טוב, הנה התשובה

מרסל פרוסט, 1871 - 1922 סופר צרפתי בן לאם יהודיה ולאב צרפתי נוצרי קאטולי, שהיה פיסיקאי ידוע. בן למשפחה עשירה מאד, למד בבית ספר תיכון, שירת בצבא הצרפתי, אחר כך למד הנדסה. לאחר סיום הלימודים, החל לכתוב ולהשתתף בחוגי ספרות (סלונים) של החברה הגבוהה הצרפתית. היה מעורב ופעיל במאבק למען דרייפוס. בסוף העשור הראשון של המאה העשרים, הוריו נפתרו והוא ירש את נכסיהם, דבר שהעמיד אותו במצב של עצמאות כלכלית מוחלטת. לא התחתן ולא הוליד ילדים. הוא פרש מהחברה באופן הדרגתי. הסתגר באחוזתו ונתן הוראות מפורשות למשרתיו, מה לבשל לו. העביר למשרתיו הוראות בהכת אותם שילשל מתחת לדלת. על פי הוראותיו, המשרתים הכינו לו מגשי אוכל והשאירו לו על יד דלת חדרו והביאו לו חפצים שהזמין, כדי שיוכל להכניס את האוכל לחדר בלי לראות את המשרתים. גם בזמן מלחמת העולם הראשונה, המשיך לעסוק רק בכתיבה. ככה הוא הסתגר שנים רבות וכתב מספר ספרים שהחשוב בהם הוא רומן אוטוביאוגראפי בשבעה כרחים. כמו כן ניהל התכתבות עניפה, ו-3000 מתוך מכתביו התפרסמו בספר. הוא נפתר בגיל 51 ממחלת ריאות. היו שראו בו בחייו, חולה מדומה. *** הנה אדם בעל כישרון ספרותי שהחליט הרבה שנים לפני האינטרנט, לפרוש מהעולם המציאותי, צימצם את קשריו עם החברה האנושית למינימום הכרחי ותקשר עמו בעמצאות מכתבים ויצירה ספרותית. הירושה שירש מהוריו איפשרה לו לחיות בדרך זו. הייתי רוצה לדעת איך אתם רואים את החיים שלו: סטייה חברתית? הפרעה נפשית? התמכרות? התנהגות נורמלית?

סרפד

New member
הגדר סטיה

איך אתה רואה את חייהם של אנשי דת מסוימים שפורשים מן ה``עולם המציאותי`` (מפן מסוים שלו שאתה מגדיר כ*ה*מציאות) לצורך לימוד רוחני (להגדרתם) או לצורך חיים בספירה מסוימת? במערב הם לא בהכרח יוגדרו כסובלים מהפרעה נפשית, אבל פרוסט כן, כי הוא לא עשה זאת מתוך ובתוך מסגרת תרבותית וחברתית המקובלת במקומותיו - זה קריטריון עקרוני (עד כמה ההתנהגות שלך מקובלת בתרבות ממנה באת או בה אתה חי). בלי כל קשר שהוא לפרוסט, סוג החיים שאתה מתאר, חוץ מן הספרות ( :) ), היו מושא לפנטזיות שלי משך שנים רבות. רודולף נורייב בכלל קנה לעצמו אי... ואני עסקתי בפרטים טכניים כמו מה קורה אם אני נזקקת לעזרה רפואית, והרי אני צריכה איזו שמירה ממיני שודדים וכאלה, וכיו``ב, בלי שיהיה לי מגע יומיומי עם בני אדם. האם אני רואה בזה הפרעה נפשית? אני לא ממהרת כל כך לראות בדברים `הפרעה נפשית` - תן לי קודם הגדרה מוצלחת (ורצוי גם דוגמא מוצלחת) של המודל התקני ואז נדבר. באותה הזדמנות גם תן לי הגדרה של מציאות, ו``העולם המציאותי``. אם בכלל, אני מעדיפה לנסות להבין התנהגויות שונות במקום לסווג אותן. אבל אתה חותר להראות סגנונות חיים הדומים בקוים כאלה או אחרים להתמכרות לאינטרנט שאינם קשורים לאינטרנט ואף קדמו לו. האינטרנט מתקיים לגבינו במישור המנטלי בלבד ויש גם איזו תיאוריה מצחיקה שאנחנו בתי הגידול, או מעין פונדקאים לא חשובים, לצורות חיים נעלות מבוססות מידע... רק דמיין לעצמך אילו מין דתות ותיאוריות וסגנונות חיים ``רוחניים`` עוד יצמחו לנו מהאינטרנט. היום אתה סתם מכור, מחר תהיה נזיר אינטרנט שמקריב את הפנים הגשמיים של חייו ואת קשריו החומריים עם העולם למען חיים בספירה ``נעלה`` יותר.

e-magine

New member
על רגל אחת

סטיה חברתית היא הגדרה מתחום מדעי ההתנהגות (סוציאולוגיה, פסיכולוגיה, קרימינולוגיה וכו`) המשמעות היא חריגה מנורמה חברתית מקובלת. ברור שנורמה חברתית היא דבר שמשתנה לפי נתוני המקום והזמן והיא בשינוי מתמיד. דוגמא קטנה שלא שייכת לנושא האינטרנט, שיזוף בעירום מלא, לא מקובל מבחינה חברתית ברוב חלקי העולם, למעט חופי נודיסטים. דוגמא אחרת, שימוש במה שמכונה סמים קלים, אסור בחוק אך ברוב המקרים לא מוגש כתב אישום על שימוש או על החזקת כמות קטנה מאד של סם, להבדיל מסחר, יבוא והחזקת כמות מסחרית. דוגמא נוספת, תקופת היובש בארצות הברית, ניסיון לשרש נורמה חברתית של שתיית משקאות חריפים באמצעות החוק, לא הצליחה. אני מפנה פה לרשימה ביבליאוגרפית של פרופ` ש. גיורא שהם, כמעט בכל אחד מהספרים האלה, יש הגדרה של סטייה חברתית. התנהגות חריגה שנעשית בצנעת הפרט ולא פוגעת באחרים לא אמורה להחשב לסטיה חברתית.

e-magine

New member
אני אתייחס ליתר הנושאים שהעלית

פשוט לוחצים עליי לצאת מהאינטרנט כי השותף שלי רוצה לבדוק את הבורסה, מה לעשות, גם זה שימוש באינטרנט...

e-magine

New member
תאמיני לי אשליה, אין לי מושג למה

נבחרה ההודעה הזאת. לדעתי היו בפורום הודעות הרבה יותר מעניינות.

למעלה